Covece, nisam dugo vremena video ovako dobar thread... :)))
Ne znam sta da kazem ljudima. Licno sam prosao odlican kroz srednju, isto tako i kroz osnovnu. Na faksu mi i nije toliko lose, imam 8.33 prosek i to sa 2 nedelje ucenja za ispite. S druge strane dosta ucim i za posao i tome slicno...
Ali ja sam imao potpuno drugaciju koncepciju, naime znao sam zasto toliko ucim i radim. Nije mi bilo tesko da poguram upravo zbog ove cinjenice.
Gadno je ako covek ne moze da vidi cemu njegov trud vodi. To ume da bude veoma depresivno i na kraju jako opasno za um tog pojedinca. Nije dzaba Marx pricao o otudjenju rada i slicnim stvarima. Tako da je moj odgovor lameru da dobro razmisli o tome sta ga zaista ispunjava. A sto se tice apstrakcije, ne mora da bude tako lose. Ako imas kompjuter sedi za isti i kreni da to znanje koje dobijes na faksu pretravas u nesto konkretno. Bilo sta, pisi rajvere za Linux, pisi programcice za Windows, sta god, samo radi nesto...
I ne kapiram zasto je toliko lose raditi negde. OK, ventura je dao jedan primer, ali nisu svi ljudi takvi. Ja imam dosta prijatelja koji rade u nemackoj, Engleskoj, Americi i gde sve ne (jedan cak i u Libiji), i njima nije lose...Toliko...

Re: Motivacija