Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

php snimanje otvorenog pdf-a na server

[es] :: PHP :: php snimanje otvorenog pdf-a na server

[ Pregleda: 2066 | Odgovora: 16 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

jovan1982
Jovo Krneta
ekonomista
Novi Banovci

Član broj: 290143
Poruke: 76
62.108.117.*

Sajt: www.bar-codes.org


+1 Profil

icon php snimanje otvorenog pdf-a na server28.06.2012. u 14:49 - pre 84 meseci
Zanima me da li postoji nacin da pdf fajl koji sam otvorio u novom prozoru(nisam ga download-ovao) ,zatim sam ga izmenio (npr potpisao isl) snimim na server-naravno sa izmenama,mozda pozivom nekog kesa isl.Pdf generisem upotrebom Tcpdf biblioteke.Mozda koristeci File Api...

[Ovu poruku je menjao jovan1982 dana 28.06.2012. u 16:57 GMT+1]

[Ovu poruku je menjao jovan1982 dana 28.06.2012. u 16:57 GMT+1]
 
Odgovor na temu

jovan1982
Jovo Krneta
ekonomista
Novi Banovci

Član broj: 290143
Poruke: 76
62.108.117.*

Sajt: www.bar-codes.org


+1 Profil

icon Re: php snimanje otvorenog pdf-a na server29.06.2012. u 16:59 - pre 84 meseci
Znam da postoji nacin da to odradim koristeci java aplet i itext biblioteku,ali zanima me da li mogu nekako drugacije!?
 
Odgovor na temu

Nemanja Avramović
Senior backend developer
Cloud Horizon
Beograd, Srbija

Moderator
Član broj: 32202
Poruke: 4368
*.dynamic.isp.telekom.rs.

Sajt: avramovic.info


+43 Profil

icon Re: php snimanje otvorenog pdf-a na server01.07.2012. u 16:16 - pre 84 meseci
Mislim da ne može, ali nisam se nešto preterano bavio PDF-ovima pa me nemoj držati za reč.

Kada otvoriš PDF u browseru on je već skinut na tvoj računar, a to da li će se uopšte otvoriti u browseru zavisi od toga da li korisnik ima instaliran neki plugin za PDF-ove i kako je on podešen.
Laravel Srbija.

[NE PRUŽAM PODRŠKU ZA PHP PREKO PRIVATNIH PORUKA!]
 
Odgovor na temu

CiM0beTa

Član broj: 303979
Poruke: 194
193.107.4.*



+50 Profil

icon Re: php snimanje otvorenog pdf-a na server01.07.2012. u 16:35 - pre 84 meseci
Postoje pdf writeri ali moras da imas odredjeni ID sertifikat da bi ga koristio i menjao sadrzaj. PDF je i zamisljen kao dokument koji ne moze svako da menja, kao neka vrsta autorskog rada i validnog dokumenta.
 
Odgovor na temu

jovan1982
Jovo Krneta
ekonomista
Novi Banovci

Član broj: 290143
Poruke: 76
*.dynamic.isp.telekom.rs.

Sajt: www.bar-codes.org


+1 Profil

icon Re: php snimanje otvorenog pdf-a na server01.07.2012. u 22:56 - pre 84 meseci
Pa imam nacin da sa servera generisem polje za digitalni potpis,ono sto zelim jeste da kada se pdf otvori u browser-u ,ja ga potisem (klikom misa ne generisano pole,ubacivanjem smart kartice u citac,unosom pin koda isl),i sada mi je potreban nacin da ga i
snimim nazad na serveru.Mislio sam da u generisani pdf stavim formu(pdf dokumenti imaju mogucnost za upotrebu formi koje pozivaju javascript) sa dugmetom kojim bi pozvao neku ajax funkciju za upload dokumenta na server.Zanima me da li neko ima iskustva sa tako necim.




























 
Odgovor na temu

CiM0beTa

Član broj: 303979
Poruke: 194
193.107.4.*



+50 Profil

icon Re: php snimanje otvorenog pdf-a na server01.07.2012. u 23:42 - pre 84 meseci
ovo mi lici na sugi bugi..:)
 
Odgovor na temu

jovan1982
Jovo Krneta
ekonomista
Novi Banovci

Član broj: 290143
Poruke: 76
62.108.117.*

Sajt: www.bar-codes.org


+1 Profil

icon Re: php snimanje otvorenog pdf-a na server02.07.2012. u 10:53 - pre 84 meseci
zasto sugi bugi...!?
 
Odgovor na temu

CiM0beTa

Član broj: 303979
Poruke: 194
193.107.4.*



+50 Profil

icon Re: php snimanje otvorenog pdf-a na server02.07.2012. u 11:54 - pre 84 meseci
zato sto samo autor moze da menja sadrzaj pdf fajla, bar bi tako trebalo da bude ili kao sto rekoh da imas id. a a ako hoces da to ugradis u php sigurno postoje biblioteke za to.
 
Odgovor na temu

jovan1982
Jovo Krneta
ekonomista
Novi Banovci

Član broj: 290143
Poruke: 76
62.108.117.*

Sajt: www.bar-codes.org


+1 Profil

icon Re: php snimanje otvorenog pdf-a na server02.07.2012. u 12:28 - pre 84 meseci
Kada stavis e potpis na pdf ti ne menjas sam dokument ,uslov za vazenje e potpisa je da dokument nije menjan.Ali moram omoguciti korisnicima da uploaduju fajl nazad na server ne koristeci klasican download ,pa upload,nego odmah iz browser-a.
 
Odgovor na temu

CiM0beTa

Član broj: 303979
Poruke: 194
193.107.4.*



+50 Profil

icon Re: php snimanje otvorenog pdf-a na server02.07.2012. u 21:58 - pre 84 meseci
nisam siguran, ali posto pdf dokument moze da otvori i fotoshop ili ilustrator, pokusaj preko lajera da vidis moze li se ubaciti neko polje..
 
Odgovor na temu

jovan1982
Jovo Krneta
ekonomista
Novi Banovci

Član broj: 290143
Poruke: 76
*.dynamic.isp.telekom.rs.

Sajt: www.bar-codes.org


+1 Profil

icon Re: php snimanje otvorenog pdf-a na server02.07.2012. u 22:11 - pre 84 meseci
Pa dobro,ti probaj da ubacis lejere pa ako ti uspe mozda te zaposle u Microsoftu ili u Nasi.Bices poznat kao Srbin u Nasi.:-].Ali ok .
Vidim da je se malo ko bavio koriscenjem javascripta u okviru pdf-a a jos manje pozivanja Ajax-a iz istog.
 
Odgovor na temu

plus_minus

Član broj: 289459
Poruke: 2125
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+2228 Profil

icon Re: php snimanje otvorenog pdf-a na server01.08.2012. u 22:23 - pre 83 meseci
Ne znam jesi li rešio pitanje koje te muči, ali mislim da ovo može da ti pomogne
http://www.mpdf1.com/mpdf/download

Inače, evo šta u dokumentaciji/manualu stoji, (još uvek u draft modu, doduše) → http://mpdf1.com/manual/index.php?tid=278

Jako zanimljiva klasa u svakom slučaju.
about:networking
 
Odgovor na temu

jovan1982
Jovo Krneta
ekonomista
Novi Banovci

Član broj: 290143
Poruke: 76
*.dynamic.isp.telekom.rs.

Sajt: www.bar-codes.org


+1 Profil

icon Re: php snimanje otvorenog pdf-a na server01.08.2012. u 23:38 - pre 83 meseci
Koliko vidim u pitanju je biblioteka za generisanje pdf-a sa servera.Za to koristim TCPDF biblioteku koja je ok.Ono sto meni treba jeste nacin da uploadujem (mada sam do sada apsolutno ubedjen da to nije moguce bez recimo java aplet) pdf dokument koji je otvoren u browser-u nazad na server mozda klikom na formu u okviru pdf-a ili pozivanjem ajax-a nekako.
 
Odgovor na temu

plus_minus

Član broj: 289459
Poruke: 2125
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+2228 Profil

icon Re: php snimanje otvorenog pdf-a na server02.08.2012. u 02:14 - pre 83 meseci
Meni se mPdf sviđa, jer ono što ja koristim jeste snimanje pdf-a na server i kasnije korišćenje istog po potrebi. Filesize je isto tako odličan. Osim toga, veoma je pismena klasa. Sa css-om i tabelama dosta dobro sarađuje. Blokove html i css koda možeš da pišeš kako ti padne na pamet. Hoćeš li eod, singl, dablkuot sintaksu ili eksterni html ili text fajl, potpuno nebitno. I da, utf-8, sva domaća slova, ubacivanje ttf fontova po želji, jednostavno genijalno funcioniše. :)

Što se tiče live/edit pdf dokumenta, moguće je. Ukoliko dokument nije zaštićen.



http://mpdf1.com/manual/index.php?tid=351

Sa ovako nečim, OverWrite() (pogledaj i navigaciju sa leve strane) pa onda najobičnije file_system php funkcije uz pomoć sopstvene logike odrade malo posao i mislim da može.
about:networking
 
Odgovor na temu

jovan1982
Jovo Krneta
ekonomista
Novi Banovci

Član broj: 290143
Poruke: 76
*.dynamic.isp.telekom.rs.

Sajt: www.bar-codes.org


+1 Profil

icon Re: php snimanje otvorenog pdf-a na server02.08.2012. u 08:39 - pre 83 meseci
Problem je u tome sto dokument mora da potpise klijent na koristeci smart karticu,ali po mogucnosti da se izbegne download i upload pdf-a zato sto to podrazumeva da moraju klijenti i da se sinhronizuju posto vise ljudi treba da potpise jedan isti dokument.
 
Odgovor na temu

plus_minus

Član broj: 289459
Poruke: 2125
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+2228 Profil

icon Re: php snimanje otvorenog pdf-a na server02.08.2012. u 17:58 - pre 83 meseci
A ja sam mišljenja da možda nije lak zadatak ispisati solidan broj kvalitetnih linija koda kao dodatak na klase koje se inače preuzimaju na izvol'te i besplatne su, međutim, takođe sam mišljenja da je to ipak lakše nego uposliti i javu da taj deo posla zajedno sa php-om odradi bez greške.

Šta tu može js da uradi? Ja ga cenim da neka php/js/ajax kombinacija može da površi posao, da se "samo od sebe" downloaduje i uploaduje i onda otvori, da korisnik dobije samo jedan "forced document refresh". Tada kada klikne na dugme koje prosleđuje ili verifikuje podatke, jer uglavnom je samo jedan inicijator sasvim dovoljan da se opcije "razgranaju" u nedivljivom delu koda.

Kao što ljudi koji razvijaju pdf generatore (tcpdf, dompdf, mpdf, htmltopdf ... ... .. .) troše pozamašan broj sati kako bi napravili to što rade što je bolje moguće, tako i mi, koji retko kada uopšte i vidimo njihovo "donate" dugmence, moramo ponekad da zasučemo rukave i da dodamo to što nam treba, sa ili bez autorske pomoći.
about:networking
 
Odgovor na temu

jovan1982
Jovo Krneta
ekonomista
Novi Banovci

Član broj: 290143
Poruke: 76
62.108.117.*

Sajt: www.bar-codes.org


+1 Profil

icon Re: php snimanje otvorenog pdf-a na server14.08.2012. u 15:47 - pre 83 meseci
evo na kraju aplet http://www.compensatemeonline.com/applet/japplet.html...
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: php snimanje otvorenog pdf-a na server

[ Pregleda: 2066 | Odgovora: 16 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.