Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Ext JS i PHP povezivanje

[es] :: Javascript i AJAX :: Ext JS i PHP povezivanje

[ Pregleda: 1767 | Odgovora: 10 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

alfa-pro
Pancevo

Član broj: 241818
Poruke: 476
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+7 Profil

icon Ext JS i PHP povezivanje11.09.2011. u 19:42 - pre 93 meseci
Cao momci, resio sam da moju aplikaciju radjenu u PHP(oop) prebacim da koristi EXTJS dizajn.
Posto ne znam JS oop ja sam uradio dizajn preko ExtJS desinger-a.
Dali bi mogli da mi pojasnite sada kako ja da povezem prozore i te forme sa php-om.?

U pitanju je chat app koja izgleda ovako

http://sib-design.org/ExtJS/designer.html

Mozete pogledati i javascript fajlove

http://sib-design.org/ExtJS/

E sada posto kao sto sam rekao kako ja da povezem input polja sa php-om? da izvucem sve poruke za prikaz...
Nije problem php da nepomislite vec problem je sto ne znam kako ja i gde da da pozovem objekte koji rade nesto tipa slanje poruke...

Nekapiram jer je ceo dizajn zasnovan unutar javascripta i samo ga pozivam u glavnom index fajlu...

Ajde ako vam nije tesko pomozite bicu vam puno zahvalan..

Pozdrav Ivan...
Kada vidjamo uvek ista lica, na kraju ona postaju deo našeg života. A kada postanu
deo našeg života,
onda žele i da nam ga izmene. I ako ne bude po njihovom, nije im pravo. Jer, svaki
čovek ima tačnu predstavu kako bi trebalo da živimo svoj život. A nikad nemaju pojma
kako treba da prožive sopstveni život.
 
Odgovor na temu

misk0
.: Lugano :. _.: CH :.

SuperModerator
Član broj: 634
Poruke: 2824
*.adsl.ticino.com.

ICQ: 46802502


+49 Profil

icon Re: Ext JS i PHP povezivanje13.09.2011. u 21:07 - pre 93 meseci
Pa polja moraju biti dio nekog <FORM> koji radi POST ili GET prema tvojoj PHP skripti gdje citas te podatke.
:: Nemoj se svadjati sa budalom, ljudi cesto nece primjetiti razliku ::
 
Odgovor na temu

alfa-pro
Pancevo

Član broj: 241818
Poruke: 476
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+7 Profil

icon Re: Ext JS i PHP povezivanje14.09.2011. u 12:31 - pre 93 meseci
Ma kapiram ja to imam ja formu imam polja i definisanu metodu. ALi nije mi jasno zasto mi on ne grabi vrednost posle submit-a... Nikako nece da istampa
Kada vidjamo uvek ista lica, na kraju ona postaju deo našeg života. A kada postanu
deo našeg života,
onda žele i da nam ga izmene. I ako ne bude po njihovom, nije im pravo. Jer, svaki
čovek ima tačnu predstavu kako bi trebalo da živimo svoj život. A nikad nemaju pojma
kako treba da prožive sopstveni život.
 
Odgovor na temu

Vladica Savić
Software Developer
Toronto, Canada

Član broj: 26699
Poruke: 654



+5 Profil

icon Re: Ext JS i PHP povezivanje14.09.2011. u 13:33 - pre 93 meseci
Po meni je losa praksa da postujes sve "dzumle" tako, postoji jednostavan nacin da putem selektora dobijes vrednosti koje su ti potrebne, i da kao dodatni ext-ov post parametar prosledis server side-u to sto ti treba.

Code:

Ext.Ajax.request({
   url: 'TVOJ_PHP_HANDLER.PHP',
   success: successHandler,   // funcija koju zoves nakon uspesnog response-a
   failure: failureHandler, // funkcija koju zoves ako se desi neki error, tipa internal server error, page not found ili sl. da vidis sta se zbiva
   params: {
                  parametar_name_1: 'parameter value', 
                  parametar_name_2: 'parameter value', 
   }  // parametri koje postujes
});

var successHandler = function(response)
{
    //TODO: Obrada za success
}

var failureHandler= function(response)
{
   //TODO: Obrada za failure
}


...a na server side-u klasicno hvatas sa
Code:

//..
$parameter_value = $_POST['parametar_name_1'];
//..

 
Odgovor na temu

Vladica Savić
Software Developer
Toronto, Canada

Član broj: 26699
Poruke: 654



+5 Profil

icon Re: Ext JS i PHP povezivanje14.09.2011. u 13:46 - pre 93 meseci
BTW, imas i drugu foru ako radis sa form panelom, mozes da postavis url do tvog handler-a, i u nekom js handleru pristupis svom form panel-u i submitujes sve na sledeci nacin:

Napravis prvo svoj form panel gde i kako vec hoces
Code:

var tvojFormPanel = new Ext.FormPanel({ 
      //..
      id: 'nekiID', //dodelis neki id radi lakseg pristupa, da ne bi imao mozda neku muku sa scope-om, mada nije neophodan...
      url: 'tvoj_handler.php', 
      //..napravis vec ceo validan konstruktor
      }); //...i postavis na interface kako hoces


I samo na dugme koje hoces u handler-u pozoves ovako recimo:
Code:
            
 Ext.getCmp('nekiID').form.submit();


...a mozes i direktno u handleru kao opciju da postavis gde da postuje na koji server side script
Code:

  Ext.getCmp('nekiID').form.submit({ url: 'tvoj_handler.php' });

 
Odgovor na temu

alfa-pro
Pancevo

Član broj: 241818
Poruke: 476
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+7 Profil

icon Re: Ext JS i PHP povezivanje15.09.2011. u 14:30 - pre 93 meseci
Citat:
Posto ne znam JS oop ja sam uradio dizajn preko ExtJS desinger-a.


Hvala stvarno na odvojenom vremenu, iskreno nemam vremena da sednem da ucim JS EXT. Jer prihvatio sam sljaku i imam odredjen rok.
A taj lik vido negde ovo cudo od EXTJS-a i svidelo mu se pa trazi redizajn.
Probao sam ja citao doc na njihovom sajtu i ovaj tutorial sto se ovde nalazi, ali nekapiram zato sto ipak treba zagrejati stolicu..
Zato sam ja uzeo program sa njihovog sajta EXTJS dizajner i napravio dizajn za 20 min.
On je radjen koliko vidim na foru MVC parenta sto mene extra buni, ja moj ceo chat je zasnovan na HMVC parentu...
Ovaj kod Ajax Request sam video i ranije, problem je sto ne znam u koji fajl da ja to sve upisem? Po netu pise da moram da radim sa JSON ili XML...
Ja napravm JSON STORY definisem path do mog application.php
Jedini problem sto nemogu da ukapiram sta ja tu povezujem?
Dali povezujem JSON putem njgovog imena klase? Putem forme ID-a ili Input id polja? Submita?
Kada vidjamo uvek ista lica, na kraju ona postaju deo našeg života. A kada postanu
deo našeg života,
onda žele i da nam ga izmene. I ako ne bude po njihovom, nije im pravo. Jer, svaki
čovek ima tačnu predstavu kako bi trebalo da živimo svoj život. A nikad nemaju pojma
kako treba da prožive sopstveni život.
 
Odgovor na temu

alfa-pro
Pancevo

Član broj: 241818
Poruke: 476
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+7 Profil

icon Re: Ext JS i PHP povezivanje15.09.2011. u 18:02 - pre 93 meseci
Uradio sam kako si rekao i sada sljaka, insert, select sa bazom extra radi...
Samo reci mi sada imam problem kada posaljem poruku ne prikazuje se odma u koloni poruka nego mora refresh strane pa tek onda se vidi?
Ja sam za prikaz poruka stavio grid? Dali gresim mozda?
Ili postoji drugi nacin da posle submita odma ucita poruku da netreba refres(ctrl+r)


Kada vidjamo uvek ista lica, na kraju ona postaju deo našeg života. A kada postanu
deo našeg života,
onda žele i da nam ga izmene. I ako ne bude po njihovom, nije im pravo. Jer, svaki
čovek ima tačnu predstavu kako bi trebalo da živimo svoj život. A nikad nemaju pojma
kako treba da prožive sopstveni život.
 
Odgovor na temu

Vladica Savić
Software Developer
Toronto, Canada

Član broj: 26699
Poruke: 654



+5 Profil

icon Re: Ext JS i PHP povezivanje15.09.2011. u 18:27 - pre 93 meseci
Citat:
Ili postoji drugi nacin da posle submita odma ucita poruku da netreba refres(ctrl+r)

Naravno, to sto hoces da dovuces opet, uradi u onoj callback f-ji on success il kako vec hoces.

A generalno za dovlacenje periodicno, pa ti uzmi neki setInterval postavi neku f-ju koja ce periodicno da zove ajax koji ce da dovlaci nove poruke i prikazuje ih, ali vidi, i nemoj pogresno da me shvatis ali smatram da je generalno glup pristup za izradu ovakvog chat sistema.

Ja sam radio pre nekih godinu dve ne znam tacno kad jedan chat koji je koristio tzv. push tehnike, ili ti commet programming, pogledaj mozda ti bude tako nesto zanimljivije.
Nisam siguran dal sve jos radi, al mislim da je funkcionalno i ovo ovde. Gde ovde ti ne "gnjavis" stalno server i pitas, jel ima nekih poruka za mene, jel ima nesto za mene, i ako ima daj mi, daj mi... vec lepo, server kaze, aha, imam poruku za tebe, evo ti je, i cao. Dakle obrnuti pristup "push, don't pool"! :)
 
Odgovor na temu

alfa-pro
Pancevo

Član broj: 241818
Poruke: 476
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+7 Profil

icon Re: Ext JS i PHP povezivanje15.09.2011. u 18:43 - pre 93 meseci
Uradio sam ja full ovu app jos prosle godine tom liku.. Ex sada sve bi bilo uredu da on nije video glupi EXTJS. I skoro me zvao oce da doplati sa redizajn. Ja sam mu rekao ne znam da radim u extjs a i nije nimalo naivno da se nauci, a pogotovo ja koji znam u js samo da prikazem alert i nista vise a de jos OOP... Chat je u funkciji skroz, zasnovan je na HMVC parentu (OOP) dizajn je uradjen tipicno sablonski CSS + HTML..
Sada njega je privukao taj dizajn, pa ucitavanje chata itd. Sto u sustini ako mu se scidja taj preloader pre otvaranja chata to radi ajax iz par linija koda.. Ali stoki nemozes da dokazes... I eto prihvatio sam, ako uspem ok ako ne onda na kraju krajeva sta ima da se nerviram...
Ajde videcu da vidim sta jos mogu da uradim a sto si spomenuo postupak to si upravu... Ja iskreno da bi prikljucio EXTJS u celu moju app ja iskreno brdo klasa moram da menjam. Sto mi se nimalo ne svidja....
Kada vidjamo uvek ista lica, na kraju ona postaju deo našeg života. A kada postanu
deo našeg života,
onda žele i da nam ga izmene. I ako ne bude po njihovom, nije im pravo. Jer, svaki
čovek ima tačnu predstavu kako bi trebalo da živimo svoj život. A nikad nemaju pojma
kako treba da prožive sopstveni život.
 
Odgovor na temu

Vladica Savić
Software Developer
Toronto, Canada

Član broj: 26699
Poruke: 654



+5 Profil

icon Re: Ext JS i PHP povezivanje15.09.2011. u 22:16 - pre 93 meseci
ExtJS je veoma intuitivan, ako izuzmemo verziju 1.1 koja je imala svojih bubica :)
ExtJS 4.0 koji je trenutno aktuelan i koji "guraju" je izuzetno lepo odradjen, mozda deluje umrsen, al samo dok se ne uhodas malo.
 
Odgovor na temu

alfa-pro
Pancevo

Član broj: 241818
Poruke: 476
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+7 Profil

icon Re: Ext JS i PHP povezivanje16.09.2011. u 12:46 - pre 93 meseci
Sad sam skapirao malo vise.. Ovaj designer EXT je ok ali mi se nimalo nesvidja kako organizuje... Sve je nabudzano ALL in ONE..
CItao sam EXT in BIG APP...
Sve se radi u celinama, MainWIndow koji je glavni u onReady, jer ova funkcija vrsi prikaz, i sve onda ostalo zasebno ide i prikljucuje se...
Hm samo sto vidim na DOC EXT sajtu nesto nerade neke stranice..
Ako ja definisem funkciju u onReady i na kraju show() on se ne prikazuje iako ja odradim kako treba....

Bolje je rucno nego sa ovim iskreno...
Kada vidjamo uvek ista lica, na kraju ona postaju deo našeg života. A kada postanu
deo našeg života,
onda žele i da nam ga izmene. I ako ne bude po njihovom, nije im pravo. Jer, svaki
čovek ima tačnu predstavu kako bi trebalo da živimo svoj život. A nikad nemaju pojma
kako treba da prožive sopstveni život.
 
Odgovor na temu

[es] :: Javascript i AJAX :: Ext JS i PHP povezivanje

[ Pregleda: 1767 | Odgovora: 10 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.