Pregledao sam na desetine (ako ne i vise) poruka, postova i detalja vezanih za H bridge, ali i dalje sam izgubljen.
Imam pitanje, pa ukoliko mozete da mi pomognete bio bih veoma sretan i zahvalan.
Imam kod kuce elektricna kolica (invalidska) koja na zalost vise ne mogu da koristim jer je neki deo ili pregoreo ili pokvario do te mere da nema povratka. Nosio sam uredjaje (dzojstik i module za upravljanje) kod raznoraznih majstora ali nijedan do sada nije umeo da iste popravi ili barem da kaze sta se desilo.
Kako su mi kolica potrebna mislio sam da posaljem apel za UPOMOC kome god mogu pa sta bude - bude.
Interesuje me ima li nacina odraditi upravljanje motorima i regulaciju brzine u kucnoj radinosti. Nisam zainteresovan da mi svetla i zmigavci rade - samo da se pokrece napred-nazad-levo-desno, pod uslovom da mogu da stelujem brzinu motora nekim potencijometrom.
Do sada sam na internetu nasao mnoga resenja koja bi mozda i odgovarala ali uglavnom se koristi mikrokontroler sa kojim nemam znanja raditi. Ako postoji nacin molio bih Vase misljenje i eventualnu pomoc kao strucnjaka u ovoj oblasti. Namera mi je da pojednostavim sklop na meru da i meni bude lakse da ga napravim.
Motori su Invacare od 11A, 0.22 kW, 24V - ima ih dva komada, upotrebljavam dva automobilska akumulatora od 60 Ah.
Primetio sam da ako povezem motore (zice) paralelno prilikom okretanja tockova dolazi do stvaranje napona. Izgleda da rade kao diname...Ako neko ima vrlo jednostavnu semu za regulaciju obrtaja sa podesavanjem smera motora, moloio bih da postuje. Kolica bih zeleo da upravljam preko dzojstika (obicni bez elektronike). Hvala svima na odgovoru

H most i regulacija brzine za invalidska kolica
Re: H most i regulacija brzine za invalidska kolica