Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Da li neko može da mi objasni ovaj kod početnik sam u C#?

[es] :: .NET :: .NET Desktop razvoj :: Da li neko može da mi objasni ovaj kod početnik sam u C#?

[ Pregleda: 1870 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

bolepks
Nis

Član broj: 233371
Poruke: 395
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+1 Profil

icon Da li neko može da mi objasni ovaj kod početnik sam u C#?28.12.2013. u 16:19 - pre 66 meseci
private void button1_Click(object sender, EventArgs e)
{

// kreiranje novog objekta klase ProcessStartInfo
ProcessStartInfo startInfo = new ProcessStartInfo("Firefox.exe");
// oblik prozora, koji ce biti otvoren
startInfo.WindowStyle = ProcessWindowStyle.Normal;
// pocetna web adresa
startInfo.Arguments = "Neka stranica";
// pokretanje internet explorer-a
Process.Start(startInfo);
}
 
Odgovor na temu

Dusan Kondic
Programer
ZR "Parametar" Ljubovija
Ljubovija

Član broj: 49961
Poruke: 225
*.adsl-a-11.sezampro.rs.

Sajt: www.drinacoding.com


+14 Profil

icon Re: Da li neko može da mi objasni ovaj kod početnik sam u C#?28.12.2013. u 17:12 - pre 66 meseci
Pošto nemam instaliran Firefoks, u ovom primeru sam upotrebio Chrome, ali sistem je isti.
Code:

        private void button1_Click(object sender, EventArgs e)
        {
            /* Kreiranje novog objekta klase ProcessStartInfo.
             * Ovaj objekat je u stanju da pokrene određenu aplikaciju 
             * (u ovom slučaju Chrome).
             */
            ProcessStartInfo startInfo = new ProcessStartInfo("chrome.exe");
            /* oblik prozora, koji ce biti otvoren
             * Aplikacija može biti otvorena maksimizovana (preko celog ekrana),
             * minimizovana, sakrivena ili normalne veličine, što je ovde slučaj.
             */
            startInfo.WindowStyle = ProcessWindowStyle.Normal;
            /* pocetna web adresa
             * Ako aplikaciju startujemo bez argumenata, ona će se otvoriti u 
             * podrazumevanom režimu, a ako joj prosledimo neki argument,
             * (adresu web stranice) ona će prilikom otvaranja da prikaže tu stranicu.
             */
            startInfo.Arguments = "www.drinacoding.com";
            /* pokretanje Chrome-a
             * Startujemo aplikaciju Chrome u režimu Normal i sa argumentom "www.drinacoding.com"
             */
            Process.Start(startInfo);
        }

Aplikacija koja se startuje ne mora da bude Web Browser:
Code:

        private void button1_Click(object sender, EventArgs e)
        {
            ProcessStartInfo startInfo = new ProcessStartInfo("calc.exe");
            startInfo.WindowStyle = ProcessWindowStyle.Normal;
            Process.Start(startInfo);
        }
 
Odgovor na temu

bolepks
Nis

Član broj: 233371
Poruke: 395
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+1 Profil

icon Re: Da li neko može da mi objasni ovaj kod početnik sam u C#?28.12.2013. u 18:21 - pre 66 meseci
a da li možda znaš kako da napravim metodu koja bi blokirala pokretanje ili instaliranje na kompjuteru određenog programa i ako imaš neki primer timera za gašenje kompjutera to pokušavam da napravim C#.
 
Odgovor na temu

Dusan Kondic
Programer
ZR "Parametar" Ljubovija
Ljubovija

Član broj: 49961
Poruke: 225
*.adsl-a-11.sezampro.rs.

Sajt: www.drinacoding.com


+14 Profil

icon Re: Da li neko može da mi objasni ovaj kod početnik sam u C#?28.12.2013. u 20:08 - pre 66 meseci
Ne znam kako bi se moglo blokirati startovanje određene aplikacije ili instalacije, nisam se time bavio.
Kod za gašenje računara može da bude isti kao i ovaj koji smo obrađivali, samo treba da startujemo "shutdown" sa odgovarajućim parametrima.
Ja za taj slučaj koristim sledeću liniju:
Code:

            System.Diagnostics.Process.Start("shutdown", "/s /t 0");

Ne znam šta pokušavaš da napraviš ali evo ti kod i za Timer:
Code:


            Timer t1 = new Timer(10000);
            t1.Elapsed += new ElapsedEventHandler(t1_Elapsed);
            t1.Start();

Gde je 10000 = 10 sekundi a t1_elapsed metoda koja se startuje svaki put kada timer istekne:
Code:

        void t1_Elapsed(object sender, ElapsedEventArgs e)
        {
            //Do something
        }
 
Odgovor na temu

bolepks
Nis

Član broj: 233371
Poruke: 395
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+1 Profil

icon Re: Da li neko može da mi objasni ovaj kod početnik sam u C#?28.12.2013. u 20:59 - pre 66 meseci
Mislio sam na tajmer u keme može da se zada časova, minuta i sekudi kada će da se isključi
 
Odgovor na temu

Dusan Kondic
Programer
ZR "Parametar" Ljubovija
Ljubovija

Član broj: 49961
Poruke: 225
*.adsl-a-11.sezampro.rs.

Sajt: www.drinacoding.com


+14 Profil

icon Re: Da li neko može da mi objasni ovaj kod početnik sam u C#?29.12.2013. u 08:28 - pre 66 meseci
Možeš u Timer_Elapsed da proveravaš da li je zadato vreme isteklo (if(DateTime.Now() > ZadatoVreme) { ... }).
U tom slučaju ćeš ZadatoVreme morati prilikom svakog startovanja aplikacije da kreiraš kao tekući datum + željeno vreme.
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: .NET Desktop razvoj :: Da li neko može da mi objasni ovaj kod početnik sam u C#?

[ Pregleda: 1870 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.