Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Koriscenje korisnickih f-ja iz baze u gotovom programu

[es] :: .NET :: Koriscenje korisnickih f-ja iz baze u gotovom programu

[ Pregleda: 1030 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

alekp
Aleksandar P
Beograd
BGD

Član broj: 58632
Poruke: 24
91.148.92.*

ICQ: 243558500


Profil

icon Koriscenje korisnickih f-ja iz baze u gotovom programu16.07.2009. u 18:46 - pre 119 meseci
Zdravo,
otprilike zanima me sledeće...
Da li moze da se uradi sledeće: napisao sam odredjene funkcije(u mom slucaju pisane su u VB2005, tj jeziku VB), a zatim bi njih smeštao u bazu( u mom slucaju myslq bazu, u poljima tipa blob) . Zanima me da li takve funkcije, koje su smeštene u odredjenoj tabeli mysql-a , posle očitavanja od strane programa, mogu biti i upotrebljive u gotovom programu? Dole sam napisao jednu obicnu f-ju, koja je testirana u VB-u, i koju sam posle smestio u jedno polje mysql tabele:

Function obracun(ByVal vred1 As Integer, ByVal vred2 As Integer) As Single
Dim ukupno As Single
If vred2 <> 0 Then
ukupno = vred1 / vred2 + 2.5
Return ukupno
End If
End Function

Napomena!
Ovde se moze raditi o proizvoljnom broju funkcija, gde broj ulaznih parametara moze takodje proizvoljan(2,3,4 ...)
Znači, ukratko, da li to može u .Net-u, ako može, kako se mogu deklarisati i kreirati takve f-je u programu, tačnije kako se mogu geerisati nove f-je. Znaci, ne zelim da unapred napisem te f-je, vec ostavljam mogućnost da se tokom vremena javlja potreba za pravljenjem novih f-ja injihovo korišćenje.
Unapred hvala.

AP.
 
Odgovor na temu

vbbojan
Atanasijevic Bojan
Digit Consulting d.o.o.
Beograd

Član broj: 31580
Poruke: 221
93.93.193.*

Sajt: www.digitconsulting.rs


+8 Profil

icon Re: Koriscenje korisnickih f-ja iz baze u gotovom programu17.07.2009. u 14:34 - pre 119 meseci

Teoretski i prakticno je moguce.

Odgovor na tvoje pitanje se krije u System.Reflecton namespace-u.

Pomocu njega je moguce dinamicki ucitati assembly, videti koje
sve klase ima doticni assembly, membere klasa, kreiranje tih klasa,
pozivanje (invoke) metoda ...

Uglavnom Reflection je veoma mocna alatka kada su ovakvi problemi u
pitanju. Pomocu njega je moguce, da cak i source kod ucitas iz baze,
i da ga onda za vreme runtime kompajliras (emitujes) i pokrenes.

Manje-vise, materija je kompleksna i zahteva odredjeno vreme da se
savlada.

Nadam se da sam te uputio u pravom smeru, i da si sada svestan
mogucnosti koje su ti na raspolaganju. Net je prepun primera i na ovu
temu, tako da sedi i udri ...

Pozdrav,
Bojan
 
Odgovor na temu

alekp
Aleksandar P
Beograd
BGD

Član broj: 58632
Poruke: 24
91.148.92.*

ICQ: 243558500


Profil

icon Re: Koriscenje korisnickih f-ja iz baze u gotovom programu17.07.2009. u 15:19 - pre 119 meseci
Zdravo,
hvala na usmerenju :)
hteo bih da napravim jedan program, koji bi kasnije ostavio slobodu da se unosi novi kod,tj. funkcije, nesto slicno Excelu i korisnickim f-jama koje zele da buduci korisnici ili ja unosim. Zato mi je i potrebna ta baza, mislim da su u Execlu to drugacije resili od onog sto ja pokusavam, ali o tom potom..
U svakom slucaju hvala, dosta mi znaci ova informacija, jer evo vec 2-3 dana tapkam u mestu.
Pozdrav.
AP.
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: Koriscenje korisnickih f-ja iz baze u gotovom programu

[ Pregleda: 1030 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.