Pitanje:
Kako izgleda kod za pocetnu stranicu, onu koja instancira
$nesto=new Login();
$user=new User();
i ostala cuda...
Moje pitanje je bukvalno gde ti pises taj kod, kontrolere, modele itd
Kao sto sam se pre 10 godina pitao gde se pise kod za win programe pisane u c. Kao znam c, startujem vstudio, on mi generise par fajlova i veze namam sta dalje. Tada sam u glavi samo imao proceduralni (dos) nacin rada. Sve dok nisam u jednoj knjizi procitao detaljno i win strukturi winmain i winproc. I kad jednom razumes winproc onda ti je jasno kako rade skoro svi prg pisani za windows.
Sad imam isto pitanje.
Kako izgleda kod koji bi povezivao one klase Login, User (koje si ranije naveo kao primer) u funkcionalan sajt?
Zahvalnica: @Man-Wolf
Da nije bilo tebe, ko zna koliko bi mi trebalo da ukapiram PDO. Ovako si video gde gresim i skratio mi liniju ucenja za nedelju dana! A sedam dana je puno kad radis svaki dan.
Znam, cesto ja zakomplikujem mnogo toga. Pa kako ucim, tako brisem i menjam kod

Nikad nisam radio sa smartijem i sada me ovaj View bas muci.
Ja sam u septembru 2009 poceo da gledam 3 Lynda PHP kursa. (Brian je bio ocajan, ali je zato Kevin razbio kako lepo objasnjava php.) I kad sam akumulirao dovoljno znanja poceo sam da pravim sajt
U pocetku je bio striktno proceduralni, sa redirect na zeljenu sktiptu. Kako sam poceo da gledam advanced course sa klasama, tako sam dobijao nove ideje
Trebalo mi je mnogo vremena da shvatim kako se pravi jednostavni forum (php, html, mysql). Najvise me usporio prelazak sa obicnog mysql-a na PDO. 3 nedelje sam ucio i menjao sajt.
Sada me usporava nepoznavanje MVC-a. Pazi, nije MVC toliko bitan, koliko je vazna cinjenica da sam napravio pauzu od par dana ne programiranja, i trebao mi je CEO dan da uklairam sta sam ja pisao, kako sam zamislio neke stvari itd. Gledam moj kod, s jedne strane mu se divim (zar sam ja sve ovo napisao?), s druge strane veze nemam sta je to!
Zato intenzivno vezbam na onoj phpini skripti. Mala je, lako se menja, a treba mi jer, php ini je za php ko registry za windows. A ta setovalja nisam u stanju da pamtim pukim citanjem. Shvatim ja to instant, i zaboravim kroz 2 dana. Ovako mi phpini dodje ko podsetnik, vezba i zamorce za novonaucene stvari
Jos kad bih nasao mentora... Ja odradjujem njemu dosadne a meni nove i nepoznate stvari. Dovoljno je da me hrani i s vremena na vreme odgovara na moja pitanja

I hvala ti jos jednom
[Ovu poruku je menjao Goran Rakić dana 16.06.2010. u 01:00 GMT+1]
Wake Up productive by Eban Pagan. Najbolja stvar koja mi se desila u zivotu!