Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Pjesmarica u VB - pomoc u pravljenju programa za tekstove

[es] :: Visual Basic 6 :: Pjesmarica u VB - pomoc u pravljenju programa za tekstove

[ Pregleda: 4308 | Odgovora: 10 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

peecoundead
Perica Vrhovac

Član broj: 155940
Poruke: 8
..ppoe.dyn.broadband.blic.net.

Sajt: www.aria-band.net


Profil

icon Pjesmarica u VB - pomoc u pravljenju programa za tekstove07.12.2011. u 22:49 - pre 90 meseci
Pozz svima. Hocu da napravim pjesmaricu za tekstove u VBu pa nisam bas najspretniji sa programiranjem. Znam da je komplikovano da mi sve objasnjavate ali ja cu vasp pitati konkretna pitanja odn konretne probleme. Zeleo bi da imam u instalacionom folderu foldere sa razlicitim zanrovima muzike razvrstano! i unutra bi bili txt dokumenti sa pjesmama! naravno naslov pjesme bi bio naziv txt fajla. E sad mislio sam da mi sa desne strane veci dio prozora bude dio gdje ce biti ucitan text. a sa lijeve strane u gornjem dijelu da su stavljeni buttoni sa zanrovima muzike te klikom na zanr u donjem lijevom uglu bi bili poredane pjesme po abecednom redu. E u meniju bi imao pretrazivac da pretrazuje samo foldere odn nazive pjesama i da ih izbacuje u neku listu odakle se moze izabrati i otvoriti text (sto je logicno za pretragu). A stavio bi i pretragu dijela pjesme tj da program trazi i po txt dokumentima. i da takodje izbaci sve pjesme koje sadrze taj dio teksta u listu. Ali da ne trazi rijec po rijec vec citavu rjecenicu da ne bi zvog nekog veznika izbacile mi sve pjesme (sto je jako glupo). A okacite i neke skripte ako vec imate za neki od ovih problema. Znam sta mislite, da previse pitam ali svaka sugestija pomoc kod za pretrazivanje, sve sto bi mi moglo pomoci bio bih jako zahvalan. I naravno stavicu u autore programa sve koje budu pomogli. Nije mnogo ali najmanje sto mogu pomoci . Pozz i jos jednom hvala unaprijed
PeecO Undead is really undead!!!
:-)
 
Odgovor na temu

loto17

Član broj: 184930
Poruke: 110
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+4 Profil

icon Re: Pjesmarica u VB - pomoc u pravljenju programa za tekstove08.12.2011. u 15:18 - pre 90 meseci
Ovde mozes pronaci gotova resenja za ono sto ti treba!

vb6:
http://www.vbaccelerator.com/h..._Library/VB6_Music_Library.asp

vb.net:
http://msdn.microsoft.com/en-us/library/ms345151(v=sql.90).aspx

 
Odgovor na temu

peecoundead
Perica Vrhovac

Član broj: 155940
Poruke: 8
*.teol.net.

Sajt: www.aria-band.net


Profil

icon Re: Pjesmarica u VB - pomoc u pravljenju programa za tekstove10.12.2011. u 18:26 - pre 90 meseci
Hvala ti druze ali nije to to sto trazim. Trazim program za tekstove a ne za listu pjesama! Ali sve u svemu hvala. Pozz
PeecO Undead is really undead!!!
:-)
 
Odgovor na temu

peecoundead
Perica Vrhovac

Član broj: 155940
Poruke: 8
*.teol.net.

Sajt: www.aria-band.net


Profil

icon Re: Pjesmarica u VB - pomoc u pravljenju programa za tekstove10.12.2011. u 19:35 - pre 90 meseci
Treba mi nesto ovakvo
http://www.filefreak.com/files/820386_xzqge/Pjesmarica.zip]Pjesmarica.zip

ili

http://www.studioplay.co.rs/slike/pesmarica%20slike.zip


E to je to! ;)

PeecO Undead is really undead!!!
:-)
 
Odgovor na temu

acatheking
Aleksandar Ristić
Beograd/Mirijevo

Član broj: 6769
Poruke: 1133
*.mirijevo.rs.



+28 Profil

icon Re: Pjesmarica u VB - pomoc u pravljenju programa za tekstove10.12.2011. u 21:26 - pre 90 meseci
Kada kazes "treba mi", da li to znaci "hocu da se potrudim i da napravim, a vi mi pomozite ako zapnem negde" ili to znaci "hocu da mi neko ovo napravi" ?
Koliko vidim na osnovu slika, ovo mu dodje aplikacija na nivou pocetnog nivoa programiranja. Mozda je cak bolje pesme i izvodjace drzati u nekoj Access mdb bazi, umesto strukture pesama kroz foldere i fajlove.
Eto neke ideje za razmisljanje.
Volim da se vozim grackim autobusom.
Gracki autobus jede sitne pare,
gracki autobus zna kad treba stane.
 
Odgovor na temu

loto17

Član broj: 184930
Poruke: 110
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+4 Profil

icon Re: Pjesmarica u VB - pomoc u pravljenju programa za tekstove10.12.2011. u 21:43 - pre 90 meseci
Citat:


Ipak ti prvo pazljivo prostudiraj one primere cije sam linkove prilozio.
Kad zapnes oko tekstova- to cemo lako dodati u postojece programe!

 
Odgovor na temu

peecoundead
Perica Vrhovac

Član broj: 155940
Poruke: 8
..ppoe.dyn.broadband.blic.net.

Sajt: www.aria-band.net


Profil

icon Re: Pjesmarica u VB - pomoc u pravljenju programa za tekstove12.12.2011. u 12:46 - pre 90 meseci
E ovako drug. Iskreno meni treba taj program. Ja sam muzicar tako da zelim na sve nacine doci do njega! Naravno ako je neko rad da mi napravi bio bih mu jako zahvalan ali sam ja realan tako da mislim da mi to niko nece uraditi :). Pa zato gledam na sve nacine da ili da dodnjem do njega ili da napravim nesto tako slicno ali korisno! Hvala!
PeecO Undead is really undead!!!
:-)
 
Odgovor na temu

shpiki
Student
Novi Sad

Član broj: 50342
Poruke: 1643



+62 Profil

icon Re: Pjesmarica u VB - pomoc u pravljenju programa za tekstove12.12.2011. u 13:47 - pre 90 meseci
Kako ti stojis sa VB?
Ako nista ni slicno nisi radio - dzaba se trudis da dobijes savete - 99,9% neces napraviti to u skorije vreme.
Druga stvar, pretraga po txt fajlovima je malo komplikovanija za izvesti, ali nije nemoguce.
Ono sto mogu da ti pomognem jeste da ti napravim prvi deo (sve sem pretrage po txt fajlovima) jer trenutno nemam vremena (ovo ostalo ne bi trebalo da oduzme vise od par sati).
Jel dovoljno od mene?

Jos jedno pitanje: da li ti hoces da naucis da programiras ili samo zelis program?

Pozdrav.

@edit:
koliko sam uspeo da "pohvatam" iz ovog Demo programa koji si okacio, ovaj prog. ne pretrazuje txt fajlove, vec samo listu fajlova po imenima... Ispravi me ako gresim...

[Ovu poruku je menjao shpiki dana 12.12.2011. u 15:02 GMT+1]
There are only 10 types of people in the world:
those who understand binary, and those who don't.
 
Odgovor na temu

peecoundead
Perica Vrhovac

Član broj: 155940
Poruke: 8
..ppoe.dyn.broadband.blic.net.

Sajt: www.aria-band.net


Profil

icon Re: Pjesmarica u VB - pomoc u pravljenju programa za tekstove12.12.2011. u 20:57 - pre 90 meseci
Citat:
shpiki: Kako ti stojis sa VB?
Ako nista ni slicno nisi radio - dzaba se trudis da dobijes savete - 99,9% neces napraviti to u skorije vreme.
Druga stvar, pretraga po txt fajlovima je malo komplikovanija za izvesti, ali nije nemoguce.
Ono sto mogu da ti pomognem jeste da ti napravim prvi deo (sve sem pretrage po txt fajlovima) jer trenutno nemam vremena (ovo ostalo ne bi trebalo da oduzme vise od par sati).
Jel dovoljno od mene?

Jos jedno pitanje: da li ti hoces da naucis da programiras ili samo zelis program?

Pozdrav.

@edit:
koliko sam uspeo da "pohvatam" iz ovog Demo programa koji si okacio, ovaj prog. ne pretrazuje txt fajlove, vec samo listu fajlova po imenima... Ispravi me ako gresim...

[Ovu poruku je menjao shpiki dana 12.12.2011. u 15:02 GMT+1]


kao prvo hvala na ponudi, i jako sam zahvalan. A radio sam prije u VB-u cak i neki imenik sa accessovom bazom podataka, to bi se moglo na slican nacin uraditi. Cak ne moram biti baxa u txt fajlu. Ali ja druze nisam pipnuo Vb ima 2 godine tako da sam bas sve pozaboravljao. A u sustini meni treba program, a za ucenje ima vremena.xD a u ovom demo programu je loše urađena pretraga. Treba da mogu da pretrazujem i po nazivima pjesama odn po imenu txt falja i po dijelu teksta. Znas kad ti stane mozak pa se ne mozes sjetiti imena pjesme da ukucas dio koji znas i da ti izadje u listi sve pjesme sa tim dijelom. Malo komplikovano ali sta cu, to mi treba. A jos nesto ako ti je lakse sa access db da to uradis slobodno. Meni nije problem da kroz formu unosim tekstove u bazu. Jos jednom hvala ti puno!

PeecO Undead is really undead!!!
:-)
 
Odgovor na temu

Ivan567
Ivan Komarčić
Ne zaposlen
Ne radim

Član broj: 337141
Poruke: 1
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon Re: Pjesmarica u VB - pomoc u pravljenju programa za tekstove25.08.2017. u 20:43 - pre 21 meseci
S poštovanjem glupo je pitati posto je proslo dugi niz godina od ovog posta ali postoji li jos uvijek ovaj program ? Jer potreban mi je za band koji je u razvitku !! Hvala unaprije..
 
Odgovor na temu

rgdrajko
Beograd

Član broj: 117734
Poruke: 710
*.static.isp.telekom.rs.



+3 Profil

icon Re: Pjesmarica u VB - pomoc u pravljenju programa za tekstove04.03.2019. u 13:27 - pre 2 meseca
Mogao bih ja uraditi taj program za pisanje tekstova za pesme ako bi mi neko od vas pisaca pesama ili muzicara objasnio sta tacno zeli.
Posto sam urednik enigmatike imam bazu srpskih reci od preko milion reci sa opisima pa mi to ne bi mi to bio problem.
rgdrajko
 
Odgovor na temu

[es] :: Visual Basic 6 :: Pjesmarica u VB - pomoc u pravljenju programa za tekstove

[ Pregleda: 4308 | Odgovora: 10 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.