Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Pristup različitim listovima iz forme

[es] :: Office :: Excel :: Pristup različitim listovima iz forme

[ Pregleda: 1765 | Odgovora: 10 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

jaskojsako
BIH

Član broj: 141632
Poruke: 186
31.176.147.*



+4 Profil

icon Pristup različitim listovima iz forme08.03.2013. u 12:59 - pre 75 meseci
Poz forumašima
Imam jedno pitanje kako da iz jedne forme popunjavam listove,znaći izaberem radni list
i onda popunim texbox i unesem podatke na izabrani list.
- Znaci koristio bih istu Formu za popunjavanje više listova , ali razlicitim podacima. Prvo kad startujem Formu izvrsim unos i ti podaci se ispisu u listu 1. Onda ponovo startujem istu formu, ubacim druge podatke, a oni se sada ispisu u listu 2..itd zavisi koliko imam listova
ali kad upisuje na izabrani list da traži prvu slobodnu ćeliju za unos.
unaprijed hvala

P.S. na formi bi bili sve texbox,ovo je primjer iz prijašnjeg posta jednog člana
ako se može prepraviti ovo ili neka forma sa 2-3 texbox
Veliko hvala

Jasmin
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

Jpeca
Predrag Jovanović
poslovni analitičar
Gowi
Pančevo

Moderator
Član broj: 25683
Poruke: 2060
212.200.121.*

Sajt: www.gowi.rs


+77 Profil

icon Re: Pristup različitim listovima iz forme08.03.2013. u 13:26 - pre 75 meseci
Nije mi baš najjasnije iz opisa šta je tačno problem.

Ako je samo problem upisivanja u prvi prazan red možeš ga rešiti tako što pronađeš poslednji popunjeni red i koristiš Offset u odnosu na A1, B1

Code:
rw = .Range("A65365").End(xlUp).Row
.Range("A1").Offset(rw).Value = Me.TextBox1.Value
.Range("B1").Offset(rw).Value = Me.ComboBox1.Value


Ovo neće raditi u slučaju da je A1 prazno (Meni se čini dobra praksa da se uvek upiše nešto u zagavlju, ali ti si tako stavio u primeru). U tom slučaju ispitujemo da li je A1 prazno i na osnovu toga stavljamo offset 1 ili 0
Code:
      rw = .Range("A65365").End(xlUp).Row
' Dodatno ispitivanje
      If rw = 1 And Len(.Range("A1").Text) = 0 Then rw = 0
      .Range("A1").Offset(rw).Value = Me.TextBox1.Value
      .Range("B1").Offset(rw).Value = Me.ComboBox1.Value


Ako si hteo da se forma zatvara posle prvog unosa ili da prelazi na novi list ili nešto još probaja da pojasniš
Nije to loše Rembrante, samo što ne bi dodao još malo boje?
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

jaskojsako
BIH

Član broj: 141632
Poruke: 186
31.176.147.*



+4 Profil

icon Re: Pristup različitim listovima iz forme08.03.2013. u 13:57 - pre 75 meseci
Poz hvala na odgovoru,ja sam mislio napraviti formu iz koje bi birao list za popunu kao sada
naravno čelija a1 neće biti prazna bit će neki naziv,ovo je dobro što si napravio
pri unosu on traži slobodnu ćeliju,meni bi trebalo znaći da iz forme upisujem podatke kao sada
biram list a listovi će biti otprilike svi istog formata znaći sve stavke popune će biti slične samo se
mjenjaju podaci za unos za nekli list koji se bira.
poz i još jednom hvala

može li se dodati kod za brisanje forme za unos novi podataka
da ne bi izlazio iz forme i opet startovao formu
Rezime:
Forma sa par texbox u koji se upisuju podaci za određene ćelije kad se izabere list za popunu
poslije popune texboxa dugme ok podaci se upisuju(naravno u prvu slobodnu ćeliju na tom listu) u taj list briše se forma za novi upis.
Hvala unaprijed
Jasmin
 
Odgovor na temu

lukarim
dado kekić
sss

Član broj: 292674
Poruke: 51
*.adsl.net.t-com.hr.



+3 Profil

icon Re: Pristup različitim listovima iz forme08.03.2013. u 14:28 - pre 75 meseci
Pozdrav
pridružujem se
Code:

Private Sub cmdOK_Click()
Dim rw As Long
    With ActiveWorkbook.Sheets(Me.cmbList.Text)
      rw = .Cells(Rows.Count, 1).End(xlUp).Row + 1 ' može od  excela 5 pa nadalje
      If rw = 1 And Len(.Range("A1").Text) = 0 Then rw = 0
      .Range("A" & rw) = Me.TextBox1.Value 'skračivanje koda
      .Range("B" & rw) = Me.ComboBox1.Value
      'nakon unosa očistiti
   TextBox1 = ""
   ComboBox1 = ""
   'vratiti se za eventualni novi unos
   TextBox1.SetFocus
   End With

 
Odgovor na temu

jaskojsako
BIH

Član broj: 141632
Poruke: 186
31.176.147.*



+4 Profil

icon Re: Pristup različitim listovima iz forme08.03.2013. u 14:50 - pre 75 meseci
poz hvala na odgovoru mislim kada se malo preuredi forma da će bit to.
Da li bi mogao da napraviš jednu formu sa 3 texbox kao u gornjem primjeru jer kad izbrišem combox jer mi ne treba nego samo texbox
neće mi kod.
Još jednom hvala

[Ovu poruku je menjao jaskojsako dana 08.03.2013. u 16:02 GMT+1]
Jasmin
 
Odgovor na temu

pondeke
Veselin Djurovic

Član broj: 87412
Poruke: 72
*.crnagora.net.



Profil

icon Re: Pristup različitim listovima iz forme21.03.2013. u 12:07 - pre 75 meseci
Jpeca

Moze li se doradit ovaj tvoj primjer da na primjer Button 1 ima vise stavki za popunjavanje iz date tabele i uz mnogo siri opseg ? a da se takodje popunjavaju u zbirnu tabelu redom ....Da sve sto unesem u bilo koji UNOS preko dugmeta Button 1 proslijedim na zbirni UNOS.
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

Jpeca
Predrag Jovanović
poslovni analitičar
Gowi
Pančevo

Moderator
Član broj: 25683
Poruke: 2060
*.mts.telekom.rs.

Sajt: www.gowi.rs


+77 Profil

icon Re: Pristup različitim listovima iz forme23.03.2013. u 08:10 - pre 74 meseci
Ovo sa proširenjem opsega ne bi trebalo problem, samo moraš da budeš precizan šta tačno hoćeš.
Iz tvog primera nisam video da li klik na dugme treba da popuniš samo posledjnu upatu po predračunu (prvu praznu kolonu u odgovarajućem redu) ili i neke druge podatke?

Što se tiče popunjavanje zbirne tabele tehnički da se to odradi u VBA nije problem. (sličan kod http://www.elitesecurity.org/t369490-0#2430253) Problem je redundansa koju to unosi u evidenciju.

Npr. ako je unos bio pogrešan i treba ga ispraviti - to se onda mora uraditi i u zbirnoj tabeli. Ako je unos pogrešan pa ga treba izbristati to treba uraditi i u zbirnoj tabeli. Vrlo je verovatno da ti zbog takvih stvari zbirna tabela neće biti ažurna.

U principu dupliranje podataka (redundansu) treba izbegavati kad god je moguće.

To bi moglo da se reši da Zbirnu tabelu formiraš po potrebi. Npr. Aktiviranjem lista Zbir sva tri unosa da se startuje makro koji obriše prethodnu evidenciju u tom listu i formira novu prepisujući redove iz odgovarajućih listova .
Nije to loše Rembrante, samo što ne bi dodao još malo boje?
 
Odgovor na temu

pondeke
Veselin Djurovic

Član broj: 87412
Poruke: 72
*.crnagora.net.



Profil

icon Re: Pristup različitim listovima iz forme24.03.2013. u 21:57 - pre 74 meseci
Evo primjera, nisam dobro objasnio prvi put...

Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

pondeke
Veselin Djurovic

Član broj: 87412
Poruke: 72
*.crnagora.net.



Profil

icon Re: Pristup različitim listovima iz forme28.03.2013. u 13:10 - pre 74 meseci
Jpeca pokazi malo magije majka mu stara :)
 
Odgovor na temu

Jpeca
Predrag Jovanović
poslovni analitičar
Gowi
Pančevo

Moderator
Član broj: 25683
Poruke: 2060
212.200.121.*

Sajt: www.gowi.rs


+77 Profil

icon Re: Pristup različitim listovima iz forme29.03.2013. u 12:33 - pre 74 meseci
Ajd dodaj malo detalja pa možda magija neće biti neophodna


Ja u tvom primeru ne vidim kako se popunjavaju zbirne liste niti dugmad.

Znači trebalo bi nešto ovako:
a/ Aktiviranjem lista Dnevni ... treba da se prikažu podaci iz tabela Smena I, Smena II, Smena III za datum ? . Podaci se formiraju .... (da li ima neko sumiranje, premešatanje filtirranje ili bukvalno prepisivanje za taj datum

b/ Aktiviranje lista Mesečni treba da se prikažu sumarni podaci za tekući (ili koji) mesec. Podaci se sumiraju po datumu, nazivu preduzeća, fakturi? Kolone u mesečnom izveštaju treba popuniti na sledeći način ...

Bilo bi dobro da u izveštaju popuniš neke redove u dnevnom i mesečnom izvešaju ručno kako bi se videlo to što si opisao.

Ne znam koliko ću ja imati vremena, ali kad sve to navedeš naći će se neko da ti pomogne. U principu mislim uglavnom elemente za makro možeš već naći na temi koju sam naveo. Naravno potrebno je dosta doterivanja prema konkretnom slučaju.
Nije to loše Rembrante, samo što ne bi dodao još malo boje?
 
Odgovor na temu

pondeke
Veselin Djurovic

Član broj: 87412
Poruke: 72
*.crnagora.net.



Profil

icon Re: Pristup različitim listovima iz forme29.03.2013. u 22:27 - pre 74 meseci
Ne treba nista specijalno, u pitanju je smjenski rad I,II i III smjena, sve sto se odradi za svaku smjenu, se mora rucno unijet i u mjesecni izvjestaj. Mjesecni je obicna evidencija da bi se na kraju mjeseca vidjelo zbirno koliko je koja firma uplatila i naravno provjera da li se sve poklapa sa kasom na mjesecnom nivou, iz mjeseca u mjesec. U pitanju je najprostija moguca evidencija, bez potrebe za bilo kakve specijalne kalkulacije sem sumarnog koji vec postoji. Izvjestaj koji sam okacio koristimo godinama, obrisemo staro, mijenjamo datume i mjesece i to je to. Nama bi odgovaralo da makar malo olaksamo tako sto bi direktno iz na primjer I smjene kroz button dugme proslijedili sve podatke u mjesecni izvjestaj. E sad posto nije moguce klasicno kopiranje, valjalo bi da imamo nekolike ili jednu opciju da makar neke podatke proslijedimo u mjesecni. Ubismo se od prekucavanja svaki dan. Evo primjer I smjene i pogledati kako to izgleda u Mjesecni, kucamo prvo u I smjenu pa onda sve isto i u mjesecni, s tim sto se jedino razlikuje polje dje se kuca ide.br. kartice, u I smjenu se kuca broj kartice a u mjesecni koliko je dopuna bilo napr. ( 50 je 1 -jedna dopuna i tako je pisemo u mjesecni, 100 -2-je, itd.) Vjerovatno ima i neko bolje resenje, ovo je vjerovatno najgore moguce koje sam mogao predlozit ali bilo kakva pomoc bi nam jako znacila. Mi takodje imamo i dnevni izvjestaj, gdje svako svoju smjenu takodje prekucava iznova e tu bi se moglo odradit klasicno kopiranje, jer su tabele I, II i III potpuno iste kao na dnevni izvjestaj. Mozda za pocetak da odradimo dnevni izvjestaj, sve sam pretrazio, danima trazim i nikako da se snadjem i nadjem makro koji moze odradit ovo sto nam treba, makar za taj dnevni izvjestaj.
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

[es] :: Office :: Excel :: Pristup različitim listovima iz forme

[ Pregleda: 1765 | Odgovora: 10 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.