Ima li neko ovaj netbook, i kakva su iskustva s njim? Planiram da kupim jedan, pa me zanimaju iskustva i predlozi za eventualne slične modele drugih proizvođača, a koji su možda po nekim odlikama bolji.
Ovaj netbook koliko sam video ima sve što se nudi u toj klasi trenutno na tržištu, pa i više od toga. Jedini nedostatak je što pojedini modeli koji se prodaju na našem tržištu nemaju Bluetooth, tj. čuo sam da kod nas uopšte nije bilo modela sa Bluetoothom ali mislim da su se sada pojavili.
Znači imaju hibridni storage sistem, sa 4GB SSD za OS i 160GB/250GB HDD, što je po meni odlično rešenje koje nisam video kod drugih proizvođača, mada nisam baš pomno ni istraživao.
Mana je što modeli sa Bluetoothom koje sam video imaju HDD od 160GB, tj nema ih u verziji sa 250GB HDD, ali to nije toliko strašno.
Druga stvar je što sam čuo da je Microsoft zabranio daljnju distribuciju WinXP Home uz netbook-ove koji imaju hibridni storage - što bi uključilo ovaj Lenovo model, pa će budući kupci kada se jednom ova serija rasproda, biti prinuđeni da kupuju Vistu ili Win7 Starter Edition. To će automatski povisiti cenu uređaja, jer Vista i sedmica ne staju na 4GB SSD itd itd.
Sa svim ovim na umu, da li je kupovina Lenovo Ideapad s10 sa WinXP Home dobar izbor u ovom trenutku, sa cenom od ~30000 din?

Lenovo s10 IdeaPad - netbook

Re: Lenovo s10 IdeaPad - netbook