Malo sam lemio ovih dana,moja budzevina HV23 sa 2sc5200- 2sa1943 u izlazu.sada razradjujem jednu zastitu od kratkog spoja koja ce da reaguje i na male snage. Pozdrav.
Jesu tegle ali prazne za svoju velicinu, 10000 mikroF. Ako si mislio na izlazne jesam ih stego i to muski.
Trafo je slab ali ima mesta za jaci kad bude para.
DC zastita ima svoje napajanje i dva releja,jedan za zvucnike a drugi prekida 220 V. Hladnjaci su od nekih jakih dioda.Pozdrav.
Pravio sam sa tim tiristorima i diodama startere i aparate za varenje,imaj jedan od 8 kw trofazni ,tri stuba namotaja, 6 diode ili tri diode i tri tiristora.odosmo sa teme.Pozdrav.
Pozdrav druze,gde nadje ove siemensove tegle? Ja ih imam,ugradio sam ih u HV23 .Interesujem me ako neko zna sta znaci ona oznaka LL na njima? Izvadio sam ih iz ispravljaca za galvanizaciju naravno sa diodama i hladnjacima.
Dosta su veliki,zauzimaju prostor,i primetio sam da na srafu ima nekog napona pa ih obavezno izolujem od mase. Ulivaju mi neko pouzdanje,nemam kako da izmerim kapacitet ali sta je tu je .Sacekaj savet od iskusnijih. Pozdrav
Visina valjka 105 mm , precnik 63 mm , duzina navoja za pricvrscivanje 18 mm , visina stubica (izvodi + - ) oko 10 mm , zavisi od papucice i podloski. Matica za pricvrscivanje kljuc 19 . Pozdrav
Onda nisu isti,samo su slični. Ovaj se ne pričvršćuje odozdo sa maticom nego šelnom preko cijelog obima. Javiću šta sam uradio i kako sam prošao za oko mjesec-dva-tri.