Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Robocode - ucenje jave i mnoooogo dobra zabava

[es] :: Java :: Robocode - ucenje jave i mnoooogo dobra zabava
(TOP topic)
Strane: < .. 1 2 3 4

[ Pregleda: 52110 | Odgovora: 75 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Zicla
Beograd

Član broj: 80138
Poruke: 6
194.106.169.*

Sajt: www.gocities.com/zicla3/i..


Profil

icon Re: Robocode - ucenje jave i mnoooogo dobra zabava19.01.2006. u 21:56 - pre 162 meseci
E daj nek neko napise tutorial ima dosta njig koji malo znaju (kao ja) ili cak ne znaju nista????
Zicla
 
Odgovor na temu

voxi

Član broj: 67178
Poruke: 328
*.teol.net.



Profil

icon Re: Robocode - ucenje jave i mnoooogo dobra zabava25.01.2006. u 17:30 - pre 162 meseci
Znali neko zastp mi se jvalja ova greska kada kada koristim f-ju getRobotHeading()
No method named "getRobotHeading" was found in type "sample/Robot1".
 
Odgovor na temu

samilen
Saša Milenković
Beograd

Član broj: 11606
Poruke: 106
*.bg.ac.yu
Via: [es] mailing liste



Profil

icon Re: Robocode - ucenje jave i mnoooogo dobra zabava25.01.2006. u 22:28 - pre 162 meseci
Verovatno zato sto ni nema te metode ...

Probaj sa getHeading() >

[Ovu poruku je menjao dana 25.01.2006. u 23:32 GMT+1]
 
Odgovor na temu

voxi

Član broj: 67178
Poruke: 328
*.teol.net.



Profil

icon Re: Robocode - ucenje jave i mnoooogo dobra zabava28.01.2006. u 18:13 - pre 162 meseci
U dokumentaciji pise fino da postoji getRobotHeading f-ja a li nece jednostavno da radi imali neko da zna zasto bez nekog filozofiranja da mi kaze neko ko ju je koristio!
Hvala!
 
Odgovor na temu

DavorPro

Član broj: 118716
Poruke: 55
*.cmu.carnet.hr.



Profil

icon Re: Robocode - ucenje jave i mnoooogo dobra zabava31.10.2006. u 17:00 - pre 152 meseci
Pozdrav !!!
Zelim vam dati samo pohvale na ovu temu. Ja sam nov na ovom forumu . Mene isto interesira programiranje u javi.
Tokoder sam upisao tecaj za java programera. No za sada sam u pocetnickoj fazi. Jako mi se svida ovo sa roboticima
probao sam ovaj kod staviti u Netbeans i pokreniti ga ali ne sljaka dali nesto fali u tom kodu a ujedno mi pokazuje i neke
greske. Saljem cijeli kod koji sam skinio
Ovu gresku javllja
ilegal start of type



/*
* PrviRobot.java
*
* Created on 2006. listopad 31, 17:29
*
* To change this template, choose Tools | Template Manager
* and open the template in the editor.
*/

/**
*
* @author Davor
*/
public class PrviRobot {

/** Creates a new instance of PrviRobot */
public PrviRobot() {
}
// Decompiled by DJ v3.0.0.63 Copyright 2002 Atanas Neshkov Date: 31.10.2006 17:24:40
// Home Page : http://members.fortunecity.com/neshkov/dj.html - Check often for new version!
// Decompiler options: packimports(3)

package tanks;

import java.awt.Color;
import java.io.PrintStream;
import java.util.Random;
import robocode.*;

public class PrviRobot extends Robot
{
public static void main (String [] args){
} public PrviRobot()
{
ofset = 0.0D;
r = new Random();
}

public void run()
{
setColors(Color.green, Color.yellow, Color.blue);
do
{
setMaxPravo();
if(r.nextBoolean())
tutanj();
else
turnRight(normalRelativeAngle(getHeading()));
if(r.nextBoolean())
{
int i = 0;
if(getX() - getBattleFieldWidth() < 50D)
{
for(; i < 10; i = r.nextInt(170));
turnRight(i);
if(getX() < 50D)
{
for(; i < 10; i = r.nextInt(170));
i *= -1;
turnRight(i);
}
turnLeft(r.nextInt(50));
}
} else
{
int j = 0;
if(getY() - getBattleFieldHeight() < 50D)
{
for(; j < 10; j = r.nextInt(170));
j += 90;
turnRight(j);
if(getY() < 50D)
{
for(; j < 10; j = r.nextInt(170));
j -= 90;
turnRight(j);
}
turnRight(r.nextInt(50));
}
}
} while(true);
}

protected int getMaxPravo()
{
return maxPravo;
}

public void onHitByBullet(HitByBulletEvent hitbybulletevent)
{
turnRight(r.nextInt(100));
int i;
for(i = 0; i < 50; i = r.nextInt(500));
if(r.nextBoolean())
back(i);
else
ahead(i);
}

public void onScannedRobot(ScannedRobotEvent scannedrobotevent)
{
if(scannedrobotevent.getVelocity() != 0.0D)
{
if(scannedrobotevent.getVelocity() > 0.0D)
ofset = 3D;
else
ofset = -2D;
turnGunRight(ofset);
}
smartFire(scannedrobotevent.getDistance(), scannedrobotevent.getEnergy());
out.println("**********\npoX:" + (getBattleFieldWidth() - getX() - getWidth()) + "\npoY:" + (getBattleFieldHeight() - getY() - getHeight()) + "\ngetMaxPravo=" + getMaxPravo() + "\n-sin(poX)=" + Math.toRadians(getHeading()) + "\ngetHeading()=" + getHeading() + "\nX:" + getX() + "\nY:" + getY());
if(getEnergy() - scannedrobotevent.getEnergy() > -10D)
turnRight(scannedrobotevent.getBearing());
if(r.nextBoolean())
{
if(scannedrobotevent.getEnergy() < getEnergy())
turnRight(scannedrobotevent.getBearing());
} else
if(scannedrobotevent.getDistance() < 100D)
{
turnLeft(scannedrobotevent.getBearing());
back(100D);
}
}

public void onBulletMissed(BulletMissedEvent bulletmissedevent)
{
double d;
if((d = getGunHeading()) != 0.0D)
if(d > 0.0D)
turnGunLeft(d);
else
turnGunRight(d);
}

protected void setMaxPravo()
{
double d = getBattleFieldWidth() - getX() - getWidth();
double d1 = getBattleFieldHeight() - getY() - getHeight();
if(d < 0.0D)
d += getBattleFieldHeight();
if(d1 < 0.0D)
d1 += getBattleFieldHeight();
d1 *= Math.cos(Math.toDegrees(getHeading()));
d *= -Math.sin(Math.toDegrees(getHeading()));
maxPravo = (int)Math.sqrt(Math.pow(d - getX(), 2D) + Math.pow(d1 - getY(), 2D));
}

private void tutanj()
{
setMaxPravo();
ahead(r.nextInt(getMaxPravo() + 1));
}

public void smartFire(double d, double d1)
{
if((d > 200D || getEnergy() < 15D) && d1 > 15D)
fire(1.0D);
else
if(d > 100D)
fire(2D);
else
fire(3D);
}

public double normalRelativeAngle(double d)
{
if(d > -180D && d <= 180D)
return d;
double d1;
for(d1 = d; d1 <= -180D; d1 += 360D);
for(; d1 > 180D; d1 -= 360D);
return d1;
}

double ofset;
private int maxPravo;
private Random r;
}
}
Sta tu ne stima mozeli se tu sta napraviti
 
Odgovor na temu

voxi

Član broj: 67178
Poruke: 328
*.net
Via: [es] mailing liste



Profil

icon Re: Robocode - ucenje jave i mnoooogo dobra zabava31.10.2006. u 20:59 - pre 152 meseci
Prvo da ti kazem skini robokod ima tu negde link odalen ga mozes skinuti
zatim ga instaliraj bla bla i kada to uradis onda ga pokreni.
Kada starutuje imas meni Robot pa onda imas u tiom meniju Editor i njega
otvori zatim tu upisi ovaj kod i kompajliraj i dobces rezultat kompajliranja
ja sam dobio sledecu gresu ali samo jednu : Compiling...

Found 1 syntax error in "C:/robocode/robots/mypackage/PrviRobot.java":

161. }
<>

*** Syntax: Unexpected symbol ignored

Compile Failed (1)

sto znaci da je neka sintaksna greska ali mi se ne da sada traziti gde je
nemam vremena! Uglavnom sta hocu da ti kazem uradi ovo prethodno a uz
robocode kada ga skines imas par robota primera kde se vid kod i gde mozes
da vidis kako se oni ponasaju kod takodje gledas uedituru gde ga i pises
naravno!

Eto toliko od mene ako jos nesto trebadne javi a nemoj odma da se zmajavas
sa ovako dugim kodovima uzmi prvo kradtke najjednostavnije cisto da vidis
kako to sve funkcijonise

Pozz
 
Odgovor na temu

djavolko

Član broj: 132199
Poruke: 6
*.dynamic.sbb.co.yu.



Profil

icon Re: Robocode - ucenje jave i mnoooogo dobra zabava30.01.2007. u 11:44 - pre 149 meseci
..par saveta.Ne koristite Robot klasu vec AdvancedRobot.Tako imate pristup metodama setTurnRight,setAhead .... (procitajte help i videcete zasto).
Posle poziva tih f-ja koristite execute() (obavezno). Napravite pomocnu klasu koja ce da vam cuva podatke o robotu koga vidite na radaru (x,y,rastojanje,i kuda se uputio...) i pucajte na osnovu podataka iz te klase. Dalje, kod skeniranja--ne jurite bilo kog neprijatelja--samo one blizu vas (opasni su po vas) i one sa vrlo malom energijom (bolje vi da ih ubijete nego neko drugi). UVEK pozicionirajte svog tenkica po pravim uglom u odnosu na neprijatelja ! ! ! (inace nema snse da izbegnete metak).

uostalom codepoet (izguglajte ovaj sajt) ima interesantne tutorijale. Cak sam i mejlom pricao sa vlasnikom sajta i dao mi je par ideja kako da popravim mog robota.Imate MNOGO dobre tutorijale tamo !

...ps---stara sveska iz matematike (trigonometrije) je spas :)

ako treba jos neki tip pitajte :)

ps2--- meni treba neka literatura o paternima i algoritmima kretanja pa ako imate nesto lepo okacite


POZ
 
Odgovor na temu

Ekskalibur

Član broj: 82710
Poruke: 25
*.mediaworksit.net.



+3 Profil

icon Re: Robocode - ucenje jave i mnoooogo dobra zabava20.03.2007. u 21:02 - pre 148 meseci
Ja sam nov u ovome i mogu da vam kazem da je stvar odlicna!!!
Pre dva dana sam skinuo robocode sa neta i posle instalacije bio totalno odusevljen!!!
Posto vodim da tu ima dosta veterana sto se tice ovih tenkovskih bitaka interesuje me
preko koje funkcije mogu da postignem da moj robotic nikada ne udara uzid!
Da li postoji funkcija pomocu koje on zna svoje odstojanje od zida?
Takodje me interesuje koliku maksimalnu distancu moze robotic da predje za jedan turn?
U kom opsegu se krece intenzitet metka (video sam i manje i vece kuglice)?
Molim vas pomozite mi!
HVALA UNAPRED!!!!
 
Odgovor na temu

zigizig

Član broj: 42968
Poruke: 167
*.wifi.b92.net.



+10 Profil

icon Re: Robocode - ucenje jave i mnoooogo dobra zabava05.04.2007. u 09:25 - pre 147 meseci
I ja sam pre par dana naleteo na Robocode i oduševio se.

Ono što meni dosta olakšava je što sam u netbeans ubacio javadoc iz Robocode tako da kada kucam metodu odmah dobijem izbor i opise metoda.
Takođe sam sa DJdecompiler odradio par najjačih tenkića i oduševio se kad sam video kod i šta su ljudi sve pravili (naročito Phoenix?? tenkić).

Počeo sam da eksperimentišem ali čitajući tutorijale biće dosta posla dok se ne napravi neki koji valja (nisam baš za prepravljanje postojećih jer nije ni fora mada dobra rešenja treba upotrebiti .
A i moraću ponovo da se bacim na trigonometriju he he
 
Odgovor na temu

rokiikor
student

Član broj: 147662
Poruke: 1
*.cmu.carnet.hr.



Profil

icon Re: Robocode - ucenje jave i mnoooogo dobra zabava05.06.2007. u 19:59 - pre 145 meseci
Tijekom ovog semestra imao sam prilike raditi sa stvarnim robotom IntelliBrain-bot-om koji se isto programira u Javi. I bilo je poprilicno komplicirano zbog uvjeta koji nisu idealni. Cim ugrabim slobodnog vremena pozabavit cu se sa ovim imaginarnim roboticima.

roki
 
Odgovor na temu

Informaticar
Boris Grubic
Srbija

Član broj: 167613
Poruke: 3
*.dynamic.sbb.co.yu.

Sajt: www.freewebs.com/sve-o-pr..


Profil

icon Re: Robocode - ucenje jave i mnoooogo dobra zabava06.01.2008. u 19:36 - pre 138 meseci
Skinem ja robocode i udjem u robot editor i sve lepo ali kada ga kompajlujem on mi izbaci ovaj error:

Compiling...
C:\robocode\robots\sample\MyFirstRobot.java:12: cannot access robocode.Robot
bad class file: libs\robocode.jar(robocode/Robot.class)
class file has wrong version 49.0, should be 48.0
Please remove or make sure it appears in the correct subdirectory of the classpath.
public class MyFirstRobot extends Robot {
^
1 error
Compile Failed (1)

Ovo sam kompajlovao onog robota u sample MyFirstRobot

Molim vas pomagajte.....

Skinuo sam Java 2 SDK....

I jos nesto ma da se ovo bas i ne tice ove teme ali zasto mi izbacuje error hocu ovo da kompajlujem:


Code:

public class MainClass
{
   public static void main( String args[] )
   { 
      GradeBook myGradeBook = new GradeBook(); 

      String courseName = "Java ";
      myGradeBook.displayMessage( courseName );
   }

}

class GradeBook
{
   public void displayMessage( String courseName )
   {
      System.out.printf( "Welcome to the grade book for\n%s!\n", 
         courseName );
   }

}


nece to printf.... a System.out.println radi lepo
 
Odgovor na temu

Informaticar
Boris Grubic
Srbija

Član broj: 167613
Poruke: 3
*.dynamic.sbb.co.yu.

Sajt: www.freewebs.com/sve-o-pr..


Profil

icon Re: Robocode - ucenje jave i mnoooogo dobra zabava07.01.2008. u 19:37 - pre 138 meseci
Ne treba vise pomoc posto sam izguglao i imao sam verziju 1.4.2_16 jave sto nije dosta ali sam onda resetovao kompajler u robocode editor i postavio njihov (onaj sto dolazi zajedno sa programom) i sve lepo radi

A i za ovaj drugi problem je zasluzna slaba verzija jave
 
Odgovor na temu

marendo93
Marko Pavlovic
SRBIJA

Član broj: 175958
Poruke: 4
*.sbb.rs.



Profil

icon Re: Robocode - ucenje jave i mnoooogo dobra zabava01.04.2008. u 12:40 - pre 135 meseci
Hahahaha, odusevio sam se kada sam procitao temu, evo downloadujem igru pa ce mo videti....
 
Odgovor na temu

marendo93
Marko Pavlovic
SRBIJA

Član broj: 175958
Poruke: 4
*.sbb.rs.



Profil

icon Re: Robocode - ucenje jave i mnoooogo dobra zabava04.04.2008. u 20:18 - pre 135 meseci
Napravio sam svog bota (skoro ostale su mi jos sitnice ). Ali mislim da je jako vazno prilikom projektovanja jednog uzeti u obzir realnu brzinu kojom bi mogao da se izvrsi vas kod (jer, na primer, sam pokretacki kod Robocoda vrlo cesto izostavi neku naredbu jer je prezauzet eventima...) tako da je velika verovatnoca da ce pobediti robot sa prostim robustnim kodom koji ce se brze izvrsavati jer ce njegova run() funkcija vise puta pozvati od te iste funkcije robota sa komplikovanijim kodom.

Hteo sam da pitam, je li ova tema jos uvek "ziva" i da li ce biti takmicenja?
 
Odgovor na temu

franticnick

Član broj: 19656
Poruke: 372
*.cable.casema.nl.

Sajt: www.franticnick.com


+30 Profil

icon Re: Robocode - ucenje jave i mnoooogo dobra zabava04.04.2008. u 21:49 - pre 135 meseci
Je li neko probao: http://jrobots.sourceforge.net/

Liga je aktivna vec godinama i svakog meseca se update-uje lista.

Tu je i online arena: http://jrobots.sourceforge.net/jjr_match.shtml koga zanima da vidi kako izgledaju borbe.

 
Odgovor na temu

trail
Beograd

Član broj: 180693
Poruke: 4
212.200.25.*



Profil

icon Re: Robocode - ucenje jave i mnoooogo dobra zabava18.06.2008. u 14:23 - pre 133 meseci
za one koji koriste eclipse, evo kako se podesava da Robocode radi iz eclipsa:

1. Creating a Project for your Robots
http://testwiki.roborumble.org...ocode/Eclipse/Create_a_Project

2. Creating a Robot in Eclipse
http://testwiki.roborumble.org...obocode/Eclipse/Create_a_Robot

3. Running your robot from Eclipse
http://testwiki.roborumble.org...=Robocode/Running_from_Eclipse

4. Adding your Robot Project to Robocode
http://testwiki.roborumble.org...e=Robocode/Add_a_Robot_Project

Pratite redom linkove da ne propustite neki korak.
//@trail
 
Odgovor na temu

[es] :: Java :: Robocode - ucenje jave i mnoooogo dobra zabava
(TOP topic)
Strane: < .. 1 2 3 4

[ Pregleda: 52110 | Odgovora: 75 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.