Citat:
dragansar: Kreirao sam skriptu
Code:
/ip firewall filter add chain=forward content="www.youtube.com" action=drop
Koja mi sa mreze blokira otvaranje datog sajta.Pokretacu je sa Scheduler-om recimo u 9 sati ujutru svakih 24 sata.Kada je pokrenem ona uredno doda pravilo.
Pokusa sam da dodam jos jednu
Code:
/ip firewall filter remove 0
Ali nju nece da izvrsi, tj nece da mi izbrise filter koji sam kreirao, pokusao sam i sa disable i edit ali nista.
Znaci zamisao mi je da neki sajtovi budu dostupni samo u periodu, recimo od 9 do 5.
Dali pomocu skripte i kako mogu iskljuciti ovaj filter?
Pozdrav,
evo vidim da trazis nesto sto i meni treba. Proslo je vremena, nadam se da si uspio to rijesiti. Ako je tako, molio bih da kazes kako.
Slazem se da treba napraviti prafila u firewall-u i onda ih sam "enable" ili "disable". Pravilo nije problem, problem je ovo vremensko ukljucivanje i iskljucivanje. To ne znam postaviti da radi kako treba.
Pored ovoga filtriranja web stranica, meni treba jos nesto. Limitiranje brzine u toku dana na recimo 100K po down, a tokom noci da je pusteno do kraja.
Tako da oni koji nesto skidaju ne zaguse mrezu onda kada ne treba. Tokom noci se moze skidati sta god kome volja po max speed.
Kako ovo odraditi??
PS: napravio sam profil i tamo unio dozvoljene brzine.
Kada nastupi vrijeme za download, skripta treba diskonektovati korisnika i dodjeliti mu drugi (unlimited) profil.
** Ako ga ne diskonektuje, dodjeljena lista nece stupiti na snagu do ponovnog spajanja. (testirano).
Ako tko zna, neka pomogne.
..::Photography::..