Ni ja nisam dobio taj deo za tastaturu na P910, ali ga nikad nisam ni ganjao, jer mi znači mnogo više qwerty tastatura. Znam i da sam je skinuo, ekran bi mi bio mnogo podložniji fizičkom oštećenju. Kod nas nisam video ni te poklopce, ni folije, a sumnjam i da ih neko ima u radnji. To se traži jednom godišnje, ako i toliko često, i jednostavno nije ispolativo za prodaju. Najjednostavnije ti je da nađeš na netu to i da kupiš tamo (uz gomilu još nekih sitnica, kako bi ti poštarina bila prihvatljiva).
Koliko si platio P900 i koliko je star?
Trenutno imam gomilu aplikacija na telefonu, a nikako da nađem vremena da formatiram memoriju i sredim malo telefon.
Evo liste koju trenutno imam na telefonu, a boldovane su aplikacije koje bih uvek hteo da imam na telefonu:
Rečnici
1.
Advanced English -> englesko-engleski rečnik
2.
SlovoEd -> mnogo rečnika, pa se posebno instaliraju samo oni koji ti trebaju. Ima i englesko-srpski i srpsko-engleski
3.
MSDict -> koristim da kao englesko-nemački i nemačko-engleski, a ima i rečnik idioma
4. Flash cards
-> za učenje stranih reči, definicija, treniranje memorije..
Media
1. Alon Audio Recorder
-> snima zvuk..može direktno u mp3
2. PhotoPro
-> obrada fotografija
3. SmartMovie
-> pušta divx, mada sam čuo da ima i bolji player, u ranim fazama razvoja, ali ga nisam probao. Za gledanje filmova koristim iPod.
4.
SplashPhoto -> odličan image browser
Net
1.
AgileMessenger ili IM+ -> instant messengeri. IM+ podržava ICQ, AOL, Yahoo, MSN i Jabber, a AM umesto Jabbera ima GoogleTalk
2. Opera
-> pravi browser
3. ProfiMail
-> dobar mail klijent sa SSL podrškom, neophodnom npr. za Gmail
Office
1. Conversions
-> konvertor svih mogućih vrednosti..bareli, galoni, milje, kelvini...
2.
DocumentsToGo (Excel, Word, PPoint) -> može da kreira te fajlove ida ih edituje
3.
Factbook -> podaci o svim državama sveta sa sajta CIA-e
4.
Message Storer -> za arhiviranje poruka u txt format
5.
QuickContact -> bolje manipuliše kontaktima
6. SciCalc
-> kalkulator sa naprednim funkcijama i lepšim interfejsom od onog default "Lego" fazona
7. SmartBirthday
-> pamti kad je kome rođendan..jelte :)
8. TravelClock
-> aplikacija sa bezbroj sitnica koje imaju veze sa vremenom
System
1.
Advanced Call Manager -> blokira neželjene brojeve..ili dopušta samo nekim da te zovu...
2.
BigBen -> odličan screensaver i keyboard lock
3.
Flip Extender -> ako te iritira to što ne možeš da prostupiš svim funkcijama telefona dok je flip zatvoren..evo rešenja
4.
RemoteP900 -> gledaš na PC-u ekran svoj telefona, klikćeš mišem po PC-u i tako upravljaš telefonom. Dobro za pisanje poruka
5.
SMan -> TotalCommnader i swiss knife za ove telefone
6.
S&W SMSTones+ -> omogućava dodeljivanje jedinstvene melodije za sms za svaki kontakt iz imenika
Games
1.
LoPan -> freeware. Igra poznata i kao MahJongg. Jedina koju mi nikad nije dosadno da odigram.
2. Quartz 2
3. Solitaire
4. Volleyball
-> odličan port zarazne PC igre sa dva žele balona koja igraju odbojku na plaži..zarazno!
Postoji još more besmislenih i manje besmislenih aplikacija i igara, ali... :)
Trenutno nemam instaliran HandyDay2005, aplikaciju koja "glumi" desktop kakav se sreće na kompjuteru i koja ima zaista odlične skinove i menja interfejs telefona iz korena.
d520 C35 A40 S45i SL45i ME45i 3650 6600 SX1 P800 S65 P910i Wizard W810i P990i BlueAngel 6280 E61 iPhone
-------
Uslužno
kalibrisanje monitora.
-------
Potpišite
peticiju za iPhone 3G u Srbiji!