Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Zivot u USA nakon ostajanja sa J-1 vizom

[es] :: Vodič za emigraciju :: Život u USA :: Zivot u USA nakon ostajanja sa J-1 vizom
(TOP topic, by Gojko Vujovic)
Strane: << < .. 3 4 5 6 7 8

[ Pregleda: 59341 | Odgovora: 147 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

ivan4433

Član broj: 335358
Poruke: 19
*.dynamic.sbb.rs.



+1 Profil

icon Re: Zivot u USA nakon ostajanja sa J-1 vizom15.11.2016. u 01:14 - pre 30 meseci
Pa cekaj malo sta je i koja razlika izmedju rada na crno i ileganog boravka, to je prostim jezikom kriminal iz ustava u svakoj zemlji. Zasto ici na drugi kontinent kada mozes da se uguras za stalno u neko javno preuzece za tih 10000$ koje moras da poneses da bi tamo ziveo za pocetak? koja je razlika, ne razumem?
 
Odgovor na temu

Aleksandar Đokić

Član broj: 13478
Poruke: 4793
*.net.upcbroadband.cz.



+638 Profil

icon Re: Zivot u USA nakon ostajanja sa J-1 vizom15.11.2016. u 19:45 - pre 30 meseci
Zato sto se uguras u javno preduzece za stalno i time samoubijes, u metafori i fiktivno, a vrlo brzo i bukvalno.
 
Odgovor na temu

DusanSukovic
Dušan Šulović
Na krevetu

Član broj: 35637
Poruke: 1371

Sajt: www.MotoBoem.RS


+460 Profil

icon Re: Zivot u USA nakon ostajanja sa J-1 vizom18.11.2016. u 18:53 - pre 30 meseci
Ivane pokusaj da se uguras u opstinu - odelenje za zastitu potrosaca, debela ladovina - do 14:00 saznas sve novosti po gradu, istina plata nije basnoslovna, ali posto nista ne radis, imas free net, toplo ti je, i slicne pogodnosti - suludo bi bilo ici u USA :-)

[Ovu poruku je menjao DusanSukovic dana 19.11.2016. u 11:19 GMT+1]
Stane Dolanc: "Bavljenje tehnikom treba da postane svakodnevna potreba coveka.."
 
Odgovor na temu

igors23
Beograd, Srbija

Član broj: 336912
Poruke: 10



Profil

icon Re: Zivot u USA nakon ostajanja sa J-1 vizom22.06.2017. u 15:41 - pre 23 meseci
Da li se stanje promenilo ?? Ili je i dalje ista procedura za ostajanje na crno ? Verovatno se nesto promenilo u zakonu za ovo vreme, pa jel i dalje moguce ostati na crno i raditi ? Nailazio sam na forume gde ljudi samo ostanu posle work and travel jer imaju ssn, id , vozacku. Molim vas neka pise neko. Da li je istina da ce trump da donese zakon da protera ilegalce ili su to samo bajke ?
 
Odgovor na temu

Dexic
ASP

Član broj: 253999
Poruke: 3638



+1328 Profil

icon Re: Zivot u USA nakon ostajanja sa J-1 vizom22.06.2017. u 16:00 - pre 23 meseci
Da znamo odgovor ne bi bili na ovom ili bilo kom forumu.
 
Odgovor na temu

igors23
Beograd, Srbija

Član broj: 336912
Poruke: 10



Profil

icon Re: Zivot u USA nakon ostajanja sa J-1 vizom22.06.2017. u 21:29 - pre 23 meseci
Pitam cisto onako da neko ko je otisao i ostao tamo da nam podeli iskustva ako nije problem jer bi znacilo svima . Ako vec nema nikoga ko je sad skoro otisao, barem neka nam podele iskustva oni koji su ranije otisli, jer su informacije iz 2007/2008 zaista zastarele, pa neka se barem oni jave da kazu kako im je i verovatno su se legalizovali do sada nekako.
 
Odgovor na temu

anananananannan
Nana Einaudi
front desk
splendid
seattle

Član broj: 340261
Poruke: 1
*.gpeak.com.



+1 Profil

icon Re: Zivot u USA nakon ostajanja sa J-1 vizom13.05.2019. u 21:57 - pre 8 dana i 1h
Citat:
krle_zr:
Ove godine sam bio u USA, kao student na W & T programu. Radio sam tamo kao konobar 5 meseci i vratio se na vreme kuci tj. pre isteka vize J-1. Menadzer restorana u kome sam radio mi je rekao da mu se svidja kako radim i pitao me da ostanem. Rekao sam mu da je to nemoguce jer time krsim zakon, i da J-1 viza ne moze da se produzi. On me je nakon radnog vremena pozvao u svoju kancelariju i imali smo poduzi razgovor o toj temi. Objasnio mi je da status, uz pomoc advokata, moze da se promeni na B1/B2 turisticku vizu na jos 6 meseci, nakon tog perioda se produzava na jos 6 meseci. Posle toga pocinje "zivot na crno", stim da nisam u tako teskoj situaciji kao oni koji su otisli turisticki jer imam SSN, ID i vozacku. Prilikom zaposljena rekao mi je da niko nece proveravati moj status, a u slucaju da me policija zaustavi (tokom rutinske kontrole) nema pravo da me ispituje o mom statusu jer se to kod njih smatra uvredom (u slucaju da sam americki drzavljanin daje osnov za tuzbu, nije mi bas najjasnije ovo) i jos mnogo drugih stvari. Da skratim pricu, ukoliko ne pravim probleme, niko me nece dirati (to sam zakljucio iz njegove price). Njegov predlog sam odbio jer nisam znao u sta se upustam, a ne zelim da uradim nesto zbog cega bih se posle kajao. U medjuvremenu, upoznao sam devojku (srpkinju koja je otisla sa turistickom vizom i sad radi tamo) sa kojom sam se dopisivao veoma dugo i zaljubio se u nju. Nakon povratka u Srbiju, totalno sam se pogubio u svakom smislu iz dva razloga: Napustio sam osobu do koje mi je jako stalo i doziveo kulturni sok (valjda je to post USA efekat :( ).

Mene sad interesuje da li je neko prosao tu proceduru sa J-1 i da li ima sanse da nakon toga ostanem legalno u USA (barem teoretski). Ja cu se i ove godine prijaviti na W & T program ali imam unutrasnje konflikte (valjda se tako kaze :) ), jer to sto cu uraditi nije mala stvar a nikada u zivotu nisam uradio nista ilegalno (znam da ce me ovaj osecaj proganjati kasnije). Zato sam se i vratio u Srbiju da realno sagledam stvari i vidim koje su mi opcije. Svaki predlog je dobrodosao. Razlog sto pitam za J-1 vizu jeste taj sto mi je ona nekako najsigurnija, ali otvoren sam i za druge predloge (vize tipa H1B i sl.).

Hvala unapred!



HELOOOOO :)

Samo zelim malo da pomognem sa obzirom da sam ja ostala zivjeti u Americi, na svoju inicijativu. :)
Imala sam vizu na jednu godinu preko internship programa. U medjuvremenu tokom trajanja programa nasla sam drugi posao..moguce je iako cete mozda cuti da ne mozete i nemate pravo imati drugi posao osim sponzora, ali moguce je. Nikoga nije briga sve dok ne pocnete da ugrozavate prvobitni posao..Dakle dan prije isteka moje vize aplicirala sam za turisticku vizu tako sto sam poslala dokumenta na adresu. Dok cekate odgovor i dalje ste legalni u zemlji. Kada ambasada primi dokumenta salje vam papir sa kojim se kaze da ste u procesu cekanja tako da sa tim papirom mozete putovati. Nakon sto vam odgovore, nekada i potraje tri mjeseca. POTVRDICE I ODOBRICE VAM VIZU ako ste moje sreca, a obicno odobre. Samo treba da izadjete iz zemlje i udjete na tu turisticku. Kada vam istekle viza opet mozete poslati dan prije nego istekne i opet produzite. Takodje mozete aplicirati na poslove sa tim papirom. Ja sam uspjela produziti vizu dva puta . Znaci ostala sam legalno dvije godine. Nakon toga sam shvatila da potpuno normalno mogu funkcionisati bez ikakvih papira. Naravno imam ssn licnu kartu koju sam izvadila odmah kada sad dosla u ameriku i sada cu izvaditi vozacku. Bilo je i dalje nacina produziti vizu sa studijama. Ali sam odlucila da necu bacati pare. Kasnije sam aplicirala i na druge poslove, svuda su me primili bez ikakvih problema. Trenutno radim na recepciji hotela placena sam 17$ po satu, plus prekovremeni. i radim u spa centru na recepciji 14$ po satu, sa tim sto ce mi povecati na 16 za dva mjeseca.. Dobro placaju. Ista su prava za mene kao i za moje kolege amerikance.

Jedina negativna stvar ilegale je ako zelite da idete kuci ne mozete da odete tj mozete ali se ne mozete vise vratiti. ALIIIII mozete se vratiti ako aplicirate za brod, tj ne u ameriku nego mozete posjecivati luke u americi dok radite na kruze cak iako imate zabranu ulazka.. druga negativnas stvar su nekulturna pitanja od strane ljudi kao sto su kada si dosao ovdje i koju vizu imas, kako si ostao i onda cete nekad biti u situaciji da lazete jer ne mozete reci gostima hotela ja sam ilegalan. :D
Cini se lako ali nije, jedina stvar koja je jako teska je ne mozete vidjeti svoju porodicu kada pozelite, ali zato mozete da im saljete novac kada god im treba i da im pomazete..

Takodje preporucujem svim ljudima koji planiraju da apliciraju za work and travel ili za intership ili za trainee program.
1. Da apliciraju jos dok su u zemlji za turisticku, jer istovremeno mozes imati vise viza. Ako dobijete na deset godina, banja bubreg u loju.
2. da dok boravite u americi na vasoj j1 vizi clanovi vase porodine apliciraju za vizu tako u slucaju da odlucite da ostanete ilegalno oni mogu doci da vas posjete, jer kada ste ilegalni u tom trenutku kada bilo koji clan vase porodice aplicira ne moze dobiti vizu svi ce biti odbijeni.
3. cim dodjete u ameriku izvadite ID dok jos imate papire. Isto tako pokusajte da se raspitate "pametni i tiho" gdje da nadjete dobre lazne papire, imajte ih kao plan b. nikad ne znate sta ce se dogoditi, ne zelite preko noci ostati bez posla u americi..vozacki mozete izvaditi cak i ako ste ilegalni
4 vozacki se smatra kao ID , TAKO DA IPAK IMATE FORE I ONDA.
5. Nadite drugi posao prije isteka vize
6. kada birate poslove gledajte da je to posao koji ukljucuje tips, ako ste u mogucnosti jer cete duplo vise zaraditi nego vas kolega koji radi kao gospodin na recepciji ako ima smjestaj to je plus mada je tesko to naci.
7. smjestaj je nerormalno skup. da bi poceli zivjeti u nekoj sobi ili na krevetu cesto morate da dajete prvi i zadnji mjesec plus depozit. To znaci ako krevet kosta 400 sto je veoma jeftino , vi morate placati 1000. ima i dobrih ljudi koji vas puste za samo 400.
8. ako imate petlje, iznajmite celu kucu i izdajte je studentima i zaradjujte na taj nacin i zivite besplatno unutra..
9. pokusajte na slobodne dane ne trositi brdo novca, trudite se da nadjete kolegu koji ima auto platite mu gas ili ti gorivo i idite posjecujte neke nacionalne parkove i prirodna cuda, jer je sve drugo prepreprepreskupo...pokusavam se sjetiti jos necega..
10 Daaaaaaa, vas socijal sequriti broj ce se razlikovati od americkog po tome jer ima natpis OVAJ BROJ VAZI SAMO SA VIZOM..u tom slucaju traze vam da predate vizu a ona istekla...evo rjesenja, raspitate se da li treba samo da upisete broj ili traze da se kopira, ako samo treba da se upise, bas vas briga, ali ako traze da kopiraju onda ce vam traziti vizu, a ona istekla..rjesenje je lazni ssn ali nemojte mijenjati ni jedan broj niti vaze ime, napravite identican samo bez toga natpisa za vizu..ljudi stvarno dobro rade. oko 300 je broj da vam naprave lazni, ako neko trazi ispod 300$ ne uzimajte jer ce se vidjeti iz aviona da je lazni tako da ste samo bacili pare.
11SSN SSN socijal sequriti broj je vazan ne samo da bi poceli da radite vec i da bi ste mogli da vracate takse na kraju godine. Na svakom mom ceku ako sam zaradila 1000$ odbiju vam 200$ na takse, a imate dva ceka mjesecno, pa vidite koliko se nakupi za godinu dana. Takse mozete da vracate u januaru sledece godine, ali ako se ne poklapa SSN sa vasim imenom nece vam vratiti takse, to je razlog zasto je veoma bitno da vam broj bude vas pravi...takodje na nekim mjestima, kao sto je neki veliki lanac hotela kao sto je HAYAT itd, oni su u mogucnosti verifikovati i provjeriti da li vam se SSN poklapa sa imenom, tako da kada uzimate lazni ssn uvije uvijek neka budu isti brojevi kao vas pravi ssn ...
Nadam se da ce ovo mnogima pomoci, ja bih imala 70% manje muka da sam saznala ove stvari na vrijeme..

Mada super mi je ovdje, zaradjujem puno, imam dosta drustva, saljem mojima pare kuci..mogu poci i nekad u restorane ili na zabave isto tako putovati u slobodno vrijeme, kupiti sve sta zelim kao klavir, i tako neke stvari koje nikada sebi nisam mogla priustiti...jedino sto mi nedostaje je zato jer ne mogu vidjeti svoju majku brata sestru...ako se pdlucite na to morate se nauciti nositi sa tim...tesko je kad znate da ne mozete kuci..a drustvo , znate kako nisu vam to rodjeni, sve je to povrsno, tako da vam hvale osobe kojima mozete vjerovati i koje su slicne vama, jer ovamo su svi razliciti, zarlicito su odrasli , razlicita uvjerenja imaju, tako budete usamljeni iako ste okruzeni sa hiljadu ljudi..

Nekad zelim da sjednem u nasu kafanu i da pijem i da slusam nasu muziku i da pricam na srpskom jeziku a toga nema. :D

35 $ je polaganje vozackog ljudiiiiiiii..to je najvaznija informacija. :D

VOLIM VAS SVE I ZELIM DA SVI USPIJETE U SVOJIM SNOVIMA I NEMOJTE NIKADA ODUSTAJATI OD NJIH,
AKO NEMATE NIKAKVE INFORMACIJE KAO STO JA NISAM IMALA NE BRINITE SAKUPICETE IH SVOJIM ISKUSTVOM.

Ne aplicirajte u kazina, banke ili bilo sta je dobro obezbedjeno niti u ambasade, naravno da mislite pa nisam budala da apliciram ali vjerujte da su ilegalni ljudi aplicirali tamo i oduzimali bi ima lazna dokumenta, mada nisu nikoga deportovali. Takodje mozete putovati sa isteklom vizom u pasosu avionom ali jedina opasnost je da nekad postoji mogucnost da je imigraciona inspekcija na aerodrmu ali to je 1% od 99. Ja sam putovala niko mi se nije obratio...Moj drugar je posliej 4 godine ilegale odlucio otici kuci i dao je istekli pasos na granicama niko mu nista nije rekao..
 
Odgovor na temu

bokinet

Član broj: 29844
Poruke: 310



+24 Profil

icon Re: Zivot u USA nakon ostajanja sa J-1 vizom14.05.2019. u 00:08 - pre 7 dana i 23h

More info. about SSN :)
www.myfakeinfo.com/nationalidn...-security-number-with-name.php
 
Odgovor na temu

[es] :: Vodič za emigraciju :: Život u USA :: Zivot u USA nakon ostajanja sa J-1 vizom
(TOP topic, by Gojko Vujovic)
Strane: << < .. 3 4 5 6 7 8

[ Pregleda: 59341 | Odgovora: 147 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.