Citat:
zunomiljan1: koliko sam ja upucen ATV u srbiji kosta preko 300eur-a. Pored toga ne pusta full HD, nema ni redovan USB(mislim da ATV 2 ima).
Taj od 300€ je ATV prve generacije, on ima USB i ugradjen HDD, i kompozitne izlaze ali on vise nema da se kupi, toliko je kostao kada je bio nov.
Citat:
zunomiljan1:
Da ne pricam da ATV nema audio in,audio out,USB, VGA izlaz sto ga sve cini jako ogranicenim za upoterbu ako pogledamo da sam ja ovom masinom dobio sve to(7.1 izlaz, 6 USB-portova, DVI izlaz,mogucnost ugradnje blue ray/DVD-a i naravno full hd!!!)
Ti navodis prednosti jednog PC-a a mi pricamo o media playeru gde je akcenat na drugim stvarima, tako da ovde DVI/VGA ne sluzi apsolutno nicemu, jer nama treba HDMI, a on ima i digitalni video i audio, optika je takodje istorija, nije valjda da pustas filmove sa diskova?
Citat:
zunomiljan1:
verujem da postoje dobra i gotova HTPC resenja, ali to sigurno nije ATV. Voleo bih da mi neko kaze bolje resenje. Sa druge strane ako za neko od tih resenja morate da modujete masinu, onda ona vise nije plug and play vec je zezanje kao i sa domacom varijantom HTPC+XBMC.
ATV definitivno nije ni slican HTPC, trenutna cena mu je svega 83$ prodat je u milionskom tirazu jer ne postoji sprava koja nudi ista slicno a za te pare.
Sto se tice ubacivanja xbmc na ATV to je otprilike minut posla i radi se daljinskim upravljacem, pali se (bukvalno) u roku od 2 sekunde, i u njemu osim xbmc imate odlicne apple trailere sa sve glumcima, i kritikama sa
http://www.rottentomatoes.com/, osim toga ima i air play, i jos sto sta....ali istina nema USB i nema 1080p.
Ali sto se toga tice ja kao neko ko odgleda preko 300 filmova godisnje sam odgledao svega 2 u 1080p rezoluciji sto dovoljno govori o tome koliko mi je to bitno.
Inace da hocu da dam 250e, ja bih kupio xbox i stavio xbmc.
btw izasao je XBMC 11 Eden: RC1: UPDATE
http://xbmc.org/
[Ovu poruku je menjao bakara dana 29.02.2012. u 20:14 GMT+1]
Nažalost i kazna stvara naviku!
Nažalost i kazna izgrađuje stav!