Pozdrav svima.
Koliko vidim, čitajući neke od poruka na ES-u u potrazi za rešenjem problema, nisam prvi koje je pre dosta godina pokušao sa WIN-a da predje na LINUX i ubrzo odustao zbog mnogih nedostataka LINUX-a.
Da skratim: instalirao sam juče LINUX MINT 10 i za sada je to sve uglavnom u redu, ali imam jedan problem sa mikrofonom koji mi se trenutno najviše ispoljava kod SKYPE-a, ali je i generalni problem. Elem, na WINDOWS-u u VOLUME MIXER-u u opciji PLAY kliknem na MUTE za mikrofon i zvuk sa njega se više ne prosledjuje na izlaz, ali ide i dalje ka ostalim programima kao što su SKYPE ili COOLEDIT. Kod MINT-a mi je mikrofon stalno uključen i to mi pravi probleme ako malo glasnije slušam sagovornika preko zvučnika i slično. Instalirao sam dva miksera, ALSA i AUMIX i ni jedan mi ne rešava problem - ako isključim zvučnik, isključujem ga kompletno, i za ulaz i za izlaz, a to mi nikako ne odgovara. Da li je ovo generalno problem ili je do moje zvučne karte, SB LIVE? I ima li rešenja za ovaj problem?
Pozdrav.
Sinisha
P.S. Inače sam prilično zadovoljan sa MINT-om jer sam uspeo kroz WINE da pokrenem par programa za elektorniku koji su meni VEOMA važni tako da ću u buduće biti često u MINT-u.

Kako mutirati (iskjučiti) mikrofon na LINUX MINT 10 ?
Re: Kako mutirati (iskjučiti) mikrofon na LINUX MINT 10 ?