Zanimljiva stvar, inkrementalno pretraživanje ListBoxa. Verovatno neko to već ima urađeno, ali ja ne znam gde to možeš naći ali ti mogu reći kako da ga napraviš:
1. Implementiraj ListBox.OnKeyDown i tu za svaki pritisak na alfanumerik dodaj po jedan karakter na neki string koji pamtiš, kad dodaš karakter pretraži Items i nađi prvi koji se podudara, ovo pretraživanje može da ti udara na performanse ako je lista velika, pa smisli neko indeksiranje
2. Implementiraj neki timer objekat i stavi ga na recimo 1 ili 2 sekunde, startuj ga kad se ukuca prvi karakter, i restartuj ga uvek ispočetka (Stop pa Start) na svaki sledeći ukucani taster. Ako timer istekne sam za sebe postavi string koji pamtiš na "" ali ne pomeraj index u listi (ovo da bi se pretraživanje restartovalo usled "neaktivnosti" da možeš da pretražuješ ispočetka)
To je to, možeš sve ovo da radiš na formu, a možeš i da embeduješ u novu kontrolu ako ti to treba na više mesta...
▪ The quicker a phone is answered in sales, the slower it's answered in customer services - Brownridge's Law
▪ Democracy is a device that ensures we shall be governed no better than we deserve - George Bernard Shaw
▪ To err is human--and to blame it on a computer is even more so - Robert Orben