Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

adotable (mat. operacie)

[es] :: C/C++ programiranje :: adotable (mat. operacie)

[ Pregleda: 1884 | Odgovora: 10 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

ik0
Ivan Cekov
Information System Developer
Planning Authority Malta
Floriana, Malta

Član broj: 222385
Poruke: 158
62.220.208.*



+3 Profil

icon adotable (mat. operacie)09.02.2011. u 19:30 - pre 100 meseci
Ovako radim neki progam za presmetke neke(inace nisam znao kako krstiti temu)...Na formi imam grid gde gledam sve fakture, pa iznos od svake fakture sobiram i taj rezultat pokazujem recimo u neki edit...znaci na svaku novu fakturu ja trebam da prelistam sve fakture t.e polje da kazeme Ukupno soberem i rezultat pokazem...Ako ima nad 500 reda (fakture) onda to sabiranje potraje...to isto treba da radi i pri neki filter...Jer ima neki nacin da se ovo resi...Hvala

ovako ja radim (neispravno valjda)
Code:
for(int i=0; i<ADOTable1->RecordCount; i++)
{

ADOTable4->RecNo=i+1;

 double kolonaO=ADOTable1->FieldValues["Ukupno"];
 double kolonaZ=kolonaZ+kolonaO;
}



Kude tumbe i tri bandere
 
Odgovor na temu

X Files
Vladimir Stefanovic
Pozarevac

SuperModerator
Član broj: 15100
Poruke: 4860
212.200.65.*

Jabber: xfiles@elitesecurity.org


+622 Profil

icon Re: adotable (mat. operacie)09.02.2011. u 20:55 - pre 100 meseci
Citat:

double kolonaZ=kolonaZ+kolonaO;

Deklaracija treba van petlje.

// netestirano
Code:

// ...
try
{
    double kolonaZ=0.0;
    ADOTable1->DisableControls();
    
    for ( ADOTable1->First(); !ADOTable1->Eof; ADOTable1->Next() )
        kolonaZ += ADOTable1->FieldValues["Ukupno"];
}
__finally
{
    ADOTable1->EnableControls();
}
// ...



Code:

// ...
try
{
    double kolonaZ=0.0;
    ADOTable1->DisableControls();
    
    for ( int i=0; i<ADOTable1->RecordCount; i++ )
    {
        kolonaZ += ADOTable1->FieldValues["Ukupno"];
        ADOTable1->Next();
    }
}
__finally
{
    ADOTable1->EnableControls();
}
// ...


Takodje probaj da umesto:
->FieldValues["Ukupno"]
...stavis:
->FieldByName("Ukupno")->AsFloat;
... mozda ima manje konverzije.


A mozes da probas i klasican SQL za sabiranje:
http://www.techonthenet.com/sql/sum.php
Obicno radi brze.
 
Odgovor na temu

ik0
Ivan Cekov
Information System Developer
Planning Authority Malta
Floriana, Malta

Član broj: 222385
Poruke: 158
62.220.208.*



+3 Profil

icon Re: adotable (mat. operacie)09.02.2011. u 22:00 - pre 100 meseci
Hvala X...Kako da iskobinujem sql sa ado sada? Nema li da "kasni"...primer kad unesem fakturu (preko ado) treba nekoliko sekunde ili open/close da bi ga to "vido" preko Query...? Finta je sto vrse filtriranje na podatke mnogo cesto...a u mesec izdaju nad 500 fakture...sto znaci kad bi hteo da filtrira po mesecu ili pa po godini trebalo bi vreme da se to izvrsi...mislio sam nesta kao da svaki nov unos zapisuejm u neki *.ini pa od tam da ga uzimam taj i da sobiram sa narednim? Jer to nesta prakticno ili?
Kude tumbe i tri bandere
 
Odgovor na temu

kiklop74
Darko Miletić
Buenos Aires

Član broj: 78422
Poruke: 569
200.49.157.*

Sajt: ar.linkedin.com/pub/darko..


+13 Profil

icon Re: adotable (mat. operacie)10.02.2011. u 12:55 - pre 100 meseci
Je'l ti to stvarno radis sumu polja u petlji??

Zar nije brze da uradis custom SQL kao npr:

Code:

SELECT SUM(<imepolja>) AS suma FROM <ime table>;



Tko leti vrijedi
 
Odgovor na temu

itf
Zagreb

Član broj: 59794
Poruke: 993
161.53.237.*



+9 Profil

icon Re: adotable (mat. operacie)10.02.2011. u 14:08 - pre 100 meseci
@kiklop74
ADOTable nema mogućnost takvog direktnog izvršavanja sql upita.
 
Odgovor na temu

X Files
Vladimir Stefanovic
Pozarevac

SuperModerator
Član broj: 15100
Poruke: 4860
*.dynamic.sbb.rs.

Jabber: xfiles@elitesecurity.org


+622 Profil

icon Re: adotable (mat. operacie)10.02.2011. u 16:07 - pre 100 meseci
Trebalo bi da moze da pokrene nezavisan ADOQuery (nije potreban DBGrid) i procita sadrzaj polja koje je nazvao <imepolja> i dobijeni rezultat (prvi red, prva kolona) upise gde treba.
 
Odgovor na temu

itf
Zagreb

Član broj: 59794
Poruke: 993
*.adsl.net.t-com.hr.



+9 Profil

icon Re: adotable (mat. operacie)10.02.2011. u 19:37 - pre 100 meseci
..ili ADOCommand.
 
Odgovor na temu

X Files
Vladimir Stefanovic
Pozarevac

SuperModerator
Član broj: 15100
Poruke: 4860
*.dynamic.sbb.rs.

Jabber: xfiles@elitesecurity.org


+622 Profil

icon Re: adotable (mat. operacie)10.02.2011. u 19:38 - pre 100 meseci
Tako je.
 
Odgovor na temu

ik0
Ivan Cekov
Information System Developer
Planning Authority Malta
Floriana, Malta

Član broj: 222385
Poruke: 158
62.220.208.*



+3 Profil

icon Re: adotable (mat. operacie)11.02.2011. u 12:48 - pre 100 meseci
Moze i sa AdoDataSet jer da?
Kude tumbe i tri bandere
 
Odgovor na temu

itf
Zagreb

Član broj: 59794
Poruke: 993
*.adsl.net.t-com.hr.



+9 Profil

icon Re: adotable (mat. operacie)11.02.2011. u 17:39 - pre 100 meseci
Može. Nadasve, mislim da ADODataSet može biti isto kao ADOTable, ADOQuery i ADOStoredProc zajedno. Ovisi o CommandType izrazu.
 
Odgovor na temu

ik0
Ivan Cekov
Information System Developer
Planning Authority Malta
Floriana, Malta

Član broj: 222385
Poruke: 158
62.220.208.*



+3 Profil

icon Re: adotable (mat. operacie)12.02.2011. u 09:06 - pre 100 meseci
Hvala na odgovorima...
Kude tumbe i tri bandere
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: adotable (mat. operacie)

[ Pregleda: 1884 | Odgovora: 10 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.