Interesuje me da li je dovoljno ovako napravljeno uzemljenje...
grejač se nalazi u plastičnom kućištu,tj bojler nije od metalnog već od plastičnog kazana i cevi su danje plastične.
Vodu greje samo do 40 stepeni zato može plastično,i mora biti plastično.
Pitanje je kako to uzemljiti tj zaštiti se od strujnog udara kada pregori grejač ili nešto treće ?
Ja sam mislio uzemljenje spojiti sa šarafom kroz rupu na metalni deo grejača(slika), da li je to dovoljno ?
ili možda izbušiti rupu u kazanu i uvrnuti šaraf koji će biti derektno u kontaktu sa vodom i na njega spojiti uzemljenje
ili neko treće vaše rešenje.
I pitanje u vezi fid sklopke i dvožilnog kabla,
pukao je kabel dvožilni kod potapajuće pumpe u jezeru,tj jedna šica je skroz pukla na ulazu u pumpu i kada sam uključio pumpu, ne znajući da je kabel pukao, odmah je izbila sklopka,a u jezeru ima ribe i ništa im nije bilo.
Kako je odreagovala sklopka i kako ribama nije bilo ništa kada nema uzemljenja ?
I još jedno pitanje,
jednom sam slučajno imao ranu na ruci i radio sam oko jezera, pumpa je bila uključena, i osetio sam da pecka struja u vodi ali samo na toj ruci gde sam imao ranu, na drugoj ruci nisam ništa osetio. Da li tu treba nešto napraviti, ne bi da mi struja pobije ribe a i sam nastradam ?
[Ovu poruku je menjao Brkic dana 28.01.2010. u 15:02 GMT+1]

Pitanje oko uzemljenja i fid sklopke
Re: Pitanje oko uzemljenja i fid sklopke