Meni ovo sve liči na Orvela. Sve je ovo povezano, mada se u javnosti to tako ne prikazuje. Ide se u totalitarno društvo. To je trend u celom svetu posle famoznog 11. septembra, koji su možda sami Amerikanci inscenirali. Čekajte sledeću "veliku" krizu šta će tada biti.
Instališu kamere za Evroviziju koje posle ne isključuju, dobro to se radi i u Evropi. Ugrađuju se u gradovima, vozovima, autobusima...
Bez javne rasprave kupuje "naša vlada" pre nekoliko godina skupu opremu za izradu novih ličnih isprava. A tad taj zakon nije ni postojao. Lične karte i pasoši ispručuju se sa čipovima, delimično RFID. Nemci ugrađuju te čipove. Ja znam da Nemačka vlada moli svoje građane da im ugrade u OS "Bundes Trojaner" u prevodu "Saveznog Trojanca". Kao neće ugraditi u naše čipove. Nek im veruje ko hoće, ja neću. Moja dokumenta idu u Faradejev kavez (metal). Ti čipovi se mogu lako dešifrovati sa 75% uspehom. Mogu se čitati čipovi sa malo boljom opremom i sa razdaljine do 10 metara. A tehnika napreduje. Moja dokumenta idu u Faradey-ev kavez (metal, aluminijumska folija).
Neko će moći da vam ukrade identitet i šta onda. A stalno se u USA i UK gube Laptop-ovi, CD/DVD sa vitalnim podacima njihovog građanstva.
Takođe bez javne rasprave donose rešenje o skladištenju podataka o Internet saobraćaju. Kao samo u slučaju sudske odluke će imati uvid u te podatke. Jeste li čuli za "Echelon, Mesožder" kojim globalno US i UK kontrolišu sav IP saobraćaj na svetu!
Koristite enkripciju gde je god to moguće.
Napustite Windows koji je pun rupa i Backdoor-ova. Ko zna šta je sve MS ugradio u njega.
Instališite Linux. Ali neki koji ne liči na Windows kao Ubuntu, Mandriva, SuSE..., već neki kod koga imate punu kontrolu nad sistemom kao Debian, Slackware, Gentoo...
Setite se samo kako je GPG došao iz Amerike u Evropu. Napisan u jednu knjigu i prenet u Evropu. Pre je bio zabranjen, vojna tajna.
Koristite Proxy-e, JAP, Proxomtron, Tor, Privoxy. Brišite kolačiće, Firefox, NoScript...
Koristite zaštićeni VoIP. Twinkle za enkripcijom. Kao ljute se zapadne tajne službe što Skype koristi enkripciju koja nije dokumentovana, a dolazi iz Amerike! A taj Skype je čitao vaš BIOS i slao tamo negde na internet, ko zna šta još radi. Ja sam ga deinstalisao i koristim samo Twinkle sa najvećom mogućom zaštitom.
Zaštićeni Email sa GPG ključem, ne samo potpisan već šifrovan. Razmenu ključeva obavite najbolje u četiri oka, da isključite srednje ljude, njuškala.
Takođe zaštićeni Messenger, Pidgin sa enkripcijom. Po mogućnosti sa Proxy-ima.
Često menjajte šifre, neka su jake, najmanje 15 znakova (malih i velikih slova, brojeva, znakova interpunkcije).
Malo sam puno Offtopic, ali ovo ide pod kožu. Paranoičan sam. Izvinete ako sam nekog uvredio.
Pozdrav nemysis
[Ovu poruku je menjao nemysis dana 25.07.2008. u 19:08 GMT+1]