Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

upis u bazu preko grida (neka ideja)

[es] :: C/C++ programiranje :: upis u bazu preko grida (neka ideja)

[ Pregleda: 1309 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

ik0
Ivan Cekov
Information System Developer
Planning Authority Malta
Floriana, Malta

Član broj: 222385
Poruke: 158
92.55.109.*



+3 Profil

icon upis u bazu preko grida (neka ideja)11.12.2010. u 03:49 - pre 102 meseci
1. Hocu podatke koi upisem u tabelu (gridu) da zacuvam u bazi...soodvetna kolona da se zacuva gde treba...
2. Kada otvorim formu za unos na podatke treba da izadje tabela (grid) u koju korisnik treba da unosi neke podatke...pa naprimer...kada pocene da unosi podatak u neku kolonu cim izadje iz nje u gridu da se napravi pod taj red novi prazni red da bi mogao da unosi opet podatke...kad ode na neki button onda da se zacuva to u bazi...Koristim ADO Table...DBadvGrid ili DBGrid....Molio bi za neku ideju...nemogu nikako da uradim da upisane podatke u grid zacuvam kako treba u bazi....niti pa da "otvara" nov red kad predhodni se ispise...Hvala

edit: ako nisam dobro objasnio...na to sa novim redom mislio sam isto kako i na ms access...uvek ima red plus...kada pocnes da kucas u neku kolonu "otvori" se novi red...

[Ovu poruku je menjao ik0 dana 11.12.2010. u 09:03 GMT+1]
Kude tumbe i tri bandere
 
Odgovor na temu

itf
Zagreb

Član broj: 59794
Poruke: 993
*.adsl.net.t-com.hr.



+9 Profil

icon Re: upis u bazu preko grida (neka ideja)12.12.2010. u 09:49 - pre 102 meseci
Nije mi baš u potpunosti jasno što pokušavaš, no grid općenito nemoj koristiti za unos podataka, već eventualno samo za prikaz. A ako korisnik hoće unijeti/editirati podatke u gridu neka se u tu svrhu pojavi posebna forma koja sadrži sve potrebne kolone (DBEdit komponente).
 
Odgovor na temu

ik0
Ivan Cekov
Information System Developer
Planning Authority Malta
Floriana, Malta

Član broj: 222385
Poruke: 158
77.28.118.*



+3 Profil

icon Re: upis u bazu preko grida (neka ideja)12.12.2010. u 14:53 - pre 102 meseci
Jasno je to meni :) nego tako izvoljevaju...videli nekud i sada traze to sta traze...X File je pomogo oko neke stvarcice pa za dalje snalazicu se... Hvala u svakom slucaju

[Ovu poruku je menjao ik0 dana 12.12.2010. u 16:18 GMT+1]
Kude tumbe i tri bandere
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: upis u bazu preko grida (neka ideja)

[ Pregleda: 1309 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.