Na jednom drugom threadu sam ti odgovorio na to pitanje..ali posto sam gentleman ponovicu.
Ja koristim AMD 2100,512 DDR Kingston,ASUS A7V8X-X maticna,grafika ATI9600PRO(mada ti graficka kartica tu neigra nikakvu ulogu),i imam neku fireware karticu od valjda 50-tak eur kupljenu pre 2.5 godine).
Ovakva konfiguracija kao moja lepo radi,mada i ja razmisljam o nadogradnji na A64 do Nove godine(ja sam ti ono kao zahtevan korisnik :)) salim se malo).
Gledaj da nebude ispod AMD 1800+.Ako mozes idi na A64 ili punu Pentium 4-ku,po mogucstvu sa maticnom koja podrzava dual channel memoriju.
Minimum za konforan rad je 512 DDR-a,mislim radi i sa 256 ali jako nekonforno(bar meni je tako radilo).
Imaj u planu i novi HDD,posto 80 minuta DV snimka zauzima cca 17gb.Uzmi bar 20 gb HDD(mada ja mislim da nemas nov hdd manji od 40 gb)nevalja da ti HDD bude skoro pun,posto mogu da se jave i droped frame-ovi pri exportu snimka na traku.
Radi redovno defragmentaciju HDD-a isto da se ne bi pojavljivali dropped frame-ovi.
Od software-a uzmi Pinnnacle studio 9, za pocetak,i pocni da ucis Adobe premiere koji je profi alatka(ja ga koristim duze vreme) deluje konfuzno ali je jednostavan kada ga ukapiras.
AKo treba jos neki savet reci.
Sta ce biti za 5 meseci vise niko ne sme ni da predvidi,ali ako dozivimo 6-ti mesec vi cete biti nas nezamenjiv covek