Oko mesec i po dana mi je trebalo da spremim sve zajedno, posto sam polagao odvojeno ccent od drugog dela. Nije bilo previse tesko, pogotovu CCENT deo, drugi deo je malo tezi ali nista narocito...Doduse ja sam imao kontakta sa networkingom i pre nego sto sam krenuo sa pripremom, tako da ako ti je to sve novo, mozda ce ti biti malo teze da pohvatas sve konce, ne znam...
Sto se tice literature koristio sam sybex-ove knjige ali i CBT Nuggets video predavanja, koja su DEFINITIVNO najbolja stvar u celoj prici. Onaj Jeremy koji predaje na tim clipovima je car, vrlo lepo objasnjava i na interesantan nacin ti priblizi celu materiju. Svoje znanje mozes proveriti kroz ona pitanja koja imas na kraju svakog poglavlja u knjizi ili koriscenjem pass4sure testova...samo ti toplo preporucujem da pitanja ne ucis napamet, vec da savladas gradivo pa da onda kroz njih proveravas svoje znanje. Sve to imas na netu u nekom obliku.
Takodje ti preporucujem da ne polazes CCNA odjednom, vec posebno ICND-1 i ICND-2 testove, cena je ista (ta dva testa kostaju kao jedan CCNA) i nista ne gubis a manje gradiva treba da savladas za svaki.
Cena je u vreme mog polaganja bila 125$ po ICND testu, odnosno 250$ ceo CCNA.
Ima neko zlo u ljudima...