Zavisan, u 2.3.3 nije uklonjena opcija iskljucivanja data transfer-a niti selektovanje 2G/3G moda. Koji ROM imas na kom telefonu, bas me je zainteresovalo ovo?
Imam 2.3.3 (cyanogenmod 7.0.3 stable) i imam ovo gore navedeno.
BTW, Imas mogucnost da svaku aplikaciju, odnosno nalog (twitter, mail, fb, weather widget, stock, itd), tj. da iskljucis background data/auto-sync. (pogledaj u Settings/Account & sync settings). Tada nema data saobracaja u pozadini. A koliko mi je poznato u idle rezimu manje baterije trosi 3G mod nego 2G, dok je situacija obrnuta u toku voice/data saobracaja.
Problem sa potrosnjom baterije na 3G moze da bude i jos jedne prirode (cini mi se one glavne), a to je da ukoliko nemas dobru 3G pokrivenost signalom, telefon se cesto shift-uje sa 3G na 2G i obrnutno, sto se meni cini kao velika konzumacija baterije
(u stanu imam jako los 3G signal, cesto sam nedostupan i baterija mi se trosi osetno vise cak i ako ne koristim telefon, zato sam uvek na 2G-only kada sam kuci).
E, sada. Ostaje to da kada je Skype ukljucen saobracaja mora da bude. Tako da se tada ipak baterija brze prazni. (a i sam skype je glomazan i bloated do bola, tako da i procesor utice na ukupnu potrosnju).
Pozdrav.