Nihagen:
Mislim da je problem u sledećem:
Kada si prebacivao titl iz *.sub ili *.srt formata u *.ssa nisi stavio odgovarajući framerate.
Moraš najpre film da otvoriš u VDub-u, pod file information da pogledaš koliki je frame rate (23,976; 25 ili 29,976) i taj isti namestiti u subresync-u kada prebacuješ u ssa.
Naravno, sada ćeš morati ceo proces da odradiš ponovo
Za bendja:
Očigledno kod tebe nije problem u samom XP-u. Koju verziju VDub-a koristiš?
Ja sam siguran da je jedna od starijih (čini mi se 1.5.4) radila pravilno na jednoj mašini sa XP-om.
Ako koristiš 1.5.10 ne znam da li je problem do nje jer nemam sada gde da je isprobam na XP-u.
Vidi ovo nećeš se obradovati, ovo je isečak iz readme.txt fajla za aviproxy: This support is very experimental, so try at your own risk.

*ebi ga.
Reci mi, ako si već podigao novi XP, da li si probao da li radi titl pre nego što si aktivirao proxyon? Ako jeste, pokušaj da nađeš onu verziju 1.54 pa da probaš sa njom da radiš ovo, jer koliko sam pratio nove verzije VDub-a se mnogo više oslanjaju na DirectX tako da je možda konflikt između njega i proxy-ja.
Ne pada mi trenutno više ništa na pamet kako bih mogao da ti pomognem, a i ovo do sada je više traženje igle u plastu sena jer takav problem mi se nikad nije javio ni na jednom računaru, tako da ... se nadam da će ti ovo do sada pomoći.
Pozdrav od
vujketa.