Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Kako konektirati SQL bazu sa bcb

[es] :: C/C++ programiranje :: Kako konektirati SQL bazu sa bcb

[ Pregleda: 2098 | Odgovora: 10 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

milan_sr
Milan Savov
Strumica

Član broj: 262218
Poruke: 108
62.220.208.*



+26 Profil

icon Kako konektirati SQL bazu sa bcb25.03.2011. u 12:09 - pre 99 meseci
Imam jednu SQL bazu koju sam kreirao preko SQL Menagment studio 2008.E sad tu bazu hocu da povezem sa bcb. Ono sto sam nasao na netu ili nisam se snaso ili nije celosno...iz dbExpress izberem sqlconnection, njega podesim sa ove parametre

Conncection name: "ime" servera u ovom slucaju milan-pc\SQLEXPRESS
driver: mssql
databas: proba //ime baze sto sam kreirao
hostname: milan-pc\SQLEXPRESS
OsAuthentication: True
username: milan-pc\milan

ono drugo je po default-u...za da proverim dal to radi uzem sqltable podsesim schemaname: "dbo" izberem tabelu...i probam da unesem neki podatak u bazi preko sqltable...sqltable->insert(); sqltable->FieldByName(tabela)->AsInteger=1; sqltable->Post(); i izadje greska...sqltable: cannot modify a read-only dataset. Neka pomos...


 
Odgovor na temu

itf
Zagreb

Član broj: 59794
Poruke: 993
161.53.237.*



+9 Profil

icon Re: Kako konektirati SQL bazu sa bcb25.03.2011. u 16:14 - pre 99 meseci
Podavno sam koristio MySQL sa BCBom ali sjećam se da sam i ja imao sličnih problema. Naime, čitanje iz baze je išlo u redu (iako, jako sporo), ali pisati nikad nisam mogao iako sam i u bazi podesio sva prava itd...
 
Odgovor na temu

milan_sr
Milan Savov
Strumica

Član broj: 262218
Poruke: 108
62.220.208.*



+26 Profil

icon Re: Kako konektirati SQL bazu sa bcb25.03.2011. u 17:22 - pre 99 meseci
do sad sam citao sve teme koe su bile povezane sa sql (u ovom forumu)...nikud nije imalo konkretne informacije...Treba da taj neki program radi u mrezi...sta da koristim...nemogu da koristim access jer jednu tabelu editiraju/popunjavaju 4-5 korisnika...
 
Odgovor na temu

milan_sr
Milan Savov
Strumica

Član broj: 262218
Poruke: 108
62.220.208.*



+26 Profil

icon Re: Kako konektirati SQL bazu sa bcb25.03.2011. u 17:37 - pre 99 meseci
Konektirao sam se preko ado koponentu...koristeci olde db for sql...samo malo objasnenje sada...dok radim program sada server name i druge podesavanja su konstantne...kako da podesim adoconnection kada se instalira program na drugo mesto...? Ako moze neko da mi objasni koja je procedura :) hvala
 
Odgovor na temu

itf
Zagreb

Član broj: 59794
Poruke: 993
*.adsl.net.t-com.hr.



+9 Profil

icon Re: Kako konektirati SQL bazu sa bcb25.03.2011. u 17:43 - pre 99 meseci
Možeš koristiti Access za višeklijentski rad. Samo ga shareaš negdje na serveru. A što se tiče connection stringa možeš ga spremiti negdje vani tj. u UDL datoteku (ako već koristiš ADO).
 
Odgovor na temu

milan_sr
Milan Savov
Strumica

Član broj: 262218
Poruke: 108
62.220.208.*



+26 Profil

icon Re: Kako konektirati SQL bazu sa bcb25.03.2011. u 17:55 - pre 99 meseci
mogu ali kad jedan korisnik editira neki zapis drgi ga umegvremenu izbrise onda dolazi do greske i sl...zato hocu koristiti sql...kao sto sam mogo procitati taj problem nema tam...Znaci kad bi koristio sql, trebam kod klienta da instaliram SQL server i kreiram bazu istu kao onu koja sam kreirao pri programiranju...sto se tice connection string probacu sada kod mene na mrezu kako bi to islo...
 
Odgovor na temu

itf
Zagreb

Član broj: 59794
Poruke: 993
*.adsl.net.t-com.hr.



+9 Profil

icon Re: Kako konektirati SQL bazu sa bcb25.03.2011. u 18:02 - pre 99 meseci
Citat:
milan_sr: mogu ali kad jedan korisnik editira neki zapis drgi ga umegvremenu izbrise onda dolazi do greske i sl...zato hocu koristiti sql...kao sto sam mogo procitati taj problem nema tam...Znaci kad bi koristio sql, trebam kod klienta da instaliram SQL server i kreiram bazu istu kao onu koja sam kreirao pri programiranju...sto se tice connection string probacu sada kod mene na mrezu kako bi to islo...

Naravno da dolazi do greške. I mora do nje doći jer onda klijent neće znati da li je prije njega netko mijenjao/brisao zapis. I trebala bi se dogoditi ista stvar na svakoj više-klijentskoj bazi, a kako se rješava konkurentno pisanje u bazi je već jedna druga priča.
 
Odgovor na temu

milan_sr
Milan Savov
Strumica

Član broj: 262218
Poruke: 108
62.220.208.*



+26 Profil

icon Re: Kako konektirati SQL bazu sa bcb25.03.2011. u 18:13 - pre 99 meseci
ako mozes samo malo me uputi :) Sadcu tu napraviti neku jednostavnu apkujaciju i testiracu sta je i kako je...pa probleme pisacu tu :) Hvala ti
 
Odgovor na temu

itf
Zagreb

Član broj: 59794
Poruke: 993
*.adsl.net.t-com.hr.



+9 Profil

icon Re: Kako konektirati SQL bazu sa bcb25.03.2011. u 18:32 - pre 99 meseci
Probaj ovu aplikaciju u više-klijentskom radu
http://rapidshare.com/files/454372187/DB_ADO_Data_Concurrency.rar
 
Odgovor na temu

milan_sr
Milan Savov
Strumica

Član broj: 262218
Poruke: 108
62.220.208.*



+26 Profil

icon Re: Kako konektirati SQL bazu sa bcb25.03.2011. u 20:49 - pre 99 meseci
kako podesiti connection string? ovo je na masini na kojoj radim

Provider=SQLOLEDB.1;Integrated Security=SSPI;Persist Security Info=False;User ID=MILAN-PC\milan;Initial Catalog=restoran;Data Source=MILAN-PC\SQLEXPRESS1;Use Procedure for Prepare=1;Auto Translate=True;Packet Size=4096;Workstation ID=MILAN-PC;Use Encryption for Data=False;Tag with column collation when possible=False;

kad bi ovo bila klientska masina kako bi glasio string...Probavao sam nesta ama neke da se konektuje...

AnsiString path="Provider=SQLOLEDB.1; Data Source="+.....svasta sam pisao nije htelo :) taj klietski pc ima ime: milan2-pc...i neko ip: 127.0.0.2 (da kazemo)
 
Odgovor na temu

milan_sr
Milan Savov
Strumica

Član broj: 262218
Poruke: 108
62.220.208.*



+26 Profil

icon Re: Kako konektirati SQL bazu sa bcb25.03.2011. u 22:02 - pre 99 meseci
Nikako ne mogu da se konektiram sa drugog pc-ja na bazu...moze li neko da me opravi oko toga...

edit:

Spoio sam "klienta" sa "serverom"(bazom)...trebalo je sql server browser da se pokrene...isto tako mora se napraviti sql login na bazi...i sad za sad radi :) Hvala itf

[Ovu poruku je menjao milan_sr dana 26.03.2011. u 00:20 GMT+1]
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: Kako konektirati SQL bazu sa bcb

[ Pregleda: 2098 | Odgovora: 10 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.