Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

ideja kako napraviti (dva comboboxa, select items)

[es] :: C/C++ programiranje :: ideja kako napraviti (dva comboboxa, select items)

[ Pregleda: 1838 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

milan_sr
Milan Savov
Strumica

Član broj: 262218
Poruke: 108
62.162.52.*



+26 Profil

icon ideja kako napraviti (dva comboboxa, select items)10.09.2010. u 20:55 - pre 105 meseci
Nisam znao kako krstiti temu, treba mi ideja samo kako da resim ovaj primer...Imam dva comboboxa, u jedan ima drzave a drugi gradovi...kako kada odaberem iz kobo1 Srbija da ostanu Svi gradovi koi su u srbii :)) Solucija da za svaku zemlju zapisujem gradove u drugu tabelu, onda bi imao 100 tabela u bazi...jer ima neki laksi nacin...? Radim sa access bazu i adotable, u njoj ima tabela gradovi i tabela drzave...?
 
Odgovor na temu

itf
Zagreb

Član broj: 59794
Poruke: 993
*.adsl.net.t-com.hr.



+9 Profil

icon Re: ideja kako napraviti (dva comboboxa, select items)10.09.2010. u 20:57 - pre 105 meseci
Tebi treba master-detail odnos tj. relacija 1->beskonačno. Malo pogledaj po googlu što je to. A onda to lako rješiš pomoću dbgrida.
 
Odgovor na temu

milan_sr
Milan Savov
Strumica

Član broj: 262218
Poruke: 108
62.162.52.*



+26 Profil

icon Re: ideja kako napraviti (dva comboboxa, select items)10.09.2010. u 21:04 - pre 105 meseci
moze samo pomoc oko kljucne reci jer sam malo trazio al nisam nista nasao...ako nije problem
 
Odgovor na temu

itf
Zagreb

Član broj: 59794
Poruke: 993
*.adsl.net.t-com.hr.



+9 Profil

icon Re: ideja kako napraviti (dva comboboxa, select items)10.09.2010. u 21:16 - pre 105 meseci
http://databases.about.com/od/tutorials/l/aarelationship1.htm
 
Odgovor na temu

milan_sr
Milan Savov
Strumica

Član broj: 262218
Poruke: 108
62.162.52.*



+26 Profil

icon Re: ideja kako napraviti (dva comboboxa, select items)11.09.2010. u 07:28 - pre 105 meseci
Procitao sam to i jos nesta oko relationshipa i mislim da sam shvatio sto je sto, jedno me buni to bi bilo kada radim sa celim tabelama. U ovom slucaju ja imam samo jednu tabelu sa dve kolone. U jednu kolonu su upisani da kazemo drzave u drugu gradovi. Na koi nacin ja da izvezem koi karad pripada nekom drzavom? Ako moze pojasnenje samo...Od toga kao sta sam procito izaslo bi da napravim ne znam koliko tabela i sa mastersource da ih izvezem, al trebam napraviti toliko tabela koliko ima drzava...Ima li drugo resenje?
 
Odgovor na temu

itf
Zagreb

Član broj: 59794
Poruke: 993
*.adsl.net.t-com.hr.



+9 Profil

icon Re: ideja kako napraviti (dva comboboxa, select items)11.09.2010. u 10:24 - pre 105 meseci
Ne možeš imati samo jednu tabelu s dvije kolone. To nije niti smisao master-detail odnosa. Znači, jedna tabela samo sa državom (master), a druga tabela s državom i gradom (detail). Relacija preko države tj. preko IDDrzave.

Općenito, vidim da ti to nije sjelo. Poigraj se malo s bazama i kad naučiš raditi relacije i koji je njihov smisao onda ćeš vidjeti da taj problem nije nimalo strašan.
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: ideja kako napraviti (dva comboboxa, select items)

[ Pregleda: 1838 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.