Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Statistika fudbalskih mečeva

[es] :: Office :: Excel :: Statistika fudbalskih mečeva
(TOP topic, by 3okc)
Strane: 1 2

[ Pregleda: 8811 | Odgovora: 20 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Coa_25

Član broj: 301986
Poruke: 21
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Statistika fudbalskih mečeva15.04.2012. u 18:39 - pre 67 meseci
Pozdrav svima.
Trebala bi mi mala pomoć. Nameravam da napravim malu bazu podataka u koju bih unosio podatke o utakmicama fudbalskog prvenstva sa osnovnim podacima tipa rezultat, ko je dao pogodak, u kom minutu, koje kolo, kog datuma i.t.d
Pošto poznajem pomalo i access, interesuje me vaše mišljenje u kom alatu je bolje da se to pravi, excelu ili accessu?




Baš niko?

[Ovu poruku je menjao Coa_25 dana 15.04.2012. u 21:27 GMT+1]
 
Odgovor na temu

srdrazic

Član broj: 187994
Poruke: 506



Profil

icon Re: Statistika fudbalskih mečeva15.04.2012. u 21:37 - pre 67 meseci
U accessu ;-)
Teško je biti direktor a još teže ne biti!?
 
Odgovor na temu

Coa_25

Član broj: 301986
Poruke: 21
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: Statistika fudbalskih mečeva15.04.2012. u 21:45 - pre 67 meseci
A zna li iko na koji način da se uradi u accesu da se unošenjem rezultata azurira tabela. Npr. unesem rezultate 5. kola Prve lige u fudbalu i na recimo enter se azurira subfolder sa tabelom, odnosno unesu se podaci po rezultatima? Mora li to putem macro-a ili VBA?
Nadam se da je jasno šta sam hteo da kažem.
 
Odgovor na temu

srdrazic

Član broj: 187994
Poruke: 506



Profil

icon Re: Statistika fudbalskih mečeva15.04.2012. u 21:55 - pre 67 meseci
Mislim da se to može uraditi sa append query-em.
Teško je biti direktor a još teže ne biti!?
 
Odgovor na temu

Coa_25

Član broj: 301986
Poruke: 21
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: Statistika fudbalskih mečeva15.04.2012. u 22:09 - pre 67 meseci
Možeš li mi objasniti malo append query, tj. kako misliš da bi to u praksi izgledalo?
 
Odgovor na temu

srdrazic

Član broj: 187994
Poruke: 506



Profil

icon Re: Statistika fudbalskih mečeva16.04.2012. u 13:16 - pre 67 meseci
Moraćeš malo pročitati access, napravio sam ti na brzaka taj tvoj unos.
Prvo napravi tabelu u koju unosiš podatke a onda tabelu koja će prihvatiti te podatke i biti osnovna baza podataka iz koje ćeš dalje razvijati aplikaciju.
Napravi query od tabele u koju unosiš podatke a onda izaberi, imaš na onim ikonicama ako radiš u access2007, append query, pitaće te koju tablicu želiš dopunjavati.
Izabereš ovu drugu tabelu i to je to. Kada uneseš podatke pokreni taj query i dopuniće ti se baza a onda isprazni tu početnu.


Teško je biti direktor a još teže ne biti!?
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

Coa_25

Član broj: 301986
Poruke: 21
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: Statistika fudbalskih mečeva16.04.2012. u 15:55 - pre 67 meseci
Hm, shvatam šta si uradio. Ovako, radio sam neke stvari u accessu, ništa previše komplikovano, ali sam tada trazio svašta i čitao sa neta, pa otprilike znam o čemu se radi. Tada mi nije bilo potrebno ništa više od običnog queryja.
Ne znam da li smo se razumeli kako treba. Razmišljam ovako: Uneti rezultat utakmice npr.
Zvezda - Partizan 1:1
Napredak - Rad 3:2
Radnički - OFK 1:4..............

i da stavim u toj formi jedno comand button koje će u drugoj formi (koja bi bila stavljena kao subforma) uneti u tabelu broj odigranih utakmica, broj pobeda, nerešenih i izgubljenih, bodove i gol razliku, ovako:
1. OFK 1 1 0 0 4:1 3
2. Napredak 1 1 0 0 3:2 3
3. Zvezda 1 1 0 0 1:1 1.............

Pretpostavljam da bi to moglo da se uradi preko VBA, ali nisam radio sa njim. Ovako polulaički deluje mi da bi se to mozda lakše uradilo sa funkcijama u excelu. Ali, excel je nezgodan za pretragu, za to je access naravno bolji.
 
Odgovor na temu

srdrazic

Član broj: 187994
Poruke: 506



Profil

icon Re: Statistika fudbalskih mečeva16.04.2012. u 17:51 - pre 67 meseci
Razdvoji polja rezultat npr (1:1) u polja (domaćin : gost) a onda sa nizom Iff-ova u query-u razdvajaj ko je pobedio ko izgubio i broj golova itd...
Ako ne ide onda na Formi za unos podataka odrediš polja koja će se izračunavati, pa onda VBA ali se ti nisi time bavio pa nisam baš siguran da ćeš uspeti...?


Private Sub tip1_LostFocus()
If [1pol1] = [1pol2] Then
tip1 = "X"
End If
End Sub
Teško je biti direktor a još teže ne biti!?
 
Odgovor na temu

Coa_25

Član broj: 301986
Poruke: 21
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: Statistika fudbalskih mečeva16.04.2012. u 18:18 - pre 67 meseci
Da, već sam mislio da razdvojim polja za rezultat. Da te ne gnjavim više, pokušaću nekako pa ako zaškripi javljam se narednih dana. Hvala.
 
Odgovor na temu

Coa_25

Član broj: 301986
Poruke: 21
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: Statistika fudbalskih mečeva17.04.2012. u 19:01 - pre 67 meseci
Sad imam jedan problem. Napravim tabelu tbl MEČ i tbl STRELAC. U obe tabele postoji ID_MEČ kojim su tabele povezane(one-to-many). Od tih tabela napravim dve forme frm MEČ i frm STRELAC. Frm STRELAC je sub forma Frm MEČ. Ali kada unesem podatke o meču i podatke o strelcu, ne pamti mi tog dtrelca za taj meč, kao da između njih nema relacije. Zna li neko šta može biti problem?
 
Odgovor na temu

srdrazic

Član broj: 187994
Poruke: 506



Profil

icon Re: Statistika fudbalskih mečeva20.04.2012. u 06:31 - pre 66 meseci
Linkuj subformu sa tom glavnom tabelom
Teško je biti direktor a još teže ne biti!?
 
Odgovor na temu

Coa_25

Član broj: 301986
Poruke: 21
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: Statistika fudbalskih mečeva20.04.2012. u 10:58 - pre 66 meseci
Druze, ipak sam rešio da pokušam da tako nešto napravim u excelu. iskreno, ne ide mi taj access. Ako imate neki predlog, pričajte. Ja ću svakako svašta pitati kad negde zapnem. Ali bar sam sad što se tiče teme na pravom mestu.

Dakle, da spomenem još jednom, napravio bih tabele za unos mečeva i rezultata u fudbalu, recimo naše lige, da se na osnovu rezultata iz kola u kolo ažurira tabela.
Da li je moguće u excelu napraviti combo box iz kog će se uzimati ekipe, da se ne pišu za svako kolo imena ekipa?
 
Odgovor na temu

srdrazic

Član broj: 187994
Poruke: 506



Profil

icon Re: Statistika fudbalskih mečeva20.04.2012. u 12:33 - pre 66 meseci
Druže bolje da se držiš excela dok malo ne savladaš access, možeš još probati linkovati excelovu tabelu sa access-om ako ti to pomaže.
Može se u excelu napraviti combo box samo selektuješ spisak klubova. Pogledaj malo HELP fajl, jednostavno je.


Teško je biti direktor a još teže ne biti!?
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

Coa_25

Član broj: 301986
Poruke: 21
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: Statistika fudbalskih mečeva24.04.2012. u 13:58 - pre 66 meseci
Narode, rešio sam kao što rekoh da probam to uraditi u excelu. Napravim listu klubova preko data validation i tako ih unosim. Napravim tabelu u koju sam upisao broj pobeda, nerešenih, poraza, primljenih i datih golova i bodova. Izračunavanja idu preko IF funkcije najčešće. Tako mi se činilo najlakše. Ali, problem je kako da napravim tabelu da se prilikom unosa rezultata sama ažurira, tj. da se upišu bodovi to je u redu, to sam napravio, ali da se timovi rangiraju prema broju bodova. Probao sam nešto sa funkcijom RANK ali ne valja, ona u slučaju da recimo imam osam timova u tabeli, prva četiri sa tri boda i druga četiri sa nula, Rank to rangira tako što kaže da prva četiri tima su prvo mesto a druga četiri su osmo. Probao sam i sa SORT ali tu napravi neku mešavinu i izbaci neke greške. Imate li ideju?
 
Odgovor na temu

3okc
Χoᴘᴦoѡ

Moderator
Član broj: 811
Poruke: 1275

Jabber: 3okc@elitesecurity.org


Profil

icon Re: Statistika fudbalskih mečeva24.04.2012. u 16:53 - pre 66 meseci
Pogledaj ako ovo odgovara - verovatno i više nego što si planirao:
http://forum.excel-soccer.de/index.php

Osnovna verzija je slobodna za skidanje i korišćenje ali autor zabranjuje i svako [neautorizovano] linkovanje do stranice pa se dalje snalazi sam - ovaj je forum na nemačkom ali nije problem. ;)

Edit: dozvoljeno je linkovanje ka strani, ne i ka fajlu: http://en.excel-soccer.de/downloads/
Have you found helpful examples, solutions or ideas-in-work, please consider the
following:
• Citation of *actual page* you are going to using is welcome.
• Have you saw "Value Added" examples you are going to incorporate to your
profitable blog, daily job or any money making venture: How about online donation?
↗Ana & Vlade Divac Foundation
Hvala!
 
Odgovor na temu

Coa_25

Član broj: 301986
Poruke: 21
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: Statistika fudbalskih mečeva24.04.2012. u 18:16 - pre 66 meseci
Koliko vidim ovo je za 2007-2010 excel, a moj je 2003 :-(
 
Odgovor na temu

srdrazic

Član broj: 187994
Poruke: 506



Profil

icon Re: Statistika fudbalskih mečeva25.04.2012. u 06:16 - pre 66 meseci
Stavi u prvu kolonu broj bodova pa selektuj celu tabelu i onda sortiraj. Biće malo nestandardna tabela ali će raditi.
Teško je biti direktor a još teže ne biti!?
 
Odgovor na temu

3okc
Χoᴘᴦoѡ

Moderator
Član broj: 811
Poruke: 1275

Jabber: 3okc@elitesecurity.org


Profil

icon Re: Statistika fudbalskih mečeva11.06.2012. u 10:25 - pre 65 meseci
Zbog aktuelnog šampionata, temu sam stavio u TOP prvenstveno zbog tabele za popularnu igru prognoziranja rezultata mečeva.
Naravno, neophodno je znanje engleskog (ili nemačkog ili francuskog) a postoje dva osnovna izdanja:

Advanced (sa korišćenjem VBA makroa) i Basic. Podržane su verzije 2003 i 2007/2010.

Već sam postavio link za preuzimanje a pogled na forum daje osnovna objašnjenja za navigaciju kroz ovu složenu tabelu, bogatu opcijama.


Autori:
    Mourad Louha
Claudia Vaessen
Andreas Entenmann


Have you found helpful examples, solutions or ideas-in-work, please consider the
following:
• Citation of *actual page* you are going to using is welcome.
• Have you saw "Value Added" examples you are going to incorporate to your
profitable blog, daily job or any money making venture: How about online donation?
↗Ana & Vlade Divac Foundation
Hvala!
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

dejann75

Član broj: 228054
Poruke: 33
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: Statistika fudbalskih mečeva04.04.2013. u 22:30 - pre 55 meseci
Napravio sam neki excel za neku moju analizu fudbalskih utakmica,ali stalo znanje ... U principu ,ovo je to sto sam hteo i ovo moze da funkcionise,samo je problem sto bi mi trebali dani,nedelje da odradim ono sto sam hteo... Hteo bih kroz ovaj excel da provucem nekih 10-12 liga i to rezultate iz poslednjih 5-6 sezona...
E sad,problem je sledeci .. Imam jedan makro koji mi izlistava poslednjih 6 utakmica domacina i gosta i na osnovu toga dobijam podatke u tabeli "TABELA POSLEDNJIH 6 UTAKMICA".. Nije mi bitna pozicija na tabeli ,nego samo podaci o pobedama,neresenim ,porazima i datim i primljenim golovima za timove koji cine prvi par u "AKTUELNO KOLO" .. na osnovu toga dobijam podatke "INDEX" i "ANALIZA" .. Trebao bi mi makro koji bi kopirao podatke " AW4:BC4" u polja "BE4:BK4" i to samo vrednosti,bez formula... i kad se to zavrsi da se predje na drugi par ,da se odradi isto to,s tim sto bi se sad kopiralo u "BE5:BK5" ... i tako redom celo kolo... ja sam to ovako zamislio,jos jedno dugme pored ovoga sto vec imam,klik na prvo dugme izlista za prvi par... onda klik na drugo dugme ,taj novi makro,koji bi kopirao to sto treba i "pomerio" drugi par na mesto prvog...onda opet kliknem prvo dugme,opet izlista sta treba,pa klik drugo dugme i tako redom dok ne potrosim utakmice iz tog kola...posle iskopiram novo kolo,pa Jovo nanovo ... ako moze i jednostavnije,necu se buniti ..
Hvala unapred
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

andreja85
Andreja Dzamic
Diplomirani inzenjer Poljoprivrede
Aleksandrovac

Član broj: 236142
Poruke: 159
*.mbb.telenor.rs.

Sajt: www.anikaengeneering.com


Profil

icon Re: Statistika fudbalskih mečeva30.11.2013. u 22:47 - pre 47 meseci
Moze li neko od poznavaoca exela da mi pomogne potrebno mi je da vodim statistiku za premier ligu za 4 podatka (sutevi u okvir gola, ofsajdi, posed lopte i faulove) za sve timove u ligi. Znaci iz nedelje u nedelju bi upisivao koliko je bilo ofsajda na odredjenoj utakmici itd... Gde bi posle vadio prosek za svaki podatak od ova 4 za neki tim kada igra kuci i u gostima?

Kako da odradim to?
 
Odgovor na temu

[es] :: Office :: Excel :: Statistika fudbalskih mečeva
(TOP topic, by 3okc)
Strane: 1 2

[ Pregleda: 8811 | Odgovora: 20 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.