Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Rukovanje izucecima u .NET class library

[es] :: .NET :: Rukovanje izucecima u .NET class library

[ Pregleda: 1222 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

2paca.zwaka
Nikola Ninkovic
Web Developer
BTGPort
Trebinje, RS/BiH

Član broj: 277023
Poruke: 126
*.teol.net.



+7 Profil

icon Rukovanje izucecima u .NET class library13.02.2012. u 16:26 - pre 88 meseci
Pozdrav svima.
Kao sto naslov kaze, interesuje me kako vi upravljate izuzecima i greskama u *.dll-ovima ?
Zelim da, kada dobijem exception u dll-u prikazem korisniku jedan custom MessageBox sa tekstom izuzetka (tj. Message)
i nekom porukom npr. neki Hint.
Takodje, bitno je da navedem da aplikacija podrzava vise jezika, pa zbog toga zelim prijavljivanje gresaka korisniku na odredjenom jeziku.
Dakle sta su best practices vezane za ovu temu, po vasem misljenju ?
Hvala unapred
while(I->AmAlive()){
I->DoSomeProgramming();
}
 
Odgovor na temu

vbbojan
Atanasijevic Bojan
Digit Consulting d.o.o.
Beograd

Član broj: 31580
Poruke: 221
*.dynamic.isp.telekom.rs.

Sajt: www.digitconsulting.rs


+8 Profil

icon Re: Rukovanje izucecima u .NET class library16.02.2012. u 13:32 - pre 88 meseci
Veoma široko pitanje, ne postoji kratak odgovor.
Moraćeš malo da čitaš, evo nekoliko predloga:

Exceptions - Best practices
Multilanguage applications

 
Odgovor na temu

mr.zhile
Ivan ZHILE
C# developer

Član broj: 185721
Poruke: 249
*.dynamic.sbb.rs.



+2 Profil

icon Re: Rukovanje izucecima u .NET class library17.02.2012. u 09:09 - pre 88 meseci
„Takodje, bitno je da navedem da aplikacija podrzava vise jezika, pa zbog toga zelim prijavljivanje gresaka korisniku na odredjenom jeziku."

Takav problem sam resio na sledeci8 ancin...
Potrebno ti je da napravis resurs fajlove za date jezike , ucitas io thread koji vuce dati resurs....

A sto se exception-a tice mislim da to nije neki problem hrow....i na najvecem nivou catch :D
Don't worry be happy
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: Rukovanje izucecima u .NET class library

[ Pregleda: 1222 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.