Evo ovako. Pre nesto vremena supruga i cerkica su bile u Somboru u toj "madjarskoj" kancelariji. Rekla je da bi njih dve skupile papire sto treba pa da pokrenu postupak vec kako ide, a ja sam svakako planirao da to uradim negde u junu-julu kad budem u Srbiji. (sad nisam). Rekli su joj da onda u tom slucaju treba da idemo kao porodica te kad donesemo sve dokumente onda ce nam reci gde da idemo za prevod dokumenata na madjarski i da onda zovemo suboticku ambasadu radi ugovaranja predaje dokumenata. (izdate su redovno na srpskom). Svakako cemo to uraditi dakle kad dodjem u Srbiju i otici zajedno ali cisto me interesuje kakva si iskustva drugih koji su nosili dokumente da prevodjenje? Imam utisak da oni imaju nekog svog koji to radi cim su rekli da ce reci gde da idemo kad donesemo sve dokumente. Ma nije ni to bitno, i bolje da jedan to radi pa radi kako valja, nego me interesuje koliko bi to moglo kostati recimo. Cuo sam neke price o 100-nak eura po dokumentu sto je van pameti i neverujem ali ajd pa da pitam. Dakle, ko je prevodio dokumente, koliko ga je izaslo, tj. koliko je placao po dokumentu?

Re: Madjarski pasos - znanje madjarskog jezika