Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Ucitavanje reklama onload

[es] :: Javascript i AJAX :: Ucitavanje reklama onload

[ Pregleda: 975 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

sekvoja

Član broj: 91239
Poruke: 228
*.ptt.rs.



Profil

icon Ucitavanje reklama onload13.06.2010. u 14:53 - pre 1542 dana

Na koji nacin je moguce ucitati <script></script> u headeru,
tako da se skripta ucita nakon ucitavanja strane?
Hocu da prikazem reklame koje se ucitavaju preko openX
koda.

Pokusavam sa jquery:

Code:
$(document).ready(function() {
    $('#divid').html('".$this->adds['top_720x90']."');
});


taj jquery se nalazi u footeru i trebao bi da odradi ti sto mi treba,
ali uporno dobijam errore:

Error: unterminated string literal
Source File: http://localhost/
Line: 383, Column: 29
Source Code:
$('#hold_ad_head2').html('<script type=\'text/javascript\'><!--//<![CDATA[

i strelica pokazuje na prvi single quote posle .html(

Ovaj php sadrzi ceo js kod:

Code:
<script type='text/javascript'><!--//<![CDATA[
  var m3_u = (location.protocol=='https:'?'https://voices.mizspeled.com/www/delivery/ajs.php':'http://voices.mizspeled.com/www/delivery/ajs.php');
  var m3_r = Math.floor(Math.random()*99999999999);
  if (!document.MAX_used) document.MAX_used = ',';
  document.write ("<scr"+"ipt type='text/javascript' src='"+m3_u);

Sve sam eskejpovao ali ne radi...

Any hint?

  ...

  if (document.mmm_fo) document.write ("&amp;mmm_fo=1");
  document.write ("'><\/scr"+"ipt>");
//]]>--></script><noscript><a
href='http://voices.mizspeled.com/www/d...acfa0'
border='0' alt='' /></a></noscript>
 
Odgovor na temu

Nikola Poša
Web developer
Beograd

Moderator
Član broj: 173839
Poruke: 1611
*.adsl-a-1.sezampro.yu.

Sajt: www.nikolaposa.in.rs


Profil

icon Re: Ucitavanje reklama onload13.06.2010. u 16:00 - pre 1541 dana i 22h
A čime ispisuješ taj prvi JS kod? Jel on tako izgleda, pa ga ti učitavaš u head-u neke stranice ili ga generišeš PHP-om? Pitam pošto vidim da tu koristiš operator za konkatenaciju - ".", a on ne postoji u JS-u, već u PHP-u. U JS-u se konkatenacija (spajanje) radi sa "+".

I iz koje je priče sad taj donji JS kod? Ja npr. u njemu uopšte ne vidim taj selektor $('#hold_ad_head2'), kod kojeg ti prijavljuje tu grešku.

Jako ti je neuredan kod, izmešao si u njemu sve i svašta... Izbegavaj mešanje PHP-a i JS-a, odnosno generisanje JS-a PHP-om.
 
Odgovor na temu

sekvoja

Član broj: 91239
Poruke: 228
*.ptt.rs.



Profil

icon Re: Ucitavanje reklama onload13.06.2010. u 16:13 - pre 1541 dana i 22h
Laptopovi

To sa id je je greska u kucanju, znaci id se poklapa...

Sve sto hocu da uradim je da ucitam reklame preko jsa
ali tek nakon sto se strana ucita, jer postoji prekid u
ucitavanju htmla ako nije tako, to hocu da izbegnem...

Pada mi na pamet samo to da preko jquery ucitam taj
script u odredjeni div.

Probao sam sa inerHtml ali ni to nije radilo.

Evo jos jednom:

Code:
$(document).ready(function() {
    $('#divid').html('bla bla bla');
});

to radi,

ali ovo nece:

Code:
$(document).ready(function() {
    $('#divid').html('<script>alert(\'bla bla\');</script><noscript></noscript>');
});


Kad god pokusam da tako ucitam neki script dobijam errore...
Jel uopste moze da se ucita script na taj nacin? Koji bi bio drugi
nacin da izvrsim script u headeru nakon ucitavanja strane?
 
Odgovor na temu

sekvoja

Član broj: 91239
Poruke: 228
*.ptt.rs.



Profil

icon Re: Ucitavanje reklama onload20.06.2010. u 16:02 - pre 1534 dana i 22h
Ajde da preformulisem pitanje...

Kako da ucitam reklame koristeci javascript openX code
tako da one ne uniste potuno sajt svojim sporim ucitavanjem...

... a prinudjen sam da ih koristim?
 
Odgovor na temu

jazzieDev
Dino Ivankov
freelancer
Beograd

Član broj: 177955
Poruke: 17
*.dynamic.sbb.rs.



Profil

icon Re: Ucitavanje reklama onload26.06.2010. u 12:11 - pre 1529 dana i 2h
Sam skript mozes da smestis DOM funkcijama u <head> onload, postoje i jq pluginovi koji ti to olaksavaju. Medjutim ovaj openX js pokusava da odradi document.write(), koja ne moze da se izvrsi posle ucitavanja stranice (tj moze ali nece dati rezultat koji zelis), stoga mislim da ti naknadno dodavanje skripte u <head> nije resenje. Najbolje bi bilo da smestis kod negde na server i da ga ucitas u iframe (znam, iframe je zao, ali i reklame su zle pa ce se lepo sloziti ;) ) Iframe mozes kreirati i kroz js prilikom ucitavanja stranice, mada ti je mozda lakse da ga ispises u html pa da mu samo src atribut podesis onload.
 
Odgovor na temu

[es] :: Javascript i AJAX :: Ucitavanje reklama onload

[ Pregleda: 975 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.