Radio sam to sa Win7 32-bitni sistem, Oracle VM VirtualBox. Morao sam da imam neki alat da mauntujem image file tj instalaciju Linuksa. Kad ides na kreiranje nove virtuelne masine, mozes da izaberes koji distro imas, najpopularniji su vec ubaceni u sam virtualbox. Ako ti tada nije mauntovan image file neces uspeti da odradis instalaciju, jer tokom pravljenja nove virtuelne masine pita te za instalacioni medij. Mozda je to samo kod Oracle nisam probao druge virtuelne masine. Tako guram Debian,i probao sam archlinux ali nisam uspeo da instaliram graficko okruzenje. Kod Debiana sam naisao na par problema, recimo ne mogu nista da instaliram i mogu da koristim samo ono sto on vec ima u sebi, ne znam zasto. Probao sam neke jednostavne stvari tipa firefox da ne moram Konquerier da koristim. Da li ima smisla, zavisi za sta ti treba, ja sam hteo da probam razlicite distribucije da ne moram uvek da ubijam masinu kad bi da probam nesto, ali za sada samo problemi (sigurno zbog neiskustva, verovatno kada bi se posvetio svemu tome, namestio bi sve da radi). Takodje, velicina ekrana je katastrofalno mala, a nisam nasao nigde kako se menja, zauzima recimo manje od trecine monitora, ima neka opcija full screen i ode u full screen ali sam radni prostor ostane mali, samo se crnilo ekrana poveca :)
Computers also eliminate spare time.
There were computers in Biblical times. Eve had an Apple.
Koristite Jabber

Re: Linux kao VM -- ima li smisla?

Re: Linux kao VM -- ima li smisla?
Izbor fizičke mašine pogodne za virtuelne mašine