Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

mysql swing i nasa slova

[es] :: Java :: mysql swing i nasa slova

[ Pregleda: 5386 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

obrad_beocin
Beocin

Član broj: 12133
Poruke: 34
195.178.62.*



Profil

icon mysql swing i nasa slova13.11.2003. u 13:58 - pre 189 meseci
Napravio sam swing aplikaciju iz koje pristupam mysql bazi, problem nastaje kada posaljem nasa slova u bazu jer mysql ih ne prepoznaje i upisuje znak pitanja (?) umesto nasih slova.

Kada iz iste swing aplikacije pristupim msaccess bazi (prethodno sam podesio jdbc) sve lepo funkcionise, nasa slova se lepo upisuju i prikazuju u swing aplikaciji.

Pretpostavljam da mozda nesto treba podesiti u drajveru za mysql da bi se prikazivala nasa slova.

Ako neko ima resenje za ovaj problem zamolio bih ga da mi pomogne.
 
Odgovor na temu

obrad_beocin
Beocin

Član broj: 12133
Poruke: 34
195.178.62.*



Profil

icon Re: mysql swing i nasa slova13.11.2003. u 14:46 - pre 189 meseci
Resio sam problem za prikazivanje latinice, ubacio sam characterEncoding=Cp1250&useUnicode=true
evo primera:
jdbc:mysql://127.0.0.1/baza?characterEncoding=Cp1250&useUnicode=true&
user=obrad&password=nikolic

Sada mi ostaje da se pomucim oko cirilice, ako neko uspe da podesi prikazivanje cirilice neka to ovde objavi bio bih mu veoma zahvalan.
 
Odgovor na temu

dejankr
Dejan Krsmanovic
JavaEE programer
Beograd

Član broj: 7842
Poruke: 384
*.13.EUnet.yu



+1 Profil

icon Re: mysql swing i nasa slova13.11.2003. u 18:51 - pre 189 meseci
Citat:
obrad_beocin:
Resio sam problem za prikazivanje latinice, ubacio sam characterEncoding=Cp1250&useUnicode=true
evo primera:
jdbc:mysql://127.0.0.1/baza?characterEncoding=Cp1250&useUnicode=true&
user=obrad&password=nikolic

Sada mi ostaje da se pomucim oko cirilice, ako neko uspe da podesi prikazivanje cirilice neka to ovde objavi bio bih mu veoma zahvalan.


A sto ne probas sa UTF-8 umesto Cp1250? Onda bi trebalo da radi i sa cirilicom i latinicom?

Dejan
 
Odgovor na temu

sspasic
Sasa Spasic

Član broj: 3261
Poruke: 175
*.medianis.net

Jabber: sspasic@elitesecurity.org
ICQ: 35454521


Profil

icon Re: mysql swing i nasa slova13.11.2003. u 20:02 - pre 189 meseci
useUnicode=true&characterEncoding=utf-8
provereno radi sa cirilicom i latinicom istovremeno.
 
Odgovor na temu

obrad_beocin
Beocin

Član broj: 12133
Poruke: 34
195.178.62.*



Profil

icon Re: mysql swing i nasa slova14.11.2003. u 19:16 - pre 189 meseci
Hvala vam na pomoci, ali sada imam novi problem,koristim freereport i kada saljem na stampu podatke iz mysql baze umesto nasih slova stampaju se kvadratici. U print preview slova su prikazana korektno ali kada odu na stampu pretvore se u kvadratice.

Voleo bih da koristim freereport jer je stvarno mocan alat ali ako ne mogu sa nasim slovima sve mi je onda uzalud.

http://www.jfree.org/jfreereport/index.html

Ako neko ima resenje za ovaj problem zamolio bih ga da mi pomogne.

 
Odgovor na temu

obrad_beocin
Beocin

Član broj: 12133
Poruke: 34
195.178.62.*



Profil

icon Re: mysql swing i nasa slova17.11.2003. u 19:53 - pre 189 meseci
Resio sam problem, stavio sam sledeci font u JTable komponentu:

moja_tabla.setFont(new Font("Arial Unicode MS",Font.PLAIN,16));

i sada se slova pravilno stampaju.
 
Odgovor na temu

[es] :: Java :: mysql swing i nasa slova

[ Pregleda: 5386 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.