Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Re: Sajthosting.com > prituzba

[es] :: Hosting :: Re: Sajthosting.com > prituzba
(Zaključana tema (lock), by Gojko Vujovic)
Strane: < .. 1 2 3 4 5 6 7 ... Dalje > >>

[ Pregleda: 32472 | Odgovora: 271 ] > FB > Twit

Postavi temu

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

marko1101
beograd

Član broj: 6917
*.maksnet.org.

icon Re: Sajthosting.com > prituzba17.02.2012. u 14:16 - pre 462 dana i 11h

btw, dao si mi dobru ideju ...

ja znam gde mozes da dobijes domene besplatno, to jest u zamenu za baner na tom sajtu, koji ce da koristi taj domen.

.com
.org
.info
.net
.rs

pa biraj ...

... a obaveza korisnika domena je da na taj sajt, stavi baner npr. "this domain registered by taitakompanija"

0

Monac2012
beograd

Član broj: 299447
*.aDSL.Verat.Net.

icon Re: Sajthosting.com > prituzba19.02.2012. u 11:58 - pre 460 dana i 13h
Citat:
marko1101: btw, dao si mi dobru ideju ...

ja znam gde mozes da dobijes domene besplatno, to jest u zamenu za baner na tom sajtu, koji ce da koristi taj domen.

.com
.org
.info
.net
.rs

pa biraj ...

... a obaveza korisnika domena je da na taj sajt, stavi baner npr. "this domain registered by taitakompanija"

ajde mi daj link ovog sajta na mail nolecar@london.com
pozdrav

0

MrTNT
Vladimir
Banovci City

Član broj: 267889
*.dynamic.sbb.rs.

Sajt: www.jeftinodosajta.com

icon Re: Sajthosting.com > prituzba19.02.2012. u 12:14 - pre 460 dana i 13h
Laptopovi

Citat:
marko1101: btw, dao si mi dobru ideju ...

.com
.org
.info
.net
.rs

pa biraj ...

Prvi put cujem za tako nesto, ako su poddomeni u pitanju onda da ima besplatnih, al da registrujes .com, .net i td.. uz zamenu za baner to prvi put cujem.

0

marko1101
beograd

*.maksnet.org.

icon Re: Sajthosting.com > prituzba19.02.2012. u 14:43 - pre 460 dana i 10h
koga zanima 'domen za baner' neka mi posalje mail

0

_Diamond_
student
Around Belgrade

Član broj: 202362
*.dynamic.isp.telekom.rs.

Sajt: www.kalem-tkano.info

icon Re: Sajthosting.com > prituzba19.02.2012. u 19:06 - pre 460 dana i 6h
Citat:
E sad da li su svi fini pa i ti samo dok im ne uzmes usluge to ne znam ja nemam nista kod njih mozda neko ko ima moze da kaze?

Ja sam oko mesec dana kod dreamweb. Prvi utisci,jako dobri. Kontakt sa teh.sluzbom - samo mejlom. Odlično,naučio sam da telefonski kontakti ne vrede pet para,i da uvek kontaktiram mejlom. Ostane neki trag ko je šta pisao.
Ne moram da se logujem na njihov nalog,već se komunikacija vrši mejlom.
Još dobrih strana je što su rekli da je maksimalno vreme za odgovor 6 radnih sati,ali da je obično manje.
Radnik koji je bio na centrali zvuči fer i okej,razume se u materiju.
.... da ne dužim dalje,za početak su okej,i imaju definisano u pravilniku šta ako je sajt offline,da duguju nadoknadu klijentu ako je određeno vreme offline.
Citat:
Zato treba izbegavati domace hosting kompanije, kao i inace sve domace.

Ja još uvek ne gubim nadu u domaće provajdere. A da ima raznih,ima,to niko ne spori.
Citat:
Toliko si puta pricao o sumama i adresama firmi pod navodnicima ovih i ostalih, da mogu da zakljucim da ti imas neke traume iz detinjstva, predpostavljam da je bio u pitanju poštar a lokacija šuma,

Aludirao je na jednog provajdera koji je imao nepostojeću adresu,a ojadio ljude,i to ne baš malo ljudi.
Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tešku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smejali stavi ovo u svoj potpis!

0

_Diamond_
student
Around Belgrade

icon Re: Sajthosting.com > prituzba19.02.2012. u 19:38 - pre 460 dana i 6h
A ako rade legalno,kome se žaliti ? Ko štiti ugrožena prava kada su domeni i hostinzi u pitanju ? Redovni sud ? Građanska parnica ? Inspekcija ?
Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tešku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smejali stavi ovo u svoj potpis!

0

_Diamond_
student
Around Belgrade

icon Re: Sajthosting.com > prituzba19.02.2012. u 21:49 - pre 460 dana i 3h
Okej,samo mi reci koja inspekcija tačno. Ako rade dobro kao ona inspekcija za ugrožena prava potrošača... biće dobro.
Udruženje potrošača može samo da me uputi na inspekciju,nemaju oni sami po sebi nikakvu zakonsku snagu.
Citat:
Kada je cena usluge previse niska može se doći do zaključka da vlasnik servisa radi sam i da mu je dobit na zadnjoj lestvici, svi ovakvi servisi do sada su propali jer ovo nije održiv sistem.

Čekaj,još uvek radi contrateam,i ni meni nije jasno kako može da bude tako jeftino ? Ne kažem da je loše,ali mi je potpuno nejasno kako samo oni imaju tako nisu cenu ?!?
Dakle upoređujući sa ostalim koji su radili po takvim cenama,contrateam je opstao.
Da li govoriš da oni ne rade dobro posao ?
Hvala na savetima za domen,interesantno je čuti da je standard da korisnik kontroliše svoj domen. Kod nas to i nije slučaj.

0

_Diamond_
student
Around Belgrade

icon Re: Sajthosting.com > prituzba19.02.2012. u 22:00 - pre 460 dana i 3h
Kod nas je problem što ima dosta hosting provajdera sa niskim cenama.
Sve pod firmom "povoljno i kvalitetno" (najblaže rečeno)
Kad već neko uplati po toj ceni,nastanu problemi.
I onda na kraju ispadne da je sve bila samo reklama,povoljno i dobro,a niska cena.
Jer ne može dobro,a da je niska cena.
Dakle marketinška prevara.
Posebna priča je što nekim provajderima fali kultura obraćanja.
Nego što se tiče ove teme,hoće li se ovde pojaviti neko od nadležnih iz sajthostinga ? Stvarno više nema smisla da pričamo o čoveku,a njega nema nigde.

0

marko1101
beograd

*.maksnet.org.

icon Re: Sajthosting.com > prituzba19.02.2012. u 22:12 - pre 460 dana i 3h
jel ima neko neki racun, izdat od bilo koje firme koja je pomenuta u ovoj temi ...

sem euneta naravno, taj sam video milion puta ;)

0

_Diamond_
student
Around Belgrade

icon Re: Sajthosting.com > prituzba19.02.2012. u 22:45 - pre 460 dana i 2h
Citat:
zasto bi neko uzeo .info domen ako je .com ili .rs slobodan e zato sto je info domen 4 x jeftiniji od .com domena i isto tako za tu cenu ne mozes ocekivati da ces dobiti punu kontrolu nad tim domenom ili ne znam kakvu jaku i ekspres podrsku.

Pa da,ali obnova domena za sve domene je ista... To se očigledno previdi.
Citat:
Sto se mene tice ja vidim jedno resenje a to je da sve normalne korisnike prebacim na poseban server a da ove sa najnizim paketima prebacim na neki slabiji i jeftiniji server pa jedino tako mozemo da napravimo razliku izmedju korisnika koji plati hosting 1000 dinara godisnje i korisnika koji placa nekoliko puta vise.

Sudeći po ovome,kvalitet je manji zbog cene koja se plaća ?
Ako bi svaki provajder koji ovako radi napisao zvanično na svom sajtu da su manji hosting paketi prebačeni na jeftiniji i slabiji server,onda bi to bilo okej.
U suprotnom mislim da nije korektno da se tako radi.
Ako bi te informacije stajale na sajtu,niko ne bi kupovao te pakete,s obzirom na rizik u koji se upušta.

0

_Diamond_
student
Around Belgrade

icon Re: Sajthosting.com > prituzba19.02.2012. u 23:06 - pre 460 dana i 2h
Citat:
Ne,nemora bas tako da se kaze.U sustini iznamljivanje servera nije najveca stavka vec podrska i software.Postavicu jedan server na kojem nece biti cpanel,softaculous,whmxtra,sitebuilder i nece biti redovnog backupa i tiketi takvih korisnika ce imati manji prioritet.Bice neki free control panel i to je sve od software-a

Govorim uopšteno,dakle ne obraćam se direktno tebi,samo nisam razumeo šta onda znači slabiji i jeftiniji server,da on ima slabije performanse,ili slabiju podršku,ili i jedno i drugo ?
Dakle ne govorim ništa lično tebi niti u vezi tvoje firme,samo razgovaramo o stanju hostinga kod nas,okej ?

0

marko1101
beograd

*.maksnet.org.

icon Re: Sajthosting.com > prituzba19.02.2012. u 23:56 - pre 460 dana i 1h
sta ti znaci full kontrola doman ?

jel to znaci da on moze da menja NS servere , direktno kod tvog registra ?

0

marko1101
beograd

*.maksnet.org.

icon Re: Sajthosting.com > prituzba20.02.2012. u 00:21 - pre 460 dana i 1h
pa ako si hosting provajder onda imas valjda svoje NS servere

kod registra za NS podesis tvoje NS servere i to vlasnik domena ne moze da menja

on moze da trazi EPP i da predje kod drugog registra, ali ne moze da koristi tvoj nalog i menja NS, jer su pod tim nalogom svih npr. 500 domena , koje si registrovao.

a korisnik dobije full DNS kontrolu, na tvom NS servere, ali ne moze da menja NS servere direktno kod root registra.

i to jeste full kontrola, ali ne moze da menja NS servere.

e sad,
ako ti u svom kontrol panelu, na svom NS server, imas opciju za NS formarding, onda on moze kod tebe na NS serveru da podesi forvarding na nove NS servere.

i to je onda full/full kontrola

0

marko1101
beograd

*.maksnet.org.

icon Re: Sajthosting.com > prituzba20.02.2012. u 00:56 - pre 460 dana
mene znima, da li dozvolis korisniku da sam menja NS servere ..

sto znaci da moze da ode kod drugogo hostig provajdera bez EPP koda .

dakle dali dozvoljavas korisnicima da odu kod drugogo provajdera bez EPP koda, tako sto bi promenili NS servere, kod root registra ?!

0

MrTNT
Vladimir
Banovci City

Član broj: 267889
*.dynamic.sbb.rs.

Sajt: www.jeftinodosajta.com

icon Re: Sajthosting.com > prituzba20.02.2012. u 09:13 - pre 459 dana i 16h
Molim vas da se drzite TEME a ne da se prepucavate ko je od vas bolji a ko losiji provajder, tema koliko znam je otvorena povodom SAJTHOSTINGA pa vas molim da ostane na tome.

0

Bufalo Kikiriki
Miloš Jovanović
Gornji Milanovac

Član broj: 297191

Sajt: www.fm-balkan.com

icon Re: Sajthosting.com > prituzba20.02.2012. u 12:05 - pre 459 dana i 13h
Citat:
marko1101: jel ima neko neki racun, izdat od bilo koje firme koja je pomenuta u ovoj temi ...

sem euneta naravno, taj sam video milion puta ;)

Ja koristim usluge domaće firme Prodhosting.net i za svaku uslugu dobijem štampani račun. Pošalju mi poštom na kućnu adresu. Ako ti treba imam i digitalni primerak da vidiš kako izgleda.

0

marko1101
beograd

*.maksnet.org.

icon Re: Sajthosting.com > prituzba20.02.2012. u 12:22 - pre 459 dana i 13h
eto, ako vam je eunet skup, probajte kod ove firme.

jer je moje misljenje, da je racun prvi pokazatelj koliko je neko ozbiljno resio da se bavi ovim poslom.

jer za sobom ostavlja tragove, u vidi racuna, znaci da nema nameru da se sakriva.

pa jos ako ste razmenili sa tom firmom, dokumenta: PIB , PDV i Obrazac za evidentiranje poslovnih partnera ... nema zime.

... cista logika.

0

_Diamond_
student
Around Belgrade

icon Re: Sajthosting.com > prituzba20.02.2012. u 17:45 - pre 459 dana i 7h
Citat:
Kada korisnik želi da promeni hosting provajdera to nužno ne mora da znači da mora i domen da preseli. Osim ukoliko ima veoma loše iskustvo sa predhodnim.

Pošto živimo u Srbiji,tu je must-have varijanta da se domen i hosting moraju imati na jednom mestu,kod jednog provajdera.
Sve što je suprotno,ne miriše na dobro.
Govorim iz ličnog iskustva.
Citat:
jer je moje misljenje, da je racun prvi pokazatelj koliko je neko ozbiljno resio da se bavi ovim poslom.

Što se mene tiče,račun ne mora da znači ništa,jer ako nešto nije u redu,opet se žališ ovima ili onima...
Ozbiljna firma redovno odgovara na tikete putem tehničke podrške.
Pa u tom slučaju ako nešto ne valja (a dešava se) uvek imaš sve napismeno.
Mada dok ne prođe godinu dana,ne znamo da li je neka firma ozbiljna ili ne.
Trebalo je da jurim jednog provajdera da bi produžavao hosting,koji je bio koliko-toliko solidan za vreme te prve godine rada.
Tako da dok ne prođe malo vremena,i ne vidi se npr. koliko traju radovi (ili "radovi") u data centru i sl,prosečan korisnik ne zna da li je zadovoljan sa jednim hosting provajderom ili ne.
Ne računam ostale probleme (tipa (pre)dugo čekanje odgovora na ticket (ili ne odgovaranje uopšte) i sl).

0

marko1101
beograd

*.maksnet.org.

icon Re: Sajthosting.com > prituzba20.02.2012. u 18:12 - pre 459 dana i 7h
prvo mora da odvojis onemanhostingband od hosting provajdera.

pa cak i kad taj nesrecni onemanhostingband ima registrovanu neku zanatsku radnju SZR, STR, ITD ... , to nije hosting provajder.

Citat:

Što se mene tiče,račun ne mora da znači ništa,jer ako nešto nije u redu,opet se žališ ovima ili onima...

nema sta , ovima onima ... imas racun , a nemas uslugu, ... pravac trgovinska inspekcija, pa poreska uprava , na istom su spratu. ;)

a ko nema racun , ... pravac forum , ... hahahahaha

0

mihac92
Mihailo Milojevic

Član broj: 224763
*.dynamic.sbb.rs.

icon Re: Sajthosting.com > prituzba20.02.2012. u 20:08 - pre 459 dana i 5h
Sto se tice racuna ja ih imam za sve usluge koje sam platio, sem ove poslednje sto je kasnila. Svi su u elektronskoj formi sa pecatom firme i potpisom. Racun posalje nekoliko dana posle uplate, barem je meni tako. Ranije je i sa skeniranom uplatnicom islo odmah posalje racun i aktivira uslugu, ali vremenom sve sporije i sporije dok nije doslo do ovoga zbog cega je i ova tema otvorena.
Imam i svoje uplatnice tako da msm da koliko toliko mogu da to iskoristim ako ne daj Boze zatreba u krajnjem slucaju.

0

[es] :: Hosting :: Re: Sajthosting.com > prituzba
(Zaključana tema (lock), by Gojko Vujovic)
Strane: < .. 1 2 3 4 5 6 7 ... Dalje > >>

[ Pregleda: 32472 | Odgovora: 271 ] > FB > Twit

Postavi temu

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.