Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Ptt ADSL niže cene od 1. jula

[es] :: ISP :: ADSL :: Ptt ADSL niže cene od 1. jula

Strane: < .. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... Dalje > >>

[ Pregleda: 62043 | Odgovora: 541 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

moon510

Član broj: 64950
*.ptt.rs.

icon Re: Ptt ADSL niže cene od 1. jula18.07.2011. u 11:20 - pre 671 dana i 9h

Da li je neko od starih korisnika PTT adsl-a tražio i potpisao ugovor za 50% popusta? Da li je to uopšte moguće?

Odgovor na temu

espresso
Beograd

Član broj: 31423

icon Re: Ptt ADSL niže cene od 1. jula18.07.2011. u 12:07 - pre 671 dana i 9h
Ja bih ali oni neće da daju. Raspuštena banda, niko se ne javlja na telefon poslovnice, pretpostavljam da žena ide na pijac u radno vreme i šetka se po kancelarijama.

Odgovor na temu

Slobodan Milivojevic
One IT
Pirot / ni.ac.rs

Član broj: 7062
*.adsl-1.sezampro.rs.

Jabber: poglavica@elitesecurity.org
Sajt: www.slobodanmilivojevic.i..

icon Re: Ptt ADSL niže cene od 1. jula18.07.2011. u 15:09 - pre 671 dana i 6h
Laptopovi

espresso idi tamo i 'vataj ih za gušu, ništa od telefona.
Čemu ovo služi, a uz to i ne radi?!?!?!?!
www.oneit.rs :: www.koktelbar.rs :: www.fissoft.net

Moj komšija dve krave kupio!
Za svaki slučaj :)

Odgovor na temu

Vlada666

Član broj: 256346
*.dynamic.isp.telekom.rs.

icon Re: Ptt ADSL niže cene od 1. jula18.07.2011. u 15:12 - pre 671 dana i 6h
Citat:
moon510: Da li je neko od starih korisnika PTT adsl-a tražio i potpisao ugovor za 50% popusta? Da li je to uopšte moguće?

Trebalo bi da moze, ako zele da zadrze korisnike... Sta te sprecava da na primer odes u Orion i dobijes 3 meseca gratis ili BeotelNet i dobijes 6 meseci gratis.
I manji provajderi imaju solidne ponude za postojece korisnike evo na primer BeotelNet nudi 6 meseci gratis za korisnike koji su duze od dve godine kod njih uz ugovor na 24 meseca.

Jedan moj drug je korisnik kod Oriona duze vreme, otisao u vreme vazenja Telekom-ove kampanje po MIK u Orion kako bi presao kod Telekoma... i gle cuda u poslednjem momentu od Oriona dobio istu ponudu 50% popusta na pretplatu uz ugovor na dve godine.

Sta hocu da kazem. Moras da im das do znanja da imas druge(bolje) mogucnosti i imas nameru da predjes kod drugog provajdera ako ti ne omoguce makar isto to, a oni su ti koji trebaju da razmisljaju kako da te zadrze.

A ne da ides u poslvnicu sa namerom da trazis popust na koji ce nadrndani salterski radnik da se beci kao da si mu trazio pare na zajam.
<<Koji se pas silom u lov vodi, taj zeca ne hvata.>>
<<Dok ima ovaca bice i vune>>
<<Dete mnogo milovano nikad dobro vaspitano.>>
<<Ko traži istinu mora je znati podnijeti.>>
<<Musterija je uvek u pravu>>
<<Dobro je tesko videti, a lako se pozna.>>

Odgovor na temu

marko_j

Član broj: 42408
*.ptt.rs.

icon Re: Ptt ADSL niže cene od 1. jula18.07.2011. u 17:36 - pre 671 dana i 3h
Citat:
moon510: Da li je neko od starih korisnika PTT adsl-a tražio i potpisao ugovor za 50% popusta? Da li je to uopšte moguće?

Ja sam stari korisnik ptt-a koji je potpisao ugovor 50%. Predhodno sam bio četiri godine njihov korisnik i sada sam potpisao ugovor. Čak i svakom koji dodje kažu da imaju akciju. Ne znam kako neki imaju problema. Tražio sam 16Mb i dobio toliko. U nekom od predhodnih postova imaš kako to izgleda.

Odgovor na temu

Slobodan Milivojevic
One IT
Pirot / ni.ac.rs

*.adsl-1.sezampro.rs.

icon Re: Ptt ADSL niže cene od 1. jula18.07.2011. u 18:49 - pre 671 dana i 2h
Evo jos jedan test na PTT 16M:

Odgovor na temu

vilil1

Član broj: 174605

icon Re: Ptt ADSL niže cene od 1. jula18.07.2011. u 19:09 - pre 671 dana i 2h
Citat:
marko_j: Ja sam stari korisnik ptt-a koji je potpisao ugovor 50%. Predhodno sam bio četiri godine njihov korisnik i sada sam potpisao ugovor. Čak i svakom koji dodje kažu da imaju akciju. Ne znam kako neki imaju problema. Tražio sam 16Mb i dobio toliko. U nekom od predhodnih postova imaš kako to izgleda.

Takodje. I da dodam, najzad, od juce, i meni je brzina 16Mbs. Sta i gde je bio problem...nije ni bitno. Devojke iz korisnickog servisa su za 10. Jelena posebno. Danas me je 3. puta zvala da potvrdim da je sve u redu. Svaka cast.

Odgovor na temu

marko_j

*.ptt.rs.

icon Re: Ptt ADSL niže cene od 1. jula18.07.2011. u 20:04 - pre 671 dana i 1h
Citat:
Slobodan Milivojevic: Evo jos jedan test na PTT 16M:

Da li to znači da i kod tebe može 16Mb iako si očekivao samo 8Mb?

Odgovor na temu

Slobodan Milivojevic
One IT
Pirot / ni.ac.rs

*.adsl-1.sezampro.rs.

icon Re: Ptt ADSL niže cene od 1. jula18.07.2011. u 20:11 - pre 671 dana i 1h
Nisam ja uzeo jos, cekam jos dve nedelje da istekne ugovor na Telekomu. Ovo je drugar uzeo danas.

Odgovor na temu

moon510

Član broj: 64950
*.ptt.rs.

icon Re: Ptt ADSL niže cene od 1. jula19.07.2011. u 14:58 - pre 670 dana i 6h
Citat:
marko_j: Ja sam stari korisnik ptt-a koji je potpisao ugovor 50%. Predhodno sam bio četiri godine njihov korisnik i sada sam potpisao ugovor. Čak i svakom koji dodje kažu da imaju akciju. Ne znam kako neki imaju problema. Tražio sam 16Mb i dobio toliko. U nekom od predhodnih postova imaš kako to izgleda.

Jeeee! Hvala na dobrim vestima. Hvala i Vlada666 na korisnim savetima. Konačno da imamo jeftin i brz net.

Odgovor na temu

madmax-wifi

Član broj: 167175

icon Re: Ptt ADSL niže cene od 1. jula20.07.2011. u 09:26 - pre 669 dana i 11h
Citat:

Moze i ja sam bio stari korisnik pa sam potpisao ugovor.
Citat:
espresso: Ja bih ali oni neće da daju. Raspuštena banda, niko se ne javlja na telefon poslovnice, pretpostavljam da žena ide na pijac u radno vreme i šetka se po kancelarijama.

I ja sam imao isti problem ali nije u tome stvar da nece da daju nego jednostavno u nekim gradovima (manjim) za adsl je zaduzena sluzba za informatiku u okviru PTT-a verovatno imaju jos dosta drugog posla dosta su na terenu pa ih je dosta i tesko nahvatati u posti. Radno vreme im pocinje mislim u 7h pa ako nazoves u 7.30h dok su jos u kancelariji mozes dogovoriti sa njima u koje vreme da dodjes (kada ce biti tamo). Takav je bar slucaj bio kod mene.

Odgovor na temu

espresso
Beograd

icon Re: Ptt ADSL niže cene od 1. jula20.07.2011. u 17:14 - pre 669 dana i 3h
Tamo su, ima ih 3 u kanceliriji i nijedna neće da se javi na telefon - zovem već 5 dana. Bio danas, prijavio se za 16 mega ali nema ugovora, nego je zapisala na papirić, pa se to šalje u beograd, pa joj oni pošalju ugovor, pa me onda pozove, .... raspad.

Odgovor na temu

stefacabor
Aleksandar Stefanovic
bor

Član broj: 64703
*.ptt.rs.

icon Re: Ptt ADSL niže cene od 1. jula21.07.2011. u 19:24 - pre 668 dana i 1h
platio 6Mb i to i dobio. sto se centrale tice nama u boru je odvojena centrala od same poste i nalazi se u mom naselju na 10m od moje zgrade tako da mislim da bi mi i 16Mb sasvim lepo radilo.

stefaca

Odgovor na temu

Slobodan Milivojevic
One IT
Pirot / ni.ac.rs

icon Re: Ptt ADSL niže cene od 1. jula21.07.2011. u 19:26 - pre 668 dana i 1h
A jel neko ima problem sa PTT-om da kad pusti veliki fajl sa HTTP-a da se vuce, da download posle nekog vremena jednostavno stane?

Odgovor na temu

espresso
Beograd

icon Re: Ptt ADSL niže cene od 1. jula21.07.2011. u 19:45 - pre 668 dana i 1h
Imam net kod njih od 2007-me i nikada se to nije dešavalo. Znaš nekoga ko ima taj problem?

Odgovor na temu

calexx
Slavoljub Bralović
Niš

SuperModerator
Član broj: 71794

icon Re: Ptt ADSL niže cene od 1. jula21.07.2011. u 20:24 - pre 668 dana
Znam ja, drugar je u firmi probao neke rutere i sa par njih se to dešavalo. Čak mi se čini da isti fajl uvek stane na sličnoj veličini ... probali smo deljen download (FlashGet) i opet slično, jedino što povuče više delova i kada dođu do neke veličine, svi stanu. Pošto dobro zna(mo) ove iz PTT ADSL službe, probali su i oni, zvali su kolege u Beogradu i zaključili da je problem kod njih ali još nisu rešili.
Čini mi se da je TP-Link kucao, Telekomov Huawei je radio bez problema, za neki Linksys se ne sećam da li jeste ili nije ... sve u svemu, pola rutera je radilo OK, pola je prekidalo download. Trenutno je ubacio Huawei i normalno radi pa ne zna da li su nešto opravljali ... ali izgleda da nisu. Probaj još neki ruter, možda proradi.

Odgovor na temu

Slobodan Milivojevic
One IT
Pirot / ni.ac.rs

icon Re: Ptt ADSL niže cene od 1. jula21.07.2011. u 21:29 - pre 667 dana i 23h
Situacija je sledeca:
- 16Mbit PTT ADSL
- TP-Link ADSL ruter (bridge)
- Linksys neki N ruter se kaci na pppoe

Ide download 1.7MB/s i jednostavno stane.

Problem smo resili tako sto smo na linksys-u podesili MTU (Maximum Transmission Unit) (ako nekoga zanima da ne duzim, neka pogleda http://en.wikipedia.org/wiki/Maximum_transmission_unit ) na 1460 i sad nema tog problema.

Klasican problem da ruter (negde usput) ne ume da uradi fragmentaciju paketa koji mu stigne, a ima manji MTU nego sto mu je dosao paket, i samo se desi drop.

Samo ovo pomaze... Sad kad Linksys ruter fragmentuje vece pakete na maksimalu velicinu od 1420 ne gube se usput, i radi.

Odgovor na temu

stefacabor
Aleksandar Stefanovic
bor

Član broj: 64703
*.ptt.rs.

icon Re: Ptt ADSL niže cene od 1. jula21.07.2011. u 23:56 - pre 667 dana i 21h
meni u tom polju pise 1480 na tp-link 8901
stefaca

Odgovor na temu

marko_j

*.ptt.rs.

icon Re: Ptt ADSL niže cene od 1. jula22.07.2011. u 04:26 - pre 667 dana i 16h
Citat:
Slobodan Milivojevic: A jel neko ima problem sa PTT-om da kad pusti veliki fajl sa HTTP-a da se vuce, da download posle nekog vremena jednostavno stane?

I ja imam ovaj problem. Router je TP-Linkov TD-8840 i koristim ga više od četiri godine. Problemi su počeli januara kada su povećali brzinu na 1,5Mb i evo još uvek traju. Najviše me nervira što download puca kada nešto skidam sa rapidshare-a. Privremeno rešenje sam našao u korišćenju FlashGet-a za običan download, jdownloader-a za rapidshare i slične servise a na youtube-u promenim rezoluciju videa pa browser nastavi sa učitavanjem. Valjda će uskoro da reše taj problem.

Da ne zaboravim i to da je kod mene MTU podešen na 1492.

Odgovor na temu

espresso
Beograd

icon Re: Ptt ADSL niže cene od 1. jula22.07.2011. u 07:46 - pre 667 dana i 13h
Stavi MTU na 1400 i trebalo bi da radi sve. Ja držim na toliko.

Odgovor na temu

[es] :: ISP :: ADSL :: Ptt ADSL niže cene od 1. jula

Strane: < .. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... Dalje > >>

[ Pregleda: 62043 | Odgovora: 541 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.