Zanimam me sta je sve potrebno i da li uopste moze da se napravi Sword n Sorcery Side Scrolling Hack n Slash MMO Brawl igra sa elementima RPGa. Dakle da detaljno objasnim to je igra tipa Golden Axe ako se neko seca stara klasicna igra za segu gde postoji "kao" 3d i igrac ide gore dole levo desno skace i mlati (u ovom slucaju kasapi) protivnike. Primeri ovakvih igara su: Dungeons & Dragons: Tower of Doom, Dungeons & Dragons: Shadow over Mystara, The King of Dragons. Golden Axe nije bas sa elementima RPGa. Moderne verzije ovakvih igara su: Majinwar, Rage of Magic II, Age of the Beast.
E sad sve ove igre su multiplayer a da li je moguce da se napravi ovakav tip igre a da je MMO. Moja ideja je da postoji svet na kome bi umesto gradova, suma...mesta...lokacija nalazile mape koje bi od prilike bile kao jedan nivo u ovim igracima. Na tim mapama bi verovatno trebalo da moze da bude ogranicen broj igraca. Sami likovi u igri bi trebali da mogu da se razvijaju menjaju oruzja itd. sto predstavlja elemenat RPGa.
Sam izgled igre bi trebao da bude old school onako stripast ne ovaj savremeni 3d. Izgled i grafika ne bi trebali da budu ne znam koliko dobri ali pristojno odradjeni sa posebnim osvrtom na detalje. Igrac bi trebalo da moze da bira izmedju velikog broja karaktera da ne idem u detalje ali podeljenih u rase podeljenih u klase sa svojim specificnim karakteristikama naravno sa obe i lose i dobre strane. Sa tu i tamo nekim mocnim NPCjem (zmaj, demon...).
Ono sto me prvo zanima da li je moguce napraviti ovakvu igru?
Drugo u cemu bi to trebalo da bude radjeno, da li moguce napraviti kao neku naprednu flash/java igru koja bi mogla da se igra iz browsera?
Koliko ljudi je odprilike potrebno angazovati po tom pitanju i kojih struka (programeri, dizajneri, tonci ...)?
Na kojoj harverskoj infrastrukturi bi ovako nesto trebalo terati (servreri, OS...)?
P.S. Ako nije moguce napraviti MMO molim vas da mi kazete sta je po vasem misljenju potrebno da se napravi obicna multiplayer igra ovog zanra sa mnogo nivoa (mapa).

Pravljenje Sword n Sorcery Side Scrolling Hack n Slash MMO Brawla sa elementima RPGa