U nekoj od predghodnih tema sam podesio MT, tad sam imao samo mreznu i 1 wireless karticu.. Sad sam dodao jos jednu wireless, podesio sam sve, i to radi, ali bih voleo da mi neko kaze da li ima neka greska, jer meni malo nije jasno..
Evo sta sam sve radio...
/ip address add address=192.168.1.1/24 interface=LAN (dodeljena adresa LAN kartici)...
/ip address add address=192.168.1.2/24 interface=WAN (wireless kartica za pristup internetu…)...
/ip address add address=192.168.0.0/24 interface=WLAN(za pristup drugih korisnika)…
/interface pppoe-client add name=Internet user=xxx password=xxx use-peer-dns=yes disabled=no
onda sam u winboxu kliknuo na PPP, 2x na intrernet ppoe
pod general sam postavio interface wan
kod dial out sam stiklirao add default route
onda sam kliknuo na IP pa FIREWALL onda na kartu NAT pa na plus
general -> chain postaviti na srcnat, src address 192.168.1.0/24
action postaviti na masquerade
WLAN karticu postavljenai u AP bridge, Arp u proxy arp…
Kreiran IP PooL naziv PPPoE, addresses 192.168.0.200-192.168.0.240, next pool none…
dodat ppp profil
Name, profil1. Local address 192.168.0.0, remote address PPPoE. DNS server 192.168.0.0 ostalo po default..
dodat pppoe server. Ime pope, interface wlan, default profile profil 1, one session per host, authentication pap.
PPP interafacs, add pppoe server, apply ok…
kreiran user na: tab secrets, add: name, pass. service popoe, profile profil1…
Ovo ovako podeseno radi... Samo sto nigde nisam pravio dns, i rutu... Mislim prateci uputstvo, trebalo je i to, ali nisam to uraadio iz razloga kad bih pravio rutu prema inome sto pise u uputstvu pukla bi mi konekcija sa netom... Na wireless ap sam nakacio laptop, i radi internet konekcija... Sad me samo interesuje da li je ovo stvarno dobro ili se nesto ubagovalo pa radi???
I ako moze pomoc oko toga kako da namestim deljenje fajlova max brzinom u mrezi (jer za sad to ne radi i to uopste ne radi), i neku minimalnu brzinu za net za korisnike zbog lagova u igricama, posto ce nas biti troje a hocu da stavim da se konekcija deli na onoliko koliko je nas nakaceno...??? HVALA

Napravljeno radi, ali dal se provlaci neka greska???