Kod mene je godinama radilo sve OK, sto se tice gledanja videa, komp jeste star (AMD Athlon XP 2400+, video kartica je nVIDIA GeForce4 MX 440 AGP8X, WinXP SP2) ali to nema veze jer su i snimci max 640x512 h264 oko 800k bitrate i audio aac 128k, mislim to maksimalno a uglavnom su i slabijeg kvaliteta jer ja to pravim da bude OK kad se gleda na CRT TV i bolje mi ne treba, i nista nikad nije trzalo godinama unazad. Doduse, morala je hardverska akceleracija kartice da se smanji za 2 stepena prema nazad od "full" jer mi se cini da jeste trzalo i ranije kad je na "full" ali to je reseno tim smanjivanjem akceleracije.
Ali sta se sad desava. Od skoro je pocelo ponovo da trza, i na TV izlazu i na monitoru, mada ne uvek, tj ne kad se gledaju crtani, ali kad se gleda obican film, ili video spotovi cak i oni skinuti sa youtube u mp4 360p trza ponekad, i to veoma cesto. Preinstaliravao sam kodeke, K-Lite pack, koji rade lepo godinama, menjao karticu drugom istom takvom (imam 2 za rezervu, zato sto taj model ima dobar TV izlaz, mislim dobre su mu boje i sve ili se pa lepo slaze sa mojim TVom, nije vazno glavno ja imam 2) , stavljao sam starije drajvere za karticu pa vracao nove, vracao stariju verziju DirectX pa onda ponovo stavljao noviju itd i nista nije pomoglo, trza i dalje.
Jedino sto je promenjeno od hardvera je da su skoro skinuta 2 modula od 256MB RAM pa stavljena 2 od 512 (polovna) , ali onaj memtest sa Hirens CDa ne pokazuje nikakve greske kad se testira memorija, ali meni se cini da od tad od kad su promenjene te memorije pocinje to sa trzanjem. E sad, da li to moze da ima neke veze sto su promenjene te memorije? Probacu ja da vratim i staru memoriju, pa da vidim da li ce da trza ponovo, ali ono bi valjda trebalo bolje da radi kad se doda RAM, a ne gore.
Ima li neko savet, misljenje i li bilo sta sto moze da pomogne da se resim ovoga sa trzanjem jer vec postaje veoma iritantno?

Trzanje video materijala