ja sam imao istu dilemu i odlucio se za Mac (iMac 27" - Intel i5) - uz Mac imam i koji kompjuter na WIndowsu, a i na poslu mi je PC radna platforma
posto nisam neki ljubitelj laptopova i posto se uglavnom bavim ili programiranjem ili obradom fotografija, trebao mi je kvalitetan monitor (IPS, >23"). IPS monitore nije lako naci po povoljnoj ceni tako da se izbor suzio na par modela ne jeftinijih od 800-900€. Kada se uz to doda jos kompjuter, tastatura mis i sl... dodje se do dobrih 1300-1500 evra. E tu sam se odlucio za iMac 27", posto vec neko vreme programiram za iPhone, pa mi je i Mac platforma dobrodosla.
Mac (hardware) - odlican, dodao sam jos 8GB RAM-a (4 je malo). Tastatura je mala, ali dosta dobra, Mis je takodje odlican (baterije se samo brzo potrose). Monitor, kao sto sam i predvideo, nesto najbolje sto sam video, ostalo - tiho, fino, samo jedan kabal (napajanje) i sve radi. Veoma elegantno resenje i jedina prava mana je sto moj stari radni sto se bas i ne uklapa u iMac dizajn :)
MacOS - tja... moze to i bolje. Jeste stabilan (ali zna i Mac da blokira ponekad). User Interface, rad sa prozorima (minimizovanje, maximizovanje, task switch) je jadno odradnjeno. Evo i posle godinu dana se i dalje "mucim" da nadjem prozore. Sto se tice aplikacija ima sve sto ti treba i uglavnom su mnogo bolje i stabilnije od onih na Windowsu (razlog - MS menja software tehnologiju svake godine, dok Apple ostaje na istom SDK-au vec duze vreme). Jedino mi nedostaje onaj pravi ALT+TAB i ALT+F4 (i naravno Visual Studio)
nisam probao kako radi Windows na iMac-u ali generalno sam zadovoljan i u poredjenju sa problemima koji se javljaju na PCu
Igrice : ne znam, nesto me slabo interesuju a i na MacOSu mislim da ih bas i nema kao na PCu
moj savet: ako mozes sebi da priustis kvalitetan komp i ako ti stvarno treba, kupi Mac-a. Ako ti treba racunar za web, slusanje muzike, citanje mailova, i pustanje youtube-a ili divxova onda kupi PC i solidan monitor

Re: Da li da kupim Mac ili PC?