Napravio sam neki excel za neku moju analizu fudbalskih utakmica,ali stalo znanje

... U principu ,ovo je to sto sam hteo i ovo moze da funkcionise,samo je problem sto bi mi trebali dani,nedelje da odradim ono sto sam hteo... Hteo bih kroz ovaj excel da provucem nekih 10-12 liga i to rezultate iz poslednjih 5-6 sezona...
E sad,problem je sledeci .. Imam jedan makro koji mi izlistava poslednjih 6 utakmica domacina i gosta i na osnovu toga dobijam podatke u tabeli "TABELA POSLEDNJIH 6 UTAKMICA".. Nije mi bitna pozicija na tabeli ,nego samo podaci o pobedama,neresenim ,porazima i datim i primljenim golovima za timove koji cine prvi par u "AKTUELNO KOLO" .. na osnovu toga dobijam podatke "INDEX" i "ANALIZA" .. Trebao bi mi makro koji bi kopirao podatke " AW4:BC4" u polja "BE4:BK4" i to samo vrednosti,bez formula... i kad se to zavrsi da se predje na drugi par ,da se odradi isto to,s tim sto bi se sad kopiralo u "BE5:BK5" ... i tako redom celo kolo... ja sam to ovako zamislio,jos jedno dugme pored ovoga sto vec imam,klik na prvo dugme izlista za prvi par... onda klik na drugo dugme ,taj novi makro,koji bi kopirao to sto treba i "pomerio" drugi par na mesto prvog...onda opet kliknem prvo dugme,opet izlista sta treba,pa klik drugo dugme i tako redom dok ne potrosim utakmice iz tog kola...posle iskopiram novo kolo,pa Jovo nanovo

... ako moze i jednostavnije,necu se buniti

..
Hvala unapred