Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Izrada "graficke koponente"

[es] :: C/C++ programiranje :: Izrada "graficke koponente"

[ Pregleda: 1186 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

sanivr
Sanja Ristic
Student
Vranje

Član broj: 303492
Poruke: 39
62.220.208.*



+14 Profil

icon Izrada "graficke koponente"26.05.2012. u 19:19 - pre 84 meseci
Da se ne prestavljam ovde, radim u BCB 2010 studentica sam sto ne znaci ni da znam mnogo ni da ne znam :). E sad imam neki seminarski rad da odradim ali uz funkcionalnost programa koi trebam odraditi treba da pazim i na dizajn. Pa probala sam nesto kao odraditi ali ako tako radim trebace mi mnogo vremena. Hocu sve edite da stavim na jednu platformu koju sam radila (koja je na slici), ali ona je sastavljena od 7 panela koje sam grupirala nekako. Kada je fokus na tom ponelu gde se unose podatke ramka je narandzasta, a na svim drugima je plava. To do sada sam radila tako sto kada je fokus na neki od tih edita taj panel podesavam t.e menjam boje na ta cetiri panela (left, right, top, bottom) i.t.d. E sada moje pitanje je kako da napravim "komponentu" u koju cu naregati sve te panele i boju nema da menjam na svaki panel posebno nego sve odjednom. To bi znacilo da u Object Inspectoru imam colonu PanelColor gde bi birala boju celog panela i recimo RamkaColor gde bi birala boju ramke. Evente bi bile "normalne" kao i za obicni panel. Ovo mozda izgleda smotano ali da ne bi gubila vremena sa podesavanjem i slicno dobro bi doslo da to mogu izvaditi iz tool panel i upotrebiti kao gotovo. Ako moze neko ukratko da mi objasni kako to da uradim bila bi zahvalna.



 
Odgovor na temu

sanivr
Sanja Ristic
Student
Vranje

Član broj: 303492
Poruke: 39
62.220.208.*



+14 Profil

icon Re: Izrada "graficke koponente"27.05.2012. u 14:36 - pre 84 meseci
jer to nesto koplicirano ili nisam dovoljno dobro objasnila sta hocu :) Zavrsila sam seminarski ostalo je jos ta "sitnica" pa jos jednom bi zamolila :)
 
Odgovor na temu

itf
Zagreb

Član broj: 59794
Poruke: 993
*.adsl.net.t-com.hr.



+9 Profil

icon Re: Izrada "graficke koponente"05.06.2012. u 08:55 - pre 84 meseci
Prvo kreiraš novi ActiveX Library a zatim mu dodaš Active Form. U njemu ćeš moći nagurati sve ovo što te zanima. Compiliraš i dobiješ OCX koji se nakon registriranja u klijentovom OS-u može koristiti.
 
Odgovor na temu

mary mcdonnell

Član broj: 303919
Poruke: 1
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: Izrada "graficke koponente"06.06.2012. u 23:33 - pre 84 meseci
malo "wxwidgets" i znanje moze da pomogne...
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: Izrada "graficke koponente"

[ Pregleda: 1186 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.