Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

BCB - pokretanje aplikacije direktno iz memorije (stream-a)

[es] :: C/C++ programiranje :: BCB - pokretanje aplikacije direktno iz memorije (stream-a)

[ Pregleda: 1486 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

itf
Zagreb

Član broj: 59794
Poruke: 993
*.adsl.net.t-com.hr.



+9 Profil

icon BCB - pokretanje aplikacije direktno iz memorije (stream-a)30.12.2013. u 21:02 - pre 65 meseci
Aplikacija downloada neki exe s Interneta i zatim ga treba pokrenuti. Međutim, zbog mogućih problema s ovlastima na računalu želio bih izbjeći spremanje aplikacije na disk, već bih ju direktno downloadao u npr. TMemoryStream te ju nekako odatle pokrenuo. Ima itko da je radio ovako nešto?
 
Odgovor na temu

glorius
Damir Nikolic
C++ developer
SR

Član broj: 4366
Poruke: 428
*.dynamic.isp.telekom.rs.

ICQ: 208550327


+14 Profil

icon Re: BCB - pokretanje aplikacije direktno iz memorije (stream-a)30.12.2013. u 21:49 - pre 65 meseci
Mozda ovo pomogne:

http://www.rohitab.com/discuss...gram-from-memory-and-not-file/
EOF
 
Odgovor na temu

itf
Zagreb

Član broj: 59794
Poruke: 993
*.adsl.net.t-com.hr.



+9 Profil

icon Re: BCB - pokretanje aplikacije direktno iz memorije (stream-a)30.12.2013. u 22:04 - pre 65 meseci
Huh! Bome su to raspisali.. Hvala. Budem probao.
 
Odgovor na temu

glorius
Damir Nikolic
C++ developer
SR

Član broj: 4366
Poruke: 428
*.dynamic.isp.telekom.rs.

ICQ: 208550327


+14 Profil

icon Re: BCB - pokretanje aplikacije direktno iz memorije (stream-a)30.12.2013. u 22:25 - pre 65 meseci
Meni se cini da ovaj kod moze dovesti do drugih problema, cak i ako uspes da izbegnes access rights, posto mi se cini da ovo ima veze sa code injection koji moze biti sumnjiv antivirusima tako da opet pokretanje tog exe fajla moze biti blokirano od strane doticnog. Ali, mozes da probas pa ako bude progresa, informisi :)


EOF
 
Odgovor na temu

itf
Zagreb

Član broj: 59794
Poruke: 993
*.adsl.net.t-com.hr.



+9 Profil

icon Re: BCB - pokretanje aplikacije direktno iz memorije (stream-a)31.12.2013. u 01:13 - pre 65 meseci
Neću ipak riskirati s time jer realne šanse za AV postoje. Mislim da će biti dovoljno spremiti file na lokaciju njegovog profila (gdje bi svakako trebao imati sva potrebna prava).

ExpandEnvironmentStrings("%UserProfile%\...")
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: BCB - pokretanje aplikacije direktno iz memorije (stream-a)

[ Pregleda: 1486 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.