Pre dva meseca preko alibaba.com nadjem prodavca iz Kine za neka specifična integrisana kola.Čovek mi izračuna deset kola po 4,3 dolara je 43 plus DHL trošak 31 dolar, sve ukupno 74.Platim to preko Western Union, sačekam pet dana i roba mi stigla na kućni broj bez dodatni troškova.
Naivno ohrabrem time odlučim se za sledeću kupovinu.Poručim SBB uredjaj za prijavu ključeva na automobilima.uredjaj 110$ plus troškovi 35$ sve 145$.Isporučilac iz Kine je napisao na otpremnici da je vrednost robe 100$ (mada sam joj rekao manje).Juče me zove službenica iz DHL-a i počinje da ispituje za šta je to,ja nemam pravo to da uvozim i kao daje mi savet da nadjem neki registrovani servis preko koga to da uvezem.Rekao sam joj da je to smeće iz Kine koje verovatno neće ni raditi a ako i radi ne rade sve funkcije itd. što zapravo i jeste istina.
Od tog uredjaja sam se oprostio ali me interesuje da li mi DHL može oteti još novca na neke troškove, špedicija ili njihovi troškovi obrade.Možda je bolje ne javljati im se više i ići na to da je greškom poslato na moju adresu.Dosta naivno ali možda odustanu od dalje otimačine.
Molim nekoga sa sličnim iskustvom, da me posavetuje kako da izbegnem dalje troškove za
nešto čega sam se odrekao.

Iskustva sa DHL servisom
Re: Iskustva sa DHL servisom