Citat:
bttp: Zavisi šta je tebi komforan rad. To je individualno. Buka, portabilnost/prenosivost, zauzeće prostora, sve su stvari koje utiču na komfor a idu u prilog laptopova.
Jedina "Stvar" koja ide u prilog laptopu je "Da vidi ceo komšiluk da imam laptop pa da svi puknu od muke (iako ne znam šta će mi)". Treba biti otprilike na nivou malog deteta da bi verovao da je laptop u bilo čemu bolji od desktopa (može da bude dobar za beskućnike ili nekog kome treba stalno zbog posla).
- Ako cemo o buci, moj Toshiba laptop se čuje daleko glasnije od desktopa (desktop mi je nečujan i + se ne vidi pošto je ispod stola).
- Portabilnost???? Šta bi ovo trebalo da znači??? Nemoj mi reći da misliš da na laptopu rade svi operativni sistemi i programi a da na desktopu ne rade...?
- Prenosivost, da ovo je jedina prednost laptopa (pogotovo ako treba da ga premestate da gosti i/ili komsije vide).
- Zauzeće prostora? Monitor je uza zid, tastatura i miš na stolu, verovao ili ne (iako je monitor 24") laptop zauzme više prostora teže ga pomeram po stolu.
Što se "komfora" tiče i to je diskutabilno, meni je komfor brzina, kolicina memorije, kvalitetni periferni uredjaji, veliki monitor i neogranicene mogucnosti prosirivanja i nadogradjivanja. Da ne pominjemo servis, zamisli koliko kosta zamena ploce ili ekrana ili sitnica poput muzicke kartice, usb portova etc... Uporedi recimo kvar muzičke kartice na oba uredjaja, kad ti se to desi na desktopu izadješ ispred zgrqade kupiš muzičku karticu za 450din vratiš se i promeniš je (pre neki dan mi se desilo sredio sam problem za otprilike 15 minuta). Elem, kolegi crkla muzička na laptopu sutra će biti 15-ti dan kako ga je odneo u servis.
Citat:
Miš i eksterni displej možeš da prikačiš i na laptop - nije ograničavajući faktor.
Osoba koja kupi laptop za kućnu upotrebu, a onda dokupi tastaturu miš i monitor, treba što pre da se javi doktoru.