Treba da kupim novi digitalac, posto mi je stari vec prestario i dosadio, tako da sam odlucio da pazarim nesto novo. E ovako generalno imam dilemu da li uzeti neki super zoom aparat, meni je zapao za oko Fujifilm HS20 EXR ili se odluciti za neki DSLR tipa Nikon D3100 ili Canon 1100D sa kit objektivom 18-55mm. Pre svega jedva sam skrpio 600 evra da kupim nesto sto ce mi sluziti dugi niz godina. Najvise vremena provodim u prirodi, vozim bajs i volimda slikam sve i svasta sto se tice prirode i generalno volim dobre fotke, da je kvalitet sto bolji. E sad zasto mene privlaci ovaj Fuji, jeste sto ima zoom od 30x i sto bih mogao koliko toliko dobro da iskoristim i sto ima dobar video snimak. Medjutim DSLR mi bode oci zbog kvaliteta slike i brzine u radu i svih ostalih prednosti sto ima, sem sto nemam tu raskos sa objektivom, jer mi trebaju pare za novi, a to kosta.
Treba mi savet od vas i licno misljenje sta za mene bolji izbor (polovna roba ne dolazi u obzir, zbog loseg iskustva sa tim, tako da samo novi aparati), sto se ovoga tice da bih bio zadovoljan duzi niz godina.
Hvala.

Dilema Compact Zoom ili DSLR?!

Re: Dilema Compact Zoom ili DSLR?!