E ovako koristio sam šemu koja je original od člana magnat i koja se nalazi ovde :http://217.26.67.168/uploads/2/0/2064533/0-60VFET%20VER2.GIF
ali mi je potrebna mala prepravka same šeme pošto je original sa jednim fetom i naponom do 60V.
Ja sam nešto prepravio uz savete magnata ali mi je potrebna potvrda iskusnijih da je ovako u redu t.j. da će ovako ispravljena šema da radi kako treba.
Odgovara mi ova šema zato što već imam sve delove za ovakav ispravljač pa bi hteo da napravim isti.
Inače nisam po struci elektroničar pa čak ni električar :D ali se amaterski bavim elektronikom već duže vreme i pratim ovaj forum redovno.
I još jedno pitanje koliko sam uspeo da ukapiram ovaj potenciometar od 2K5 je za podešavanje napona a ovaj od 50K za ograničenje struje jel sam ja to dobro ukapirao ili ne?
Imam i trafo od nekih 250-300W 2X11V pa ću njega da iskoristim za ovaj ispravljač, a vezaću ga preko preklonika i releja da mogu da biram ulaze ili 11V ili 22V zbog manje disipacije na fetovima pri manjim naponima.
Nisam siguran dali sam dobro dodao još jedan fet u šemi koja se nalazi u attachmentu ispod.
Unapred se zahvaljujem na pomoći i predlozima.

Pomoć u vezi šeme ispravljača
Re: Pomoć u vezi šeme ispravljača

Re: Pomoć u vezi šeme ispravljača