Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Kad idem na Hibernate ili Stand by nemam konekcije?

[es] :: Home Networking :: Kad idem na Hibernate ili Stand by nemam konekcije?

[ Pregleda: 347 | Odgovora: 1 ]

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

scenarist
Sarajevo

Član broj: 169249
85.158.38.*

icon Kad idem na Hibernate ili Stand by nemam konekcije?24.11.2008. u 21:57

Eh ovako imam dva kucna racunala spojena preko routera i kablovskog modema za izlaz na internet. Konfigurisao sam router i vec godinu dana sve radi OK.

No medjutim kupio sam novi racunar i sad kad god odem na Hibernate ili Stand by tj. nakon paljenja racunara a da je prethodno bio na Hibernete ili Stand by nemam konekciju. pa moram rucno restartovati router (iskljucivo rucno tj istekati iz struje) jer ukoliko to uradim softverski nema fajde ili pak restartovati racunar da bi dobio konekciju.

DHCP mi je ukljucen u postavkama routera i stavka Always ON ..... a u protokolu TCP/IP mi je stavljeno automacko dodjela IP adresa......cak sam i ponovno konfigurisao router za svaki slucaj ali dzaba!

Dakle na starom racunaru mi je sve radilo OK ali na ovom nece! Da li neko mozda zna u cemu je problem sta bi trebao ukljuciti ili iskljuciti......?????

[Ovu poruku je menjao scenarist dana 25.11.2008. u 16:43 GMT+1]
Imam ideju, treba mi strategija !
24.11.2008. u 21:57 

JOJO847
System engineer
Zagreb

Član broj: 14162
*.adsl.net.t-com.hr.

Jabber: jojo847@elitesecurity.org

icon Re: Kad idem na Hibernate ili Stand by nemam konekcije?25.11.2008. u 08:46
malo mi je ostalo nejasno izvini; dali windows prepozna mreznu nakon hibernacije/sleepa? (provjeri u device manageru i usput pod power options iskljuci opciju da win iskljucuje karticu radi ustede energije - ako doticna opcija postoji)
Ti koliko sam shvatio mozes cak i da pristupis routeru (znaci mrezna radi) preko browsera i imas lokalnu mrezu, ali samo ne radi internet? Ako je tako, dali si siguran da neko drugo racunalo moze na internet, jer ovo cesto bude i zez routera? Dali radi nakon gasenja (bas shut down)?
"...fight cancer believing that unity is strength, knowledge is power and attitude is everything..."

25.11.2008. u 08:46 

[es] :: Home Networking :: Kad idem na Hibernate ili Stand by nemam konekcije?

[ Pregleda: 347 | Odgovora: 1 ]

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.