2600 Hz nikad nije ni radio ovde, ovde se koristio CCITT-R2 signalizacioni sistem a danas se koristi SS7 koji nema uopste veze sa voice kanalima, tako da moze da se pisti sta hoce u slusalicu.
Ove halo govornice mogu da se reprogramiraju... ali nije mi sad to vazno, nego, svaka govornica ima tajnu sifru, i nju kad otkrijesh, onda si na konju (nije vazno kako se otkriva). Ja sam donedavno razgovarao besplatno (radilo je samo za medjugradske veze) ovako: 0039[pozivni][telefon] npr: 00390113219333
Kod nas ne radi skoro nijedan box (cast izuzetcima kao sto su gold box, busy box i slicni koje sam probao...). A ta fora za 2600hz... to je radilo pre nego sto sam se ja rodio....
Kao sto je backspace rekao svaka telefonska centrala ima sifru. Za HT govornice kucas 0800 reset pa redial, 5555555555... (koliko stane) reset pa redial pa zeljeni broj. Koristio sam ovo neko vreme i odlicno radi (tj. radilo je pa su skuzili i resili problem).
Jos jedna dobra fora koja pali 100%. Na cipu telefonske kartice se spoje zice izmedju djelova kartice. Ona tako dobije 200 impulsa koji se pune svaki put kad je ubacis u govornicu. Ovde u hr se takve kartice nabave za 100 DM, ali ako neko nabavi skicu neka je objavi - bas me zanima kako to radi!
Ne kapiram vas ovo oko besplatnoh telefoniranja, nijesu te govornice postavljali nepismeni ljudi... sigurno imaju zastite. Jedino sto vrijedi pokusati, to je da se preko nekog SMART READERA vidi sta ima na ovim karticama... pa da se tu nesto chachne ;)
- necitak -
28.07.2002. u 23:47
weB_KiLeR e-marketing industries, dw programming group
Ja mislim da imam jedno resenje kako besplatno zvati sa govornice to sto bakispaki ima resenja sa provaljivanjem sifri od toga nema leba za ovo ce vam trebati jedan srafciger i jedan phone ona banana ;)
E sad ako ste primetili da na jednom od stubova halo govornice postoji jedna mala metalna ploca ako bi ste je srafcigerom skinuli ili necim drugim nm tu bi ste(valjda nisam nikad radio ovo pa ako lupam jebiga) nasli kabel e sad uzmes noz preseces kabel spojis ga sa bananom i eve ti besplatno zvanje ;)
btw ja ovo nisam probao samo sam razmislio o tome sad ako je tako jeste ako nije jebiga ...
Jeste tako, upravu si .....
I ja sam razmisljao o ovome, to je cista phreakerska stvar.
Ali ako ti krenes da cepas mnogo, provalice da je tu veliki saobracaj i iskljucice govornicu. Npr. tu je odlicno mesto za postavljanje spijun buba.
10.08.2002. u 00:38
NLO
Član broj: 411 Poruke: 877 *.beograd-3.tehnicom.net
A jeste sad ukucavas kredite nema sanse sve u svemu ja imam isti takav kljuc od fijoke za hd posto sam oba koja sam dobio uz fijoku polomio tj sami se polomili dobio sam od ovih klosara jedan kljuc isti ko za govornicu :)
narode pazite
nema govora o preprogramiranju kartica, jer svaka kartica ima serial number
govornice se NADZIRU CENTRALNIM KOMPJUTEROM, tako da ako iseces zice ovi ce provaliti i posalce nekoga da popravi govornicu. eto toliko od mene (verujte mi ovo je iz pouzdanih izvora provereno)
Izgleda da struja ne dolazi do ovih govornica, vec se napajaju 'sa mreze'. To sam zakljucio, jer sam gledao stubic sa kojeg je istrgnuta/skinuta govornica, i kroz ovu nogu dje je plocica dolaze 2 zice... i to je to...