Nedavno je jedna moja poznanica narucila racunar sa ovim monitorom, pa sam isao da joj sve to povezem, tako da sam imao prilike da malo isprobam kako radi.
Kada sam sve povezao i ukljucio racunar, sacekao da se ucitaju svi rezidentni programi, krenuo sam da podesavam rezoluciju. Eto prvog iznenadjenja! Podesio sam na standardnih 1680x1050, a skala je tek na polovini! :)
Prvo sam pomislio da je mozda instaliran neki virtuelni desktop koji zbunjuje os, medjutim, povecam na punih 1920x1200 i radi! Pogledam uputstvo (na kraju, kao i svi Srbi) i zaista, monitor je full HD.
E, posle odusevljenja su usledile kritike...
Monitor nema DVI, niti HDMI... samo obican d-sub i stereo audio prikljucak.
Ovde treba napomenuti da stariji brat E2200HD poseduje HDMI 1080p. Njegovu cenu ne znam.
Slika je bila sasvim solidna, a 1080p h264 filmovi su izgledali vrlo dobro. Pitanje je koliko je 1920x1200 rez. pogodna za svakodnevni rad. Na monitoru od 21.5" (da, 21.5", nije 22") ikonice i text deluju prilicno sitno, ali nista sitnije od, recimo, istih na laptopu za malo visom rezolucijom. Drugim recima, ko ima naviku - ima, a ko nema moze da se prebaci na 1680x1050 bez izrazenog efekta "magljenja" slike, tacnije, 1680 izgleda kao native rezolucija.
I poslednje, ukoliko ti to nesto znaci, odlucio sam da pazarim ovaj monitor, jer koliko sam video, niko ne nudi nista slicno za cca 150 "valutnih jedinica".
Ukoliko je neko kupio ovaj monitor i podvrgao ga temeljnijem testu, neka se javi. ...mada sam ja vec odlucio. :)
P.S.
Javi mi gde si ga nasao po toj ceni. Cini mi se da je to stara cena. Sada je oko 12.500,-. Evro cini svoje.
P.P.S.
Na slici je E2200HD.